Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Staroróżowy Brokuł niezalogowany
11 kwietnia 2023r. o 11:43
horus ,dajże spokój temu tytuniowi
on ma wiarę jedyną (tak jakby innych nie było)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Horus niezalogowany
11 kwietnia 2023r. o 11:54
niegrzecznie jest nie odpisywać komuś kto niewiele wie o tym co pisze ale post kieruje do mnie jednocześnie unikając prostej odpowiedzi...
nigdy mi nie odpowiedział na pytanie dlaczego namawia innych do wiary w coś co jest niedostrzegalne i nie potwierdzone żadnym dowodem...
kiedyś napisał tu że ''bez boga nie można żyć'' a ja stwierdziłem że łże bo dla świata istnienie jakiegoś ''boga'' jest nieistotne...
istnieje bowiem właśnie coś co jest o wiele od tego ważniejsze...

i tu chłop miał poważny problem bo nie miał najmniejszych nawet podstaw do tego by mi zaprzeczyć...

no cóż ...chce tu robić za jakiegoś ''mesjasza'' niech to robi...
tylko warto by było by robił to z sensem a nie pieprzył bzdury o jakimś np. ''niepokalanym poczęciu'' sprzed wieków kiedy dzisiaj jego kolesie w sukienkach są przeciwko...in vitro...;D
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
11 kwietnia 2023r. o 14:45
~~Horus napisał(a): niegrzecznie jest...

Mieszasz w jednym zdaniu groch z kapustą i oczekujesz logicznej odpowiedzi? Co ma in vitro do niepokalanego poczęcia? Przecież to dwa odrębne tematy. A ty mi tu jeden z drugim zrównujesz.
Inna rzecz . Jak Bóg może być nieistotny dla świata, skoro to On go stworzył?
Ja nikogo nie namawiam do wiary. Chętnie dam się przekonać do niewiary, O ile to będzie miało jakiś głębszy sens. Ja tylko dyskutuję, a wnioski dla siebie każdy wyciąga sam.
Moje "bez Boga nie można żyć" wygląda mi na wyrwane z kontekstu. Można to rozpatrywać na wielu płaszczyznach. Nie mam pojęcia o która może ci chodzić.
~~Horus niezalogowany
11 kwietnia 2023r. o 15:00
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a): niegrzecznie jest...

Mieszasz w jednym zdaniu groch z kapustą i oczekujesz logicznej odpowiedzi? Co ma in vitro do niepokalanego poczęcia? Przecież to dwa odrębne tematy. A ty mi tu jeden z drugim zrównujesz.
Inna rzecz . Jak Bóg może być nieistotny dla świata, skoro to On go stworzył?
Ja nikogo nie namawiam do wiary. Chętnie dam się przekonać do niewiary, O ile to będzie miało jakiś głębszy sens. Ja tylko dyskutuję, a wnioski dla siebie każdy wyciąga sam.
Moje "bez Boga nie można żyć" wygląda mi na wyrwane z kontekstu. Można to rozpatrywać na wielu płaszczyznach. Nie mam pojęcia o która może ci chodzić.

no widzisz...
takim jak ty trzeba pisać otwartym tekstem bo coś co wymagało by chwili zastanowienia już cię przerasta...
więc inaczej wielebny...;D
jak to niby miało przebiegać to ''niepokalane poczęcie'' z czymś lub kimś co przecież nie istnieje?
to tak jak z in vitro...
niby jest dawca a jakby go nie było ...;D
zrozumiałeś czy i to za trudne? ;D

nie mam najmniejszej ochoty na zaszczepienie w tobie ''niewiary''
szybciej dam ci się namówić na ''wiarę '' o ile podasz mi dowód na to że świat -w domyśle Ziemia- istnieje dzięki ''bogu''

a to - "bez Boga nie można żyć" nie jest wyrwane z kontekstu bo coś takiego kiedyś napisałeś ...;D
później rozwinąłeś swoją myśl pisząc coś w stylu że świat istnieje tylko dzięki ''bogu''

i wtedy zadałem ci pytanie po którym zwiałeś nie odpowiadając...
bo co miałeś odpowiedzieć?
wyciągnij z tego pewną lekcję ...nie stawiaj tez które niezwykle łatwo jest obalić ...;D
a jak już ją stawiasz to ją uzasadnij...

~~bzyk niezalogowany
11 kwietnia 2023r. o 18:18
A szatan działa! Tym razem przez taką jedną posłankę:

https://dorzeczy.pl/opinie/426949/klaudia-jachira-uwaza-ze-nie-nalezy-zachecac-do-prokreacji.html

A przecież tacy, jak ona, nic nie myślą. Przecież skoro Ziemia jest taka przeludniono to powinni zacząć uwalniać Ziemię poczynając od samego siebie. Czemu tego nie robią?
~~horus niezalogowany
11 kwietnia 2023r. o 18:29
Jachira?...przecież to koleżanka Kai ? ...a jak wiadomo Kaja jest niezwykle płodna...;D
~~JJJ61JJJ niezalogowany
11 kwietnia 2023r. o 19:07
Co Jezus powiedział na temat krzywdzenia dzieci w tym pedofilii ? Ewangelia Mateusza :

A on zawołał małe dziecko, postawił je wśród nich i powiedział: ?Zapewniam was, że jeśli się nie zmienicie i nie staniecie jak dzieci, to w ogóle nie wejdziecie do Królestwa Niebios. A kto stanie się pokorny jak to dziecko, ten będzie największy w Królestwie Niebios. Kto by przyjął jedno z takich dzieci ze względu na moje imię, ten przyjmuje także mnie. Ale kto by doprowadził do upadku jednego z tych małych, którzy we mnie wierzą, lepiej byłoby dla niego, żeby mu zawieszono na szyi wielki kamień młyński i utopiono go w morskiej głębinie.
~~Horus niezalogowany
11 kwietnia 2023r. o 19:18
ten co to niby pisał nie wiedział że pojawią się wesołowscy ,paetze , jankowscy i inne potwory...
gdyby to przewidział nie pisał by tego...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.