Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~PRL niezalogowany
23 maja 2022r. o 0:00
~~Horus napisał(a): zaloguję się

o cholera
robi się groźnie

to ja się wylogowuje :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ojciec Moczygęba niezalogowany
23 maja 2022r. o 0:21
Co tam słychać panie M . Zdrówko .
22258
#Horus nieaktywny
23 maja 2022r. o 7:37

siemanko J23
zacząć należ y od tego że tu NIKT NIGDY NIE DYSKUTOWAŁ w sprawie wiary...
może dlatego że wiara jest czymś co nie podlega dyskusji ...jest indywidualną sprawą każdego człowieka...
a przynajmniej taką być powinna...
a czym dzisiaj jest ta ''wiara'' kiedy ktoś którego po wpisach można określić ''wierzącym'' a jednocześnie nie jest mu obce obrażanie nawet w niewybrednych słowach kogoś kto ma wątpliwości lub po prostu określa się jasno niewierzącym?...taka postawa jest zwykła fasadą ''wiary''
ja takich nazywam ''katolami'' ;D

''...ale skoro wiara równa się dla Ciebie pedofilia ...''

nigdy nie patrzyłem na to w ten sposób i chociaż ''wielebny tytoń'' np. często tu pisze że dla mnie każdy ksiądz to pedofil nigdy tak nigdzie nie napisałem ...
jeśli ktoś znajdzie tu jeden taki mój post podpisany autentycznie przez Falco czy Horusa -nie jakiegoś ''klona'' :D z pełną odpowiedzialnością powiem że zniknę z tego forum...;D
zresztą po raz wtóry niczym nie ryzykuję bo już takich ''katoli'' kilka razy namawiałem do tego by się postarali i odszukali cos podobnego...i ?....jak widzisz jestem ...;D

było tu przed laty dwóch forumowiczów - Calahan i gover...nie pamiętasz bo pisałeś że jesteś tu nowy a to było blisko 10 lat wstecz ...
ale z nimi były dyskusje...i jakoś nikt nikogo nie obrażał ...
często wtrącał się wtedy niejaki ''alter'' i jakaś kobieta podpisująca się ''szara omieg'' i wtedy kończyły się dyskusje...
domyśl się dlaczego ...;D
dzisiaj ''tytoń'' przypomina mi trochę tamtego ''altera'' chociaż przyznaję że ma bardziej stonowane wypowiedzi ...tamten nie miał żadnej wiedzy a wtedy wychodził z niego pospolity cham...;D
kolejna sprawa...
to że często wracam do sprawy klechów -pedofili to nie jest żadna walka z wiarą ...
to tylko i wyłącznie wytykanie takim np ''tytoniom'' . jak polski Kościół jest pełen hipokryzji ,obłudy i fałszu ...ile w nim pychy i poczucia bezkarności ...

i to dla wielu jest postrzegane -o czym sami tu pisali - że tak ''walczę z wiarą'' ;D
że '' atakuję wiarę ''a nawet naruszam ich tzw. '' wartości'' ;D

czytając wtedy ich wypowiedzi wiedziałem czym są te ich ''wartości''

czy gdzieś coś zniekształcam?...czy przesadzam?
jeśli masz cierpliwość i chęci wróć do początku tego tematu...poczytaj i wyciągnij swoje własne wnioski ..

spokojnego dnia tymczasem ...;)
bo kawa mi stygnie ...;)
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
23 maja 2022r. o 7:40
~~Gość napisał(a): Terra
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Tam było tyle zaszłości, ze nie dojdziesz kto zaczął.

Nieprawda. Wiadomo kto zaczął. Np. kto ogłosił wyprawy krzyżowe, jak przebiegała chrystianizacja Nowego Świata, Czarnego Lądu ,pogańskich Prus i innych ludów, które miały przecież własną religię. A jak to wygląda dzisiaj?

Zaczynasz od połowy historii, a nie od jej początku. Co było przyczyną ogłoszenia wojen krzyżowych?
Chrystianizację Czarnego Lądu postrzegasz jako gwałt na tamtejszych mieszkańcach, a była to ich obrona przed tymi, którzy uważali "czarnych" za podludzi. Zrobienie z nich chrześcijan, czyniło z nich naszych braci w wierze.
23 maja 2022r. o 7:47
~~Horus napisał(a): przeczytaj ''do-uku'' ;D wcześniejszy post ''tytonia'' a później się wypowiadaj...
fragment...
''... muzułmanie najechali chrześcijan i świat chrześcijański im pomagał.'';D

dlatego pytałem ale bez odpowiedzi więc może ty oświeć mnie czyja była Jerozolima przed pokazaniem się tam chrześcijan...
musisz ''du-uku'' sięgnąć dalej niż krucjaty i czasy Justyniana...
o wiele dalej ...

jak poczytasz ,skomentuj a może kiedy to będzie sensowne nawet ci odpiszę ...;D

Cytujesz jakiegoś Brunatnoczerwonego Imperatę i twierdzisz że to ja pisałem. Strasznie mieszasz.
18442
PIS-PO-PRL
23 maja 2022r. o 8:03
Horus napisał(a):
nigdy nie patrzyłem na to w ten sposób i chociaż ''wielebny tytoń'' np. często tu pisze że dla mnie każdy ksiądz to pedofil nigdy tak nigdzie nie napisałem ...
jeśli ktoś znajdzie tu jeden taki mój post podpisany autentycznie przez Falco czy Horusa -nie jakiegoś ''klona'' :D z pełną odpowiedzialnością powiem że zniknę z tego forum...;D

Kpisz czy o drogę pytasz?
Boisz się pisać będąc zalogowanym, walisz z tyldy i prosisz o „autentyczny” cytacik :D

Masz ty w sobie coś z rycerza :D

PIS=PO=PRL
23 maja 2022r. o 8:10
Horus napisał(a):
siemanko J23
zacząć należ y od tego że tu NIKT NIGDY NIE DYSKUTOWAŁ w sprawie wiary...
może dlatego że wiara jest czymś co nie podlega dyskusji ...jest indywidualną sprawą każdego człowieka...
a przynajmniej taką być powinna...
a czym dzisiaj jest ta ''wiara'' kiedy ktoś którego po wpisach można określić ''wierzącym'' a jednocześnie nie jest mu obce obrażanie nawet w niewybrednych słowach kogoś kto ma wątpliwości lub po prostu określa się jasno niewierzącym?...taka postawa jest zwykła fasadą ''wiary''
ja takich nazywam ''katolami'' ;D

''...ale skoro wiara równa się dla Ciebie pedofilia ...''

zresztą po raz wtóry niczym nie ryzykuję bo już takich ''katoli'' kilka razy namawiałem do tego by się postarali i odszukali cos podobnego...i ?....jak widzisz jestem ...;D

było tu przed laty dwóch forumowiczów - Calahan i gover...nie pamiętasz bo pisałeś że jesteś tu nowy a to było blisko 10 lat wstecz ...
ale z nimi były dyskusje...i jakoś nikt nikogo nie obrażał ...
często wtrącał się wtedy niejaki ''alter'' i jakaś kobieta podpisująca się ''szara omieg'' i wtedy kończyły się dyskusje...
domyśl się dlaczego ...;D
dzisiaj ''tytoń'' przypomina mi trochę tamtego ''altera'' chociaż przyznaję że ma bardziej stonowane wypowiedzi ...tamten nie miał żadnej wiedzy a wtedy wychodził z niego pospolity cham...;D
kolejna sprawa...
to że często wracam do sprawy klechów -pedofili to nie jest żadna walka z wiarą ...
to tylko i wyłącznie wytykanie takim np ''tytoniom'' . jak polski Kościół jest pełen hipokryzji ,obłudy i fałszu ...ile w nim pychy i poczucia bezkarności ...

i to dla wielu jest postrzegane -o czym sami tu pisali - że tak ''walczę z wiarą'' ;D
że '' atakuję wiarę ''a nawet naruszam ich tzw. '' wartości'' ;D

czytając wtedy ich wypowiedzi wiedziałem czym są te ich ''wartości''

czy gdzieś coś zniekształcam?...czy przesadzam?
jeśli masz cierpliwość i chęci wróć do początku tego tematu...poczytaj i wyciągnij swoje własne wnioski ..

spokojnego dnia tymczasem ...;)
bo kawa mi stygnie ...;)

Żeby ci uzmysłowić co robisz, proponuję byś zapoznał się ze znaczeniem słowa "synergia".
Synergiczny wydźwięk wszystkich twoich wypowiedzi jest właśnie taki, że Kościół to jedynie księża pedofile, i poza chęcią gwałcenia nieletnich, nie niesie w sobie żadnych innych wartości.
Wspominasz też o obrażaniu. Rozumujesz na poziomie przedszkolaka, któremu, gdy mówi się prawdę, to zamiast ją przyjąć na klatę, to się czuje obrażony. Ja ci po prostu mówię że jesteś lewakiem, bo treści, które wygłaszasz, aż ociekają lewactwem. Nie jest to więc z mojej strony ubliżanie tobie, a zwykłe stwierdzenie faktu. Skoro masz lewackie poglądy, to nie powinieneś mieć nic przeciw nazwaniu cie lewakiem. Ja na przykład jestem dumny, gdy ktoś nazwie mnie katolem. Skoro ty czujesz się obrażony lewakiem, to może w głębi serca nie zgadzasz się z "prawdami" które tu sam głosisz?
Wcale mnie to zresztą nie dziwi. Lewactwo ma w sobie wiele sprzeczności i działa bardzo destrukcyjnie na procesy myślowe swoich wyznawców.
Prawdy wiary są spójne i przez to piękne:
Jest jeden Bóg.
Bóg jest sędzią sprawiedliwym...
A gdzie masz wykładnię lewactwa? Jest tam coś trwałego? Jakiś fundament, na którym można się wesprzeć? Wszystko jest płynne, mało stabilne, ciągle zmieniające znaczenie. Próbowałem znaleźć jakiś fundament "lewactwa". I chyba go w końcu odkryłem. Fundamentem tym jest po prostu Szatan. A on ludzi nienawidzi i pragnie ich zagłady.
~~Horus niezalogowany
23 maja 2022r. o 8:19
PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a):

Kpisz czy o drogę pytasz?
Boisz się pisać będąc zalogowanym, walisz z tyldy i prosisz o „autentyczny” cytacik :D

Masz ty w sobie coś z rycerza :D

co ty ciągle z tym moich ''strachem''? ;D
przed czym lub przed kim?

tak ...piszę o autentycznych cytatach ...
a jeśli ktoś ma problem i czuje się obrażony jakimś wpisem ''horusa'' otwarcie proponuję mu zgłoszenie tego faktu odpowiednim organom...;D
to taka prosta ,otwarta droga do tego by poznać jakiegoś ''horusa'' :D

teraz popatrz wyżej ...''tytoń'' coś tam pierdzieli o synergii...;D
on chyba uważa się za ''synergicznego'' :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza