Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
25 maja 2022r. o 14:43
~~Hiten napisał(a): Np. katolicy (Krzyżacy, krzyżowcy konkwistadorzy na siłę zmuszali do przyjęcia wiary chrześcijańskiej ludność tubylczą - dopuszczając się często do ich zagłady) .

Mylisz fakty. Konkwistadorzy nie reprezentowali Kościoła. To właśnie Kościół wziął pod opiekę ludy gnębione przez konkwistadorów. Braci w wierze nie mogli już oni traktować tak bezpardonowo.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
25 maja 2022r. o 14:52
~~Horus napisał(a): wielebny ''tytoń'' na to nie odpowiada...na wiele innych pytań też ...
ale on prowadzi tutaj swoja osobistą ''krucjatę'' licząc na niewiedzę innych ...;D

No przecież nie będę ci pisał takich oczywistych rzeczy, ze po świątyni o którą pytasz, pozostała do dziś tylko Ściana Płaczu.
A jaką religię doprecyzował Chrystus? Tę o której możesz przeczytać w Starym Testamencie.
Ty na prawdę nie wiesz tak oczywistych rzeczy, czy tylko udajesz.
A co do mojej spowiedzi, to mam dla ciebie BARDZO DOBRĄ radę. Skup się na swoich grzechach.
~~Horus niezalogowany
25 maja 2022r. o 15:10
odpiszę ci po meczu Zwieriewa ...teraz nie mam czasu ...
~~Różowoczerwony Rokitnik niezalogowany
25 maja 2022r. o 16:15
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Hiten napisał(a): Np. katolicy (Krzyżacy, krzyżowcy konkwistadorzy na siłę zmuszali do przyjęcia wiary chrześcijańskiej ludność tubylczą - dopuszczając się często do ich zagłady) .

Mylisz fakty. Konkwistadorzy nie reprezentowali Kościoła. To właśnie Kościół wziął pod opiekę ludy gnębione przez konkwistadorów. Braci w wierze nie mogli już oni traktować tak bezpardonowo.

~~Horus niezalogowany
25 maja 2022r. o 19:04
Zwieriew mnie nie zawiódł ...świetny mecz ...;)
Teraz Gasquet ..troszkę z szacunku obstawiłem jego wygraną i to może zakończyć sukcesem mój kupon...
~~Horus niezalogowany
25 maja 2022r. o 20:19
niestety...
tak jak w Zwieriewa wierzyłem że wygra tak po tym co widzę u Gasqueta...
kupon przepadł...;D
mogę poczytać to i owo...;D
~~Horus niezalogowany
25 maja 2022r. o 20:27
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a): wielebny ''tytoń'' na to nie odpowiada...na wiele innych pytań też ...
ale on prowadzi tutaj swoja osobistą ''krucjatę'' licząc na niewiedzę innych ...;D

No przecież nie będę ci pisał takich oczywistych rzeczy, ze po świątyni o którą pytasz, pozostała do dziś tylko Ściana Płaczu.
A jaką religię doprecyzował Chrystus? Tę o której możesz przeczytać w Starym Testamencie.

nie będziesz pisał?
a co to są te ''oczywiste rzeczy''?
chętnie przeczytam bo coś mi się wydaje że po raz kolejny dowiem się kolejnych ''nowości'' :D
no i coś konkretnego napisz o tej religii ''doprecyzowanej'' ;D przez Chrystusa...
26 maja 2022r. o 3:33
Papież Franciszek złożył życzenia patriarsze Rosji Cyrylowi. Z okazji imienin .

Papież Franciszek wysłał z okazji imienin życzenia patriarsze Cyrylowi. Życzenia "obrony wartości i godności każdego ludzkiego życia". Zapewnił też o swojej modlitwie "aby Duch Święty odnowił i umocnił nas w ewangelicznej posłudze".

A ja również gorąco się modlę do Naszego Ojca Niebieskiego, żeby przywrócił chociaż odrobinę mądrości obecnemu całkowicie zabielałemu tetrykowi, który zasiada na stolicy Piotrowej i ze swojego watykańskiego tronu pisze te wyświechtane dyrdymały do duchowego brata, wraz z którym w cichości ducha dziękuje swemu Ojcu za błogosławieństwo zesłanej wojny. Dzięki czemu jeden i drugi może cieszyć się, z trwogi swych owieczek, które przerażone obrazem barbarzyństwa mogą teraz lgnąć do swych pasterzy jak by oni nie byli głupi, cyniczni i zakłamani.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza