#falco nieaktywny
12 sierpnia 2017r. o 19:15
świetna focia
taka ...''familijna '' :)
ale teraz chora rzeczywistość
'' Antoni Macierewicz doniósł, że podejrzewa mnie o terroryzm.
Dodaje, że ten zarzut nie ma żadnego związku z jego książką. - Chcą stwierdzić, czy moja książka zainspirowała jakiegoś niedoszłego zamachowca? Przecież to niedorzeczne.
"Nie umieram ze strachu"
Czy Piątek się boi? Kiedy się spotykamy, nie sprawia wrażenia przestraszonego. - Nie umieram ze strachu, nie trzęsę się. Ale czuję się zagrożony, bo to niesłychanie poważna sprawa - mówi tylko.
Przyznaje, że do tej pory nikt mu krzywdy nie zrobił. Podkreśla jednak, że gdy zaczął się zajmować Macierewiczem, przychodzili do niego różni ludzie i sugerowali, by zrezygnował z pracy nad książką. - Raz ktoś mi groził śmiercią - twierdzi Piątek, ale więcej mówić nie chce.
Chętnie za to spotyka się z czytelnikami, opowiada o swojej książce i udziela wywiadów. Już po publikacji wywiadu, którego udzielił Weekend Gazeta.pl, dostaliśmy maila z biura prasowego MON. Poprosiliśmy resort, by odniósł się do ustaleń Piątka. "Posądzanie ministra obrony narodowej Antoniego Macierewicza, jak też sekretarza stanu w MON Bartosza Kownackiego o powiązania z tajnymi służbami bezpieczeństwa lub współpracę z Rosją nie ma potwierdