~~Sczerniały Bluszczyk napisał(a): zbynek napisał(a): ~~Sczerniały Bluszczyk napisał(a): jak łatwo policzyć podczas rządów PIS zadłużenie wzrosło o 132 mld.
A w tym czasie miały miejsce transfery socjalne z budżetu: 500+, 300+, trzynastka...
Do tego wzrost PKB i zrównoważony budżet na 2020 r.
Ja głosuję na PIS - Lista Nr 5:)
[img=1568723014_r0kpnty.jpg]
Jeden przykład z tej listy: Marcin Wolski
W latach 70-ych autor i redaktor audycji: "60 minut na godzinę"
Kultowej audycji dzięki której dało się przetrwać tamte ponure czasy.
Kto tego nie wie i nie rozumie ...
Rafał Ziemkiewicz - następny "strzał kulą w płot"
minimum tego co trzeba wiedzieć i rozumieć : resortowe dzieci, to te, które jawnie lub potajemnie kontynuują misję swoich rodziców. Rodziców często ukrywających swoje prawdziwe nazwisko i dziwnym trafem wywodzących się np z KPZU ;(
Karol Karski - ZSP .Kolejne kompletne nieporozumienie. Ja też należałem do ZSP, jak zdecydowana większość studentów w tamtych czasach. Rzuciłem legitymację jak przekształcili w SZSP.
Istota pojęcia "resortowe dzieci". Np. Adam, syn Ozjasza Szechtera mówi w piśmie "Powściągliwość i Praca" nr 6 z 1988 r.:
"Środowisko, z którego pochodzę to liberalna żydo-komuna, w sensie ścisłym, bo moi rodzice wywodzili się ze środowisk żydowskich i byli przed wojną komunistami. Być komunistą znaczyło wtedy coś więcej niż przynależność do partii - to oznaczało przynależność do pewnego języka, do pewnej kultury,fobii, namiętności"
Ozjasz Szechter członek Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy skazany przed wojną za "próbę zmiany przemocą ustroju Państwa Polskiego i zastąpienia go ustrojem komunistycznym oraz oderwania od państwa polskiego południowo-wschodnich województw".
Jego syn Adam kontynuuje tę misję. Na samym początku określił linię gazety, którą kieruje do dziś: " największym zagrożeniem dla Polski są trzy fundamentalizmy: religijny, moralny i narodowy". Czyli żadnej lustracji i dekomunizacji, żadnego "nacjonalizmu" (czytaj patriotyzmu). Przez lata całe dyskredytuje bohaterów polskiego podziemia, powstania warszawskiego, powstania styczniowego. Za to kwiecień świetlisty i kwiecisty.
Podobną misję realizują "resortowe dzieci" w TVN :(