Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ponad 200 osób protestowało pod sądem
~~ niezalogowany
21 lipca 2017r. o 20:28
~~no pasaran napisał(a):
~~Chr napisał(a):

Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem.

Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą.

Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem.

Nie byłem przecież socjaldemokratą.

Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem.

Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było.

słowa niemieckiego pastora Martin'a Niemölle napisane w obozie w Dachau w 1942...
okrutnie aktualne.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~nn niezalogowany
21 lipca 2017r. o 22:07
Kiedy sąd skazał człowieka za morderstwo na 6 lat nie protestowałem bo nie zginął nikt z mojej rodziny.
Kiedy sąd wyrzucił matkę z dziećmi na bruk nie protestowałem bo to nie moje dzieci wylądowały na ulicy.
Kiedy sąd wypuścił mordercę za dobre sprawowanie nie protestowałem bo on nie w moim mieście mieszkał .
Kiedy sąd wypuścił pijanego kierowcę który spowodował śmiertelny wypadek nie protestowałem bo nie potrącił nikogo znajomego.
Kiedy sąd skazał mnie na podstawie fałszywego oskarżenia i po przedstawieniu niezbitych dowodów na moją niewinność nikt nie protestował bo nikt nie chciał rozbić tej "kasty "prawniczej i sądowniczej
~~ niezalogowany
21 lipca 2017r. o 22:34
~~nn napisał(a): Kiedy sąd skazał człowieka za morderstwo na 6 lat nie protestowałem bo nie zginął nikt z mojej rodziny.
Kiedy sąd wyrzucił matkę z dziećmi na bruk nie protestowałem bo to nie moje dzieci wylądowały na ulicy.
Kiedy sąd wypuścił mordercę za dobre sprawowanie nie protestowałem bo on nie w moim mieście mieszkał .
Kiedy sąd wypuścił pijanego kierowcę który spowodował śmiertelny wypadek nie protestowałem bo nie potrącił nikogo znajomego.
Kiedy sąd skazał mnie na podstawie fałszywego oskarżenia i po przedstawieniu niezbitych dowodów na moją niewinność nikt nie protestował bo nikt nie chciał rozbić tej "kasty "prawniczej i sądowniczej

uwarzam cie za mądrego człowieka. dzis takich brakuje. chociażby tych 200 flustratów niby na bolesławiec to tyle co na 1000 lecia w psychiku. ale brakuje ich. ludzie opamiętajcie sie , sedzia to człowiek . trzeba go pilnować i dyscyplinowac, bo niejedno życie zakończyc może, stary system trzeba wypirdoli...c
~~moll niezalogowany
21 lipca 2017r. o 22:44
Powiat 80 tys, sąd rejonowy o jeszcze większej właściwości terytorialnej i ledwo ponad 100 osób. Szacunek dla Polaków którzy nie dają się manipulowac. A mam wrażenie że to nie o sądy chodzi tylko o to żeby PiS nie rządził. Więc jeśli nie PiS to jakie pomysły?
~~bolo niezalogowany
21 lipca 2017r. o 23:00
Jarek najpierw dał ludziom 500zł, a potem zaplanował wprowadzić dyktaturę, a tu takie protesty... Genialny strateg z Żoliborza!
~~... niezalogowany
21 lipca 2017r. o 23:30
Przychodzi Sas do Romana... Taaa
http://m.bolec.info/?boleslawiec=informacje&news=2724
~~Cc niezalogowany
21 lipca 2017r. o 23:30
Raz prozą:
Niestety nie mogę wykluczyć, że w następnych dniach znowu będzie tu cicho, ale zobaczymy. Na wszelki wypadek, zostawiam Was z czymś (trochę) bardziej obszernym. :) Tak mogłyby wyglądać rozmowy takiego jednego generała, z takim jednym propagandystą – tuż przed oficjalnym, pokazowym przyklepaniem całości w 1989. Elementy jąkania dodajcie sobie sami. :)

