~~Zofia katoliczka niezalogowany 11 marca 2025r. o 7:35
Za molestowanie 13-latka ks. Mateusz Napierała powinien siedzieć w więzieniu od siedmiu tygodni. Ksiądz Napierała zrobił błyskotliwą karierę w Kościele. Jest krewnym poznańskiego biskupa pomocniczego Grzegorza Balcerka. Krewny biskupa zniknął jednak kilka dni po wyroku, a kuria nie ma z nim kontaktu. Służby uważają, że mógł zbiec za granicę na Węgry.
~~Zofia katoliczka niezalogowany 22 marca 2025r. o 4:48
Ojciec Tadeusz Rydzyk udzielił wywiadu ,w którym powiedział że Kościół jest atakowany, a "to, co teraz dzieje się w Polsce, w skrócie można określić jako Polska w likwidacji".
— Widzę przemoc. W Polsce jest terror. Jeżeli patrzę, że wchodzą do prezydenta bez jego obecności, to gdzie my jesteśmy? — grzmiał ojciec Tadeusz Rydzyk.
— Tusk mówi: "interesy Rydzyka". Jakie moje interesy? Może niech zobaczy, jaką mam pensję. Czy mam coś od tego państwa? Co ja mam? Czy ja ukradłem coś ludziom?, nie - sami dawali! A robią mi taką opinię. To jest najgorsze. Odbierają dobre imię — stwierdził ubogi zakonnik .
Tonie Rydzyka należy krytykować za sprawy finansowe tylko tych pisowskich matołów, którzy pompowali miliony w jego pomysły żeby tylko zapewnić sobie poparcie w jego dewocyjnym radiu.
Mój sąsiad z Ocic, tak jak ja wyborca PiSu, pojechał do Torunia na spotkanie sympatyków Radia Maryja. Był na mszy którą odprawił "ks." Rydzyk. Gdy wrócił do domu, po 5 godzinach doznał śmiertelnego zawału serca. Czy jego rodzina może obarczać Rydzyka o spowodowanie śmierci? Idąc PiS-im tokiem myślenia śmiało można powiedzieć że Kościół jest współwinny tej śmierci ?!
~~złodziej z Torunia niezalogowany 27 marca 2025r. o 4:20
Wczoraj Sąd Okręgowy w Poznaniu podtrzymał w mocy nieprawomocny wyrok sądu rejonowego w sprawie księdza Krzysztofa G. Ksiądz z Chodzieży przez kilkanaście lat wykorzystywał seksualnie i stosował przemoc fizyczną wobec Szymona B., którego poznał jako 14-letniego ministranta. Zgodnie z prawomocnym wyrokiem Krzysztof G. odbędzie w więzieniu karę ośmiu lat pozbawienia wolności.
,,To, że ksiądz zgrzeszył? No zgrzeszył. A kto nie ma pokus?'' - Tadeusz Rydzyk
~~Zofia z rady parafialnej niezalogowany 29 marca 2025r. o 6:24
Były dyrektor Krajowego Biura Organizacyjnego Światowych Dni Młodzieży i były diecezjalny duszpasterz akademicki w Radomiu ksiądz Mariusz W. jest podejrzany o wykorzystywanie seksualne młodych kobiet i podżeganie do składania fałszywych zeznań. Akt oskarżenia w jego sprawie trafił do sądu.
,,To, że ksiądz zgrzeszył? No zgrzeszył. A kto nie ma pokus?'' - ojciec Tadeusz
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.