~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Ktoś napisał: ~~ZABLOKOWANY napisał(a): zawsze tak było i nadal będzie...do dziś w kościele normalną rzeczą jest zatajanie przypadków pedofilii.... według danych międzynarodowych dzieje się tak w 42 proc. przypadków w rodzinie i w sąsiedztwie...potem dochodzi do tego szkoła....nawet dzisiaj jest to ukrywane aby nie wywoływać konfliktu..... kościół też tak robił, żeby to zakryć, wyciszyć ....
tak jest na całym świecie i tutaj w tym kraju...
i zawsze tak będzie jak nadal będą robić to ''faceci w sukienkach'' siedzący po różnych kuriach i diecezjach a na forach dzienie im wtórować ich obrońcy...
Najbardziej wkurzające jest to, że "obrońcy" praw dzieci widzą tylko ich krzywdę czynioną przez Kościół. Tak jakby poza Kościołem nikt ich nie krzywdził. Jakby nie ukrywano ich krzywdy, która się dzieje w domach, szkołach, czy w innych miejscach. Do prokuratury trafia znikoma część przypadków wykorzystywania dzieci.
chyba jednak nie masz racji...
nie słyszałem o przypadkach by kierujący przedszkolami czy szkołami chronili swoich pracowników tak jak to robi Kościół...
przykładem jest ta lista jawna i tajna o której ci piszę a ty boisz się odnieść do tego dlaczego są dwie ...
dla mnie pedofil to pedofil ...czy to w kombinezonie spawacza czy w sutannie...
a co do tego ostatniego to prym w tym wiedzie właśnie twój Kościół a dowodem na to jest nawet ostatni przypadek Gądeckiego który wbrew obowiązującym obecnie przepisom nie przekazał kompletu dokumentacji sądowi chroniąc tym samym klechę pedofila...
zapewne i tego przypadku nie znasz...;D