Zastosowana autokorekta
~~Płomiennorudy Dąb napisał(a): TVN największa partia opozycyjna. Fakt
TVP prorządowa . Fakt
Przedstawiciele Konfederacji systematycznie w TVP. Fakt
~~Szarawy Topinambur napisał(a):~~Płomiennorudy Dąb napisał(a):
I nie chodzi mi bynajmniej o obronę Konfederacji, ale wyjaśniam proste zasady. Dobrze jest rozumieć, jak system działa. Brak rozumienia prowadzi do błędnych wniosków.
jestem daleki od obrony Konfederacji bo to nie mój ''świat''
ja tylko zacytowałem słowa konfederata...;)
ale przyznam jedno ...chciałbym zobaczyć debatę polityczną wszystkich kandydatów i zobaczyć jak podczas niej wypadnie Bosak ...
to chyba jedyny gość nie muszący posiłkować się ''ściągami'' czy walący jakimiś formułkami ...
w tym niedościgłymi mistrzami są ...y i w takiej konfrontacji polegną ...
Zastosowana autokorekta
~~Jaskraworuda Trytoma napisał(a): teraz też napiszesz o wyrywaniu z kontekstu ?
''Wiceminister finansów Leszek Skiba bez owijania w bawełnę wypalił, że nic się nie stanie, jak wzrost cen w 2020 r. będzie wyższy od zapisanych w budżecie 2,5 proc.
– Wyższa inflacja to wyższe dochody dla budżetu, co oznacza, że nie będzie problemu z jego realizacją
– przyznał całkiem szczerze wiceszef MF.
Mechanizm podatku inflacyjnego jest banalnie prosty. Dzięki rosnącym cenom towarów i usług, do budżetu wpływa więcej pieniędzy z podatków pośrednich, zwłaszcza z VAT-u. Kupując to samo i tyle samo, co do tej pory, płacimy drożej, więc rząd ma więcej kasy z podatku. ''
jasne że nic się nie stanie ...;)
no chyba że ludzie powiedzą ''dosyć '' pisowskiego ''dojenia'' i wyjdą na ulice...
i odbiorą to co z kolei ''im się należy'' ;)
tymczasem poprawię sobie włos pod okiem ...:]
~~Żółtawozielona Tawuła napisał(a): Gocha song
~~Spopielały Winobluszcz napisał(a):~~Jaskraworuda Trytoma napisał(a):
tymczasem poprawię sobie włos pod okiem ...:]
Lichocka w sejmie = falco na portalu