~~ napisał(a): Trzeba koniecznie dodać, że to jest tekst wyssany z palca jakiegoś chorego na nienawiść antyklerykalną. Z Kościuszką nie ma nic wspólnego
~~ napisał(a):
Nie, nie... coś w tym jest... jak widzę czasami procesje wokół kościołów to mi się wydaje, że z każdym kółkiem ksiądz przyspiesza i myśli sobie "szybciej, szybciej, zanim dotrze do nich, że to bez sensu"... Palemki, jajeczka, bazie kotki w kolorach tęczy, zajączki... Pogaństwo i ciemnogród w XXI wieku.
~~ napisał(a):~~ napisał(a):
Nie, nie... coś w tym jest... jak widzę czasami procesje wokół kościołów to mi się wydaje, że z każdym kółkiem ksiądz przyspiesza i myśli sobie "szybciej, szybciej, zanim dotrze do nich, że to bez sensu"... Palemki, jajeczka, bazie kotki w kolorach tęczy, zajączki... Pogaństwo i ciemnogród w XXI wieku.
Kultowanie zwyczajom i tradycjom naszych przodków to nasza chluba i radość.
Jajecznym skrytożercom mówimy zdecydowane "nie".
~~ napisał(a):