Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
7 czerwca 2022r. o 7:02
~~Purpurowy Brokuł napisał(a):
Zmień prochy !

W ten sposób można odpowiedzieć każdemu i praktycznie w każdej kwestii. Typowa odpowiedź kogoś z zamrożonym mózgiem. Żadnej myśli, żadnej inwencji. A nos takie coś nosi tak wysoko, że chmury zahacza. Nawet ci nie zaproponuję byś spróbował dać coś z siebie, coś własnego napisał, bo wiem ze to poza twoim zasięgiem. Ale co tu się dziwić, jak twoja "elyta" polityczna jedyne co może spłodzić, to 8 gwiazdek. Prawda że to twoi idole? Dobrze zgadłem? Pewnie też chodziłeś po ulicach z hasłami wypier... coś tam.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
7 czerwca 2022r. o 7:12
Horus napisał(a):
tu masz tytoniu prawdziwy pokaz hipokryzji człowieka Kościoła...
i ja nic tu nie insynuuję tylko piszę że on sam jest niegodziwcem i hipokrytą...

Nie wie, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
A skąd ja mogę wiedzieć jaki był JPII? Co miał w sercu? Jakie pobudki nim kierowały? Znam tylko relacje osób trzecich, wzajemnie sobie przeczące. I na tej podstawie wymagasz ode mnie bym wyraził swój osąd. "Nie sądźcie", tak chyba napisano w Świętej Księdze. A więc nie osadzam, nie epatuję ani uwielbieniem, ani pogardą. Cieszą mnie Jego wielkie dzieła, smucą upadki. Wiele Jego wypowiedzi wyprzedzało czas, dziś staja się coraz bardziej aktualne. Za to Go cenię.
A że biskup stanął w obronie czci Świętego? Jego prawo. Z pewnością znał Jana Pawła lepiej niż ty czy ja.
7 czerwca 2022r. o 7:13
Upss, Kardynał :-)
22258
#Horus nieaktywny
7 czerwca 2022r. o 7:22
to że go znał to fakt...przecież byli z jednej ''kliki''
tylko jak wierzyć hipokrycie który nawet nie dotrzymał słowa co do wykonania testamentu ?
jak mu wierzyć kiedy kupczył tzw. ''relikwiami'' handlując nimi na lewo i prawo ?
podoba ci się takie zachowanie?
to zgodne z ''naukami'' Kościoła?
7 czerwca 2022r. o 7:32
Horus napisał(a): to że go znał to fakt...przecież byli z jednej ''kliki''
tylko jak wierzyć hipokrycie który nawet nie dotrzymał słowa co do wykonania testamentu ?
jak mu wierzyć kiedy kupczył tzw. ''relikwiami'' handlując nimi na lewo i prawo ?
podoba ci się takie zachowanie?
to zgodne z ''naukami'' Kościoła?

Dla ciebie sytuacja jest jasna i klarowna. Zły Dziwisz "kupczył". A co miał robić? Jest święty, muszą być i relikwie. JPII był człowiekiem skromnym i pewnie dlatego czuł się niegodnym, by jego szczątki były wystawiane w kościołach. Moim zdaniem troszkę przesadził, stawiając swojego sekretarza w trudnym położeniu, który musiał wybrać czy usłuchać przyjaciela, czy zrobić to co należało. No ale ty wiesz lepiej - "to zły człowiek" powiesz. Oceniaj, oceniaj. Kiedyś odmierzą cię podobną miarą, jaką przykładałeś do innych.
22258
#Horus nieaktywny
7 czerwca 2022r. o 7:40
oczywiście że sytuacja jest jasna...

''relikwie''....hahahahaha
daj sobie z tym spokój ...
w internecie można za stówkę takie kupić ....tyle kosztuje czysta kartka papieru którą ''dotykał JP2'' ;D
obejrzyj lub przypomnij sobie scenkę z ''Krzyżaków'' jak niejaki Sanderus chwali się posiadanymi ''relikwiami'' ...- kopyto osła ...;D
7 czerwca 2022r. o 8:16
Właśnie dlatego Kardynał Dziwisz podjął tę trudną decyzję, by jedynym sposobem posiadania relikwii JPII nie było kupowanie jakichś "dotykanych kartek".
22258
#Horus nieaktywny
7 czerwca 2022r. o 15:54
ty to jednak potrafisz jawne i każde s......ysyństwo ludzi Kościoła usprawiedliwić...;D

podał bym ci tu kilka przykładów tych ''relikwi'' ale po co?
przecież odpowiedzią byś się po raz kolejny ośmieszył ...;D
więc może to?

''Młodzi ludzie określają swoje poglądy jako dużo bardziej lewicowe (zdecydowanie lewicowe – 6,8 proc., raczej lewicowe – 20,1 proc.) niż poglądy swoich rodziców (zdecydowanie lewicowe – 2,7 proc., raczej lewicowe – 12,6 proc.). Co więcej, badanie pokazuje, że młode pokolenie potrafi wypełnić treścią swoją deklarowaną lewicowość.''
lewacy?....marksiści? ;D

''Jak wynika z badania, zaledwie 23 procent Polaków twierdzi, że należy utrzymać panujące dziś przywileje podatkowe dla Kościoła. W opozycji jest zdecydowana większość - aż 70 procent badanych chce likwidacji specjalnego traktowania duchownych.

W tym samym badaniu aż 66 procent respondentów oznajmiła, że chce, by państwo zaprzestało finansowania Kościoła. Przeciwnego zdania jest 26 procent ankietowanych.''

czy to nie czasem odchodzenie ludzi od Kościoła?

''Kościół katolicki w Polsce przeżywa potężny kryzys. Powodów tego stanu rzeczy księża i patriarchowie oczywiście nie doszukują się w sobie, a we wszystkim wokół, od wrogich ideologii, po szatana. Prawda jest jednak taka, że Polacy odwracają się od instytucji, rezygnują z obrządków kościelnych, a młodzież z lekcji religii.

Kryzys widać między innymi w seminariach. Młodych mężczyzn chętnych wstąpić na ścieżkę kapłaństwa jest coraz mniej. ''

dlaczego? czyżby zaczęli wątpić w sens ''pójścia w kamas ...sutanny''?;D

Zastosowana autokorekta

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza