Horus napisał(a):
dlaczego Thomas uważany przez ciebie za komunistę został męczennikiem kościoła chrześcijańskiego?
mało tego ... o ile pamiętam okrzyknięto go nawet ''świętym'' ;D
~~Wesoły Romek napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): A oni pompowali Kościół swoją agenturą przez ponad 50 lat.
Wielebny Tytoniu, nie wiem ile masz lat, ale za mojej młodości w latach 60 tych, milicja obserwowała klasztor przy dawnej Świerczewskiego, w sobotę jak za dużo aut tam stało robili nalot i w gatkach księży z okolicznych parafii wygarniali do suk, i tak robili ze złapanych klech na qrestwie TW :)
Horus napisał(a):
i co ? ...napiszesz że to TYLKO ''czarna owca''?
kolejna??? ;D ;D
Horus napisał(a):
a jaką to ''wolę ''starasz się tu sam narzucać innym?
bo twoje pojęcie ''wolnej woli'' stawiasz wyżej niż moją...
a czym jak nie zniewoleniem jest to by niczemu nieświadomemu dziecku poprzez ''wolę'' rodziców narzucać wiarę ?
czym różni się Jezus od Marksa jeśli jeden i drugi nawoływali do życia w komunie? ;D
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Wesoły Romek napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): A oni pompowali Kościół swoją agenturą przez ponad 50 lat.
Wielebny Tytoniu, nie wiem ile masz lat, ale za mojej młodości w latach 60 tych, milicja obserwowała klasztor przy dawnej Świerczewskiego, w sobotę jak za dużo aut tam stało robili nalot i w gatkach księży z okolicznych parafii wygarniali do suk, i tak robili ze złapanych klech na qrestwie TW :)
Hasło ówczesnych służb, jeśli chodziło o osoby duchowne to "korek, worek i rozporek"
korek - pijaństwo
worek - mamona
rozporek - rozwiązłość
Szantażując księży według tej zasady, poszerzali jeszcze bardziej stado swoich kretów. Cud że Kościół to przetrwał. Na szczęście Jezus zapewnił ze bramy piekielne Go nie przemogą.
Nie przetrwał by, gdyby nie Minister MSW Kozłowski który gnój wszystkie teczki SB oddał klerowi z ePISkopatu.
~~Wesoły Romek napisał(a):
Nie przetrwał by, gdyby nie Minister MSW Kozłowski który gnój wszystkie teczki SB oddał klerowi z ePISkopatu.
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a):
Jakbyś nie wiedział, to podpowiem, że Katolicyzm upiera się przy godności każdego człowieka, a tamte religie pozwalają na jego uprzedmiotowienie.
godność?
oglądałeś ostatnia konferencję gdzie jakiś młody klecha pierdzielił o tym że sprawę skargi molestowanego chłopaka trzeba odpowiednio rozpatrzyć bo ''mógł to robić dla przyjemności''?
gdzie była wtedy godność siedzącego obok Polaka ?
powiem ci jedno ...
''godnie milczał ''
tak jak ty zgodnie ze swoją ''godnością'' nigdy tu nie przytoczyłeś ŻADNEGO nazwiska klechy nawet skazanego przez sąd...
Horus napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a):
Jakbyś nie wiedział, to podpowiem, że Katolicyzm upiera się przy godności każdego człowieka, a tamte religie pozwalają na jego uprzedmiotowienie.
godność?
oglądałeś ostatnia konferencję gdzie jakiś młody klecha pierdzielił o tym że sprawę skargi molestowanego chłopaka trzeba odpowiednio rozpatrzyć bo ''mógł to robić dla przyjemności''?
gdzie była wtedy godność siedzącego obok Polaka ?
powiem ci jedno ...
''godnie milczał ''
tak jak ty zgodnie ze swoją ''godnością'' nigdy tu nie przytoczyłeś ŻADNEGO nazwiska klechy nawet skazanego przez sąd...
Rozwiązać złodziejski Konkordat, i klechy pod sąd w Polsce a nie kryci przez mafię watykańską.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/instrukcja-watykanu-dla-polskich-biskupow-chodzi-o-postepowania-ws-pedofilii/jgcdqzj,79cfc278