~~ada napisał(a): Z Pana art. z 2012 podoba mi się wypowiedź "Warto przy tym wspomnieć, że w ogóle nie badaliśmy spółek gminnych i powiatowych, wtedy ta lista byłaby pewnie dwukrotnie dłuższa.” Hahahaa. Może jako portal bolec.info zrobicie loklaną listę wstydu osób Romka zasiadających w spólkach gminnych? Polecam z checią przeczytam taką listę. KTo w jakiej spólce jest dyrem ,kierem i siedzi w radzie nadzorczej, a kto jeszcze ma działalnośc i współpracuje z daną spółką. Prosze Panie Bernardzie o wykonanie takiej listy i jej opublikowanie. Proszę...
Przy skali nepotyzmu i tego typu zachowań w Bolesławcu byłaby to ogromna robota. Ale kto wie czy nie miałoby to sensu, aby ludzie poznali nici wzajemnych powiązań. Jest jeszcze inna kwestia, na ile w tak małym mieście uda się tego uniknąć.
Być może kiedyś do tego usiądziemy, kto wie...
Dopisane 19.01.2017r. o godz. 15:23:
~~ napisał(a): O, Pan Ł. puszcza oko do Ogrodnika i Pogody a to znaczy, że Russa nie lubi.
Panie Ł. chcę Pana oświecić, że źle robi obierając na cel Pana Russa puszczając jednocześnie oko do tych dwóch panów. Z tej trójki to Pan Russ jest tu najważniejszy. Źle Pan lokuje swoją niechęć i sympatie.
Pana Ogrodnika i Szymona Pogodę jakoś tam znam mniej więcej z iluś sytuacji (Szymona nawet z prywatnych) i jestem w stanie oszacować ich poczucie humoru. Pana Russa znam bardzo słabo i bardzo mało o nim wiem. Właściwie nie wiem niczego poza tym, co stanowi jego działalność publiczną. Dlatego nie podejmuję się oceniać jego poczucia humoru, którego przejawów, jak dotychczas, nie dostrzegłem.
A to kto jest najważniejszy? Jeśli to pan Jan jest najważniejszy, to znaczy że pan Kazimierz celnie akurat jego zaprosił do naszego programu.
Dopisane 19.01.2017r. o godz. 15:25:
alter napisał(a): Jednego jestem pewien, owocem dobrej zmiany w Bolcu nie jest Bernard.
Zgadzam się : )