- Generale, to się nam nie uda. To pieprznie. To prędzej czy później pieprznie.
- Sam pieprzysz, Adaś. Co się ma nie udać?! Masz media?
- Mam.
- Możesz za ich pośrednictwem sterować umysłami Polaków i mówić im która partia jest cacy, a która be?
- Ale...
- W dupie mam twoje ale. Możesz, czy nie możesz?
- Mogę.
- Idziemy dalej. Gdyby propaganda ci zdechła i wybory wygrała jakaś partia spoza naszych wpływów - masz do dyspozycji sądy, które zawetują każdą nieprzychylną dla nas decyzję i będą pełnić de facto realną władzę, niezależnie od tego kto wygra wybory?
- Mam.
- No to o co ci jeszcze chodzi...? Dałem ci do ręki WSZYSTKIE narzędzia, żeby stopniowo zrobić z Polaków Kocham Bolec.Info oną kolonię - bezwolny, wyprany z dumy narodowej i godności osobistej naród, gotowy by sprzedać Boga za galerie handlowe i klapki w promocyjnej cenie, Honor za restauracje typu fast food, i Ojczyznę za głupawe serialiki dla idiotów i kur domowych, na jednej z komercyjnych stacji telewizyjnych, które oddamy w zagraniczne ręce, żeby mieć pewność, że skutecznie oduczą Polaków polskości.

- Generale, a czemu właściwie ustalamy to wszystko bez udziału Wałęsy?
- Odwrócę pytanie, Adam. A czemu ustalamy to wszystko bez udziału Agnieszki Kublik?
- Agnieszki Kublik...? Tej którą zatrudnię w mojej gazecie...? Nie rozumiem pytania!
- Odpowiedz. Czemu jej nie zaprosiłeś, żeby siedziała tu razem z nami w pokoju i ustalała z nami kształt Polski?
- Głupie pytanie... Przecież ona jest nikim. To moja bezwolna pacynka, służąca tylko do wykonywania rozkazów. Nic nie znaczący pionek na mojej szachownicy, jeden z wielu.
- No właśnie. Więc przyjmij do wiadomości, że tym, czym jest dla ciebie Kublik, tym dla mnie jest Wałęsa.

- Ogłaszając hucznie upadek komuny i prawo do demokratycznych wyborów, damy Polakom władzę pozorną, zachowując dla siebie CAŁĄ władzę realną. A sądy to nasz dupochron. Ostatni element układanki. Dzięki nim mamy pewność, że włos nam z głowy nie spadnie, ktokolwiek by nie przejął władzy. Dzięki nim, nieważne kto ,,rządzi”. Ważne, kto RZĄDZI.
- Generale... Stalin by tego lepiej nie wymyślił, naprawdę!
- Dobra dobra, przestań mi Adaś słodzić, i skupmy się na meritum. Chodzi o to, żebyś wychował za pośrednictwem odmóżdżającej propagandy armię pożytecznych idiotów, którzy w razie potrzeby - na twój sygnał - wypełzną na ulice. I żeby - ślepo wierząc, że bronią sądownictwa, praworządności i demokracji - do ostatniej kropli piany na pysku bronili (jedni nieświadomie, inni za pieniądze) naszego układu, na mocy którego ty dostajesz media i nieograniczoną, wręcz hipnotyczną władzę nad ich umysłami, a my, ustępujący komuniści - zapewniamy sobie święty spokój, wysokie emerytury i całkowitą bezkarność za wszystkie świństwa i zbrodnie. Rozumiesz co mam na myśli? My tu się przy wódeczce i ogórkach dogadujemy jak uchronić własne dupy przed sprawiedliwą karą i dalej ssać z Polaków krew, tylko w białych rękawiczkach - a ci ...e, ten odmóżdżony przez twoją propagandę tłum, ma być święcie przekonany, że broniąc naszych czerwonych dup, broni... POLSKI.

