Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
24 maja 2023r. o 8:23
~~Kasztankowy Jesion napisał(a): tytuń ,w szatana to mogą wierzyć małe dzieci
kiedy im przed komunią wciska katechetka ,lub ksiundz

A więc hulaj dusza, piekła nie ma. Wszyscy będziemy zbawieni... :-))))
Największym zwycięstwem Szatana, jest wmówić ludziom , że go nie ma.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
24 maja 2023r. o 8:34
~~Lilioworóżowa Bazylia napisał(a):
Ale pedofilia księży jest najbardziej obrzydliwa !

A bo ja wiem?
Każda jest straszna i należy ją skutecznie ścigać, niezależnie kim jest pedofil. Ja na przykład nie mogę pojąć jak np. rodzic może w ten sposób krzywdzić własne dziecko.
Ktoś w jakimś celu zakodował społeczeństwu, że pedofilia równa się Kościół. Ok, zlikwidujmy Kościół. Czy rozwiąże to problem pedofilii. Obawiam się że go pogłębi. Dziś Kościół przypomina wiernym o zasadach moralnych. Przez co może choć część potencjalnych pedofili powstrzyma się od krzywdzenia dzieci. Niestety znajomość tych zasad, nie oznacza ich bezwzględnego stosowania, co dotyczy nie tylko wiernych, ale i funkcjonariuszy Kościoła. Ale patrząc globalnie, uważam, że dzięki Kościołowi jest mniej krzywdy dzieci, niż by było, gdyby kościół nie istniał.
Jeśli ktoś walczy z Kościołem przez pryzmat pedofilii, widocznie nie potrafi samodzielnie myśleć i daje sobie narzucać narrację kogoś, kto ma zupełnie inne cele. Cele na pewno nie związane z tym, by dzieci nie były krzywdzone.
670
ramaj
24 maja 2023r. o 13:30
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): .......................Kościół przypomina wiernym o zasadach moralnych........................

Szczególnie jego prominentni reprezentanci : Gulbinowicz,Wesołowski,Flacha-Głódz, Skworc,Petz,Jędraszewski............ - dalej to szkoda mi klawiatury.
~~Falkonetti niezalogowany
24 maja 2023r. o 15:42
a ostatnio Polak powiedział że ...za dwa ,trzy miesiące powinna zostać wybrana komisja do spraw badania pedofilli i wykorzystywaniu w tym dzieci ....

POWINNA ....i do tego potrzeba miesięcy????
25 maja 2023r. o 8:18
ramaj napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): .......................Kościół przypomina wiernym o zasadach moralnych........................

Szczególnie jego prominentni reprezentanci : Gulbinowicz,Wesołowski,Flacha-Głódz, Skworc,Petz,Jędraszewski............ - dalej to szkoda mi klawiatury.

W podobny sposób możesz na przykład oskarżyć wszystkich posłów, bo na terenie ich obwodów działają pedofile. A posłowie zamiast ich ścigać, to siedzą w tych ławach sejmowych i tylko diety biorą. A przecież wiadomo, że podstawowy i najwyższy priorytet działalności każdego posła, to ściganie pedofili :-P
~~Lilioworóżowa Bazylia niezalogowany
26 maja 2023r. o 9:01
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kasztankowy Jesion napisał(a): tytuń ,w szatana to mogą wierzyć małe dzieci
kiedy im przed komunią wciska katechetka ,lub ksiundz

A więc hulaj dusza, piekła nie ma. Wszyscy będziemy zbawieni... :-))))
Największym zwycięstwem Szatana, jest wmówić ludziom , że go nie ma.

To tak samo jak z kościołem, który wciska ludziom że istnieje jakiś "bóg".
26 maja 2023r. o 14:43
~~Lilioworóżowa Bazylia napisał(a):
To tak samo jak z kościołem, który wciska ludziom że istnieje jakiś "bóg".

Dobrze kombinujesz. Albo zwycięża Szatan albo Bóg. Nie ma innej możliwości. Tylko od nas zależy który będzie górą.
~~Falkonetti niezalogowany
26 maja 2023r. o 15:39
Ciekawe. Raz piszesz że Bóg jest niezwyciężony a teraz wychodzi na to że od wieków nie jednak nie może sobie poradzić z Szatanem. Czyli albo cienias albo ma układ z koleżką
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!