Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Gerresheimer zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Najniższe bezrobocie w grudniu od 26 lat
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 stycznia 2017r. o 9:51
Statystyka to na prawdę piękna rzecz , jak masz głowę w lodówce , a nogi w piekarniku , to jesteś w klimacie umiarkowanym.
Gdyby wrócili emigranci ekonomiczni , to statystyka poszła by się p.ierdolić. Też uważam , że PUPy należy pozamykać. Mamy tyle prywatnych agencji pośrednictwa pracy , szczególnie tych z celownikiem na zachód.

Ciekawe czasy ...

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
28 stycznia 2017r. o 10:32
~~ja napisał(a): Dokladnie w Niemczech mam 2000tys euro na renke plus rodzine 198 euro od dziecka do 28 roku zycia jak sie uczom,plus 1000 euro premi stalej w wrzesniu ,urlop 24 dni platny jesli w ciongu roku nie bylem na zwolnieniu lekarskim ani razu 800 euro premi a i podatek odajom tez fajna sumka ,mieszkanie za darmo,co tydzien jestem w polsce i umowa na czas nie okreslony Niemiecka po co ta dyskusja ze bezrobocie spada a takich jak ja jest tysionce .a znam osoby co majom jeszcze wiecej na renke,wystarczy znac Niemiecki 200km za granicom i ofert pracy jest pelno dla chcocych.Niedlugo bezrobocie bendzie zerowe.

Straciłem wiarę w polski system edukacji.
~~klucznick niezalogowany
28 stycznia 2017r. o 10:49
największą rotację mają firmy które ogłaszają się w PUP lub które się ogłaszały,proszę zwrócić uwagę na ogłoszenie kierowca 3000 podzielić na 300 godzin tj 10 zł /godzinę,żenada.czy ty ,a może ty chcesz siedzieć cały tydzień x 4 w ciasnej kabinie i zarobić 3000,bo ja nie chcę,stąd te ogłoszenia,mierne.
~~pracodawca niezalogowany
28 stycznia 2017r. o 10:52
praca jest, ale po co jest 500 + no chyba że się chce zarabiać więcej niż pracodawca !!
~~ja niezalogowany
28 stycznia 2017r. o 10:59
~~ napisał(a):
~~ja napisał(a): Dokladnie w Niemczech mam 2000tys euro na renke plus rodzine 198 euro od dziecka do 28 roku zycia jak sie uczom,plus 1000 euro premi stalej w wrzesniu ,urlop 24 dni platny jesli w ciongu roku nie bylem na zwolnieniu lekarskim ani razu 800 euro premi a i podatek odajom tez fajna sumka ,mieszkanie za darmo,co tydzien jestem w polsce i umowa na czas nie okreslony Niemiecka po co ta dyskusja ze bezrobocie spada a takich jak ja jest tysionce .a znam osoby co majom jeszcze wiecej na renke,wystarczy znac Niemiecki 200km za granicom i ofert pracy jest pelno dla chcocych.Niedlugo bezrobocie bendzie zerowe.

Straciłem wiarę w polski system edukacji.
Przepraszam mam juz swoje lata 59 lat i pisanie nie idzie mi najlepiej ,ale w pracy to co innego. ;(
~~ niezalogowany
28 stycznia 2017r. o 10:59
~~pracodawca napisał(a): praca jest, ale po co jest 500 + no chyba że się chce zarabiać więcej niż pracodawca !!

poprawiłeś mi humor z samego rana ;) ;)
~~bolecnatua niezalogowany
28 stycznia 2017r. o 12:40
Te oferty to nie są za wysokie.
~~ niezalogowany
28 stycznia 2017r. o 12:44
Ciekawe podejście mają pracownicy PUP ,jeśli bezrobocie spadło to i mniej petentów przychodzi za pracą ,czyli automatycznie pracownicy mają dużo mniej pracy a żądają kolejnych podwyżek za swoją pracę ,owszem zarobki można podwyższyć pod warunkiem redukcji połowy etatów .Tylko wtedy znowu wzrośnie bezrobocie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.