- No dobrze, generale, ale co mamy robić z tymi, którzy będą demaskowali nasz układ?
- Patriotów sprzeciwiających się naszemu gangsterskiemu, mafijnemu układowi, eliminuj medialnie. Rób z nich oszołomów, awanturników, przeciwników zgody, nazywaj ich komunistami. Tak, Adaś , dobrze usłyszałeś - my, obóz komunistów, będziemy od tej pory wyzywać naszych przeciwników od… komunistów. Jeśli chcemy zachować dawne wpływy, musimy pozbyć się dawnych nazw i tytułów. Musisz na każdym kroku odcinać się od komuny, PZPR, socjalizmu itp, niezależnie od tego jak bardzo blisko ci do tych pojęć. Potraktuj to jak zmianę gaci z bardziej ob...nych na (trochę) czystsze. W środku, wiadomo - ta sama dupa, ale masz tak to poprowadzić, żeby w masowej świadomości nie liczyła się zawartość, tylko nowe opakowanie. Ono odwróci uwagę od wszystkiego, co chcemy ukryć. Więc - z każdego kto się wychyli, rób awanturnika i komunistę, wyśmiewając też jego wzrost, prezencję, i tak dalej, i tak dalej. Radź sobie, Adaś, ja
za ciebie wszystkiego nie wymyślę. Musisz być elastyczny.

- A co jeśli Polacy w końcu ockną się z mojej hipnozy i będą chcieli zreformować sądownictwo…?
- Wtedy, Adaś, kwicz. Kwicz najgłośniej jak potrafisz. Dobierz sobie zaufanych ludzi, wymyślcie sztuczne pozory, naginajcie rzeczywistość do granic dobrego smaku i wyciągajcie idiotów na ulicę. Wykonujcie teatralne, dramatyczne gesty, a im głupsze i bardziej puste slogany będziecie wbijać naszemu wiernemu motłochowi do głów, tym lepiej dla naszej sprawy. Zresztą, nikt nigdy nie odważy się podnieść ręki na nasze sądy. W swojej gazecie powtarzaj Adam na każdym kroku i przy każdej okazji słowo: ,,niezawisłe". To słowo-klucz. Utrwalaj to słowo w świadomości Polaczków, tak, żeby wryło im się w głowę na amen. Nie muszą nawet wiedzieć co to znaczy, mają to puste hasło po prostu mieć wyryte w głowach. Wytatuowane w pustych czaszkach. Hasło: ,,trzeba bronić niezawisłych sądów" ma stać się nierozerwalną częścią ich DNA.
- No a jeśli pojawi się u nich refleksja i będą drążyli temat i szukali odpowiedzi na pytanie czym właściwie są te niezawisłe sądy, i kto decyduje o tym, czy są niezawisłe czy nie, albo: co w sytuacji, jeśli okażą się ,,zawisłe"? Co jeśli zaczną sobie zadawać takie niewygodne pytania?
- Adam, z tobą to jak z dzieckiem. Masz TAK prowadzić swoją linię propagandową, żeby tego typu refleksje W OGÓLE im się nie pojawiały. Mają to przyjąć jako świętość. Jako oczywistość, taką samą, jak noc po dniu albo wiosna po zimie. Masz dokonać w Polsce masowej eksterminacji samodzielnego myślenia. Jeśli masz jakiekolwiek obawy czy temu podołasz, znajdę na twoje miejsce kogoś innego. Chętnych mi nie brakuje.
- Nie, nie, panie generale, podołam!
- Cieszę się, Adaś. Byłeś moim pierwszym wyborem, bo mamy wiele wspólnego. Wizja niepodległej, silnej, dumnej Polski napawa cię takim samym wstrętem i strachem jak mnie.
- Może nawet większym, panie generale.
- Może nawet większym.

Zastosowana autokorekta

~~Cc niezalogowany
21 lipca 2017r. o 23:43
Powyzsze skopiowalem z https://www.facebook.com/razproza2/posts/1565821076822485
Polecam teksty tego goscia i tym co to przeciw jak i tym co za :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.