Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Co z poparciem dla PiS?

~~Modry Ligustr niezalogowany
5 stycznia 2020r. o 18:56
Czy ktoś wie co dalej z ta aferą? Pewnie pozamiatali pod dywan!!!
Horzempa i Krysztofiak powinni odejść z PiS

- Chwojnicki obiecywał mi, że jeden z wójtów załatwi mi co tylko chcę - mówi odwołany wiceprzewodniczący Rady Powiatu.
Bolesławiec - Informacje: Horzempa i Krysztofiak powinni odejść z PiS Marcin Stróżyński (fot. Archiwum prywatne)
Dziś radni Rady Powiatu odwołali ze stanowiska wiceprzewodniczącego rady członka PiS, Marcina Stróżyńskiego. Opisaliśmy to w tekście Odwołanie za karę?

Odwołany radny, nieobecny na sesji z przyczyn osobistych, skomentował całą sytuację dla Bolec.Info.

- Jestem zaskoczony moim odwołaniem, bo o całej sprawie dowiaduję się z mediów - mówi dla Bolec.info radny Rady Powiatu, Marcin Stróżyński. - W szczególności jestem zaskoczony zachowaniem radnych PiS, bo głosowali za usunięciem mnie choć jestem z Prawa i Sprawiedliwości. Mam nadzieję, że zrezygnują z członkostwa w PiS, skoro popierają członka SLD na stanowisku etatowego członka Zarządu Powiatu, czyli są za programem lewicowym.

- Ci panowie czegoś nie rozumieją - mówi radny Stróżyński. - PIS w swoich ulotkach wyborczych miało jasno postawioną tezę, że jeżeli uda nam się wygrać wybory, będziemy za rezygnacją z etatowego członka zarządu. Powinni być w tym konsekwentni a dzisiaj obserwujemy że w powiecie obaj ci panowie, Horzempa i Krysztofiak, głosują za linią lewicy, dziwię się że jeszcze ni odeszli z naszej partii. Można domniemywać, że oszukują swoich wyborców.

- Na pewno złożę pismo w tej sprawie do zarządu okręgu PiS. Bo dla mnie to jest rzecz niezrozumiała, żeby członkowie PiS tak głosowali. Domyślam się że to kara za poparcie przeze mnie likwidacji funkcji etatowego członka zarządu powiatu ale ja po prostu byłem konsekwentny wobec tego, co obiecywałem wyborcom. - dodaje Stróżyński.

Radny powiada także o tym, że namawiano go gorąco, aby głosował inaczej.

- Przed posiedzeniem komisji statutowej, na której zagłosowałem za likwidacją stanowiska etatowego członka zarządu powiatu radny Stanisław Chwojnicki pełniący tę funkcję w gabinecie wicestarosty Mirosława Horzempy i w jego obecności obiecywał mi, że jeżeli będę odpowiednio głosował na komisji statutowej, to jeden z wójtów załatwi mi co tylko chcę - mówi radny. - Nie wymienię nazwiska wójta.

Stróżyński wciąż uważa, że stanowisko zajmowane przez Stanisława Chwojnickiego nie ma racji bytu.

- Żałuję, że wniosek o likwidację etatowego członka nie przeszedł. Ten etat nie jest potrzebny, bo nie ma uzasadnienia merytorycznego ani ekonomicznego. Nie ma nawet uzasadnienia politycznego, bo i tak Bezpartyjni mieliby większość bez mandatu pana Chwojnickiego. Szacunkowo ten etat kosztuje w ciągu pięcioletniej kadencji około miliona złotych - dodaje radny.

O komentarz do słów radnego Stróżyńskiego poprosiliśmy radnego Chwojnickiego, pod adresem którego w powyższej rozmowie padają konkretne zarzuty. Członek Zarządu Powiatu jak na razie nie odbiera od nas telefonu.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
5 stycznia 2020r. o 19:06
M21W2 napisał(a):
fobiak napisał(a):
~~Topazowa Malina napisał(a):

to masz cos z uszami, wczoraj sie kapales i zapomniales o uszach i pewnie o jajach. maciak mowil, ze ten wniosek zlozyl pis.
Fobiaczku , ja Tobie pomogę , trzymam z Tobą , Ty taki " mądry " , nikt poza Tobą i falkusiem nie jest w stanie stwierdzić że : -- Politycznie odskoczyliśmy od demokratycznego świata o lata świetlne. Jesteśmy dziś autorytarną krainą („dziwadło na peryferiach Europy” – jak pisał Jarosław Kurski) zamieszkaną przez lud, który wielbi wodza i nienawidzi wszystkiego, co obce i inne , no może jeszcze M. Środa . - Oczekuję pochwały , jestem z wami .

bolus a co ty mi chcesz wyjasnic?
jestes laryngologiem, uszomyjkiem czy czyscijajkiem?
ok, wyjasnij mi bolus
~~Złocista Irezyna niezalogowany
5 stycznia 2020r. o 20:14
kto mi powie dlaczego Żydzi wymagają od nas jako kraju odszkodowań ,rekompensat kiedy już je otrzymali?
dlaczego właśnie usa jest ich głównym orędownikiem w tej sprawie/
czy to właśnie usa nie powinno właśnie o tym powiedzieć prawdy i jeśli nie to przynajmniej milczeć?
dlaczego nie(rząd ) polski rżnie głupa nie pisząc prawdy i robi z Polaków idio.t.ów
dlaczego nie(rząd) Polski swoją kretyńsk.ą postawą w tej sprawie chce ten kraj zniszczyć ...

jacy idio.ci ''rządzą tym krajem zajmując się uchwałami o jakimś równie idiot.yczną ustawą o nowym ''święcie kopernikowskim'' a nie zajmują się tym co może okazać się zgubne dla wielu ,wielu , Polaków robiąc z nich prawdziwych nędzarzy ...

dlaczego o tych sprawach milczy zarówno pisowski nie(rząd) jak i ''opozycja''

pytam bo to widzicie ...zamiast tu pierdzielić z wami o wyższości ''zupki chińskiej nad polską pomidorową'' (lub odwrotnie) poświęciłem dzisiaj sporo czasu na dotarcie do pewnych materiałów i wychodzi mi na to że tym wszystkim żądaniom można pokazać ...takiego ''wała''

i będzie to zgodne z prawem ...hahahahaha
~~Modry Ligustr niezalogowany
5 stycznia 2020r. o 21:49
Skoro tam wam źle w Polsce to dlaczego tu jeszcze mieszkacie, plujecie siagle na wszystko co Polskie, wszystkie mądrości pozjadaliście to albo wynocha z tego kraju lub pokażcie to potraficie skoro jesteście tacy mądrzy to dlaczego nie kandydujecie do sejmu. Wiecie dlaczego nie kandydujecie, bo jesteście głupo - mądrzy, potraficie tylko krytykować zza kulis, obsmiewać i opluwać tych co chcą coś zrobić. Sami nic nie potraficie, wyciągnał bym was i dał stanowiska i rozliczał, tacy jesteście mądrale, niedoszli ministrowie, posłowie i senatorowie. W pracy, w rodzinie, wśród znajomych i w towarzystwie nikt takich nie lubi , którzy uważają, że wszystkie rozumy pozjadali. Wystarczy jakis temat i taki mądrala już zaczyna głosić swoje madrości życiowe. Nikt kto zna takiego mądrale nie odda głosu na takiego, dlatego pozostaje im bić pianę na internecie i w swoim gronie wymądrzać się swoją pseudo wiedzą.
~~Topazowa Malina niezalogowany
5 stycznia 2020r. o 23:38
~~Modry Ligustr napisał(a): Skoro tam wam źle w Polsce to dlaczego tu jeszcze mieszkacie, plujecie siagle na wszystko co Polskie, wszystkie mądrości pozjadaliście to albo wynocha z tego kraju lub pokażcie to potraficie skoro jesteście tacy mądrzy to dlaczego nie kandydujecie do sejmu. Wiecie dlaczego nie kandydujecie, bo jesteście głupo - mądrzy, potraficie tylko krytykować zza kulis, obsmiewać i opluwać tych co chcą coś zrobić. Sami nic nie potraficie, wyciągnał bym was i dał stanowiska i rozliczał, tacy jesteście mądrale, niedoszli ministrowie, posłowie i senatorowie. W pracy, w rodzinie, wśród znajomych i w towarzystwie nikt takich nie lubi , którzy uważają, że wszystkie rozumy pozjadali. Wystarczy jakis temat i taki mądrala już zaczyna głosić swoje madrości życiowe. Nikt kto zna takiego mądrale nie odda głosu na takiego, dlatego pozostaje im bić pianę na internecie i w swoim gronie wymądrzać się swoją pseudo wiedzą.

Prawda ich boli , nieudacznicy potrafią tylko w klawiaturę stukać i gorzkie żale wylewać , są tacy forumowicze tzw mądrzejsi od mądrych ,
Jak dobrze ich nazwałeś [ niedoszli ministrowie ,posłowie i senatorzy ]
Dajcie rządzić i nie przeszkadzajcie , zostali wybrani w największej frekwencji
przez naród , kim wy jesteście ???? Goło.........pce , pomijając pana Przemka ,
jakie macie prawo obrażać masy inteligentnych ludzi którzy głosowali na PiS ,
Rozumiem klejenie płytek i stanie przy Betoniarce kiedyś się znudzi , [a może w polityce zabłysnę ], inny po dachach już skakać nie może , cóż pozostało ,
świeczka w dłoń i pod sąd [ może zabłysnę],
Można by im jeszcze przytoczyć zwrotkę Śp. Danusi R. [ Gdzie ci mężczyźni ,prawdziwi tacy ????? Gdzieeeee???]
Nawet Czarzasty ma ciekawego kandydata na Prezydenta Polski .haha
6 stycznia 2020r. o 6:19
a to dobre...:)

do innych piszą że ''klepią klawiaturę '' a sami co?

z poselskich ławek to piszą?...kmiotki pospolite...:]

ale jak czytam że ''masy inteligentnych ludzi'' głosowały na ...ów to już z rana budzi mnie wesołość ...

tyle że ci mądrzejsi już odchodzą od popierania tej oszukańczej ,kłamliwej kliki bo widać to w sondażach poparcia...
kto jest dzisiaj uważany za budzącego największą niechęć i brak zaufania?....czy to nie mlaskacz?

ktoś tam piszący o klejeniu płytek i odnoszący się jednocześnie do Przemka to ewidentnie ''udacznik '' plantator...hahahahaha

''zakonspirowany'' :]

i dobrze ...mdli człowieka na widok tych jego pierdół o ''s'' :]

Zastosowana autokorekta

6 stycznia 2020r. o 6:55
''Podczas uroczystości padły też groźby pod adresem Białego Domu. – Możemy zaatakować sam Biały Dom, możemy odpowiedzieć im na amerykańskiej ziemi. Mamy moc i, jeśli bóg pozwoli, odpowiemy w odpowiednim czasie - powiedział, cytowany przez irańską agencję informacyjną ILNA, irański deputowany Abutorabi. ''

WTC...

zapomnieli?
6 stycznia 2020r. o 9:14
''Donald Trump zamieścił na Twitterze informację o ewentualnym ataku na Iran. Odpowiedziała mu na to Komisja Spraw Zagranicznych, która przypomniała, że prezydent USA nie jest dyktatorem i obowiązuje go konstytucja.''

ciekawe....a u nas sejm jakoś ''notariuszowi'' o tym nie przypomina...:]
a może my już nie mamy Konstytucji?
może ciemną nocą podali mu do podpisania kolejną ''ustawkę'' która ją zniosła jako jakieś tam bzdury których nie warto przestrzegać ...

w tym kraju jest to możliwe...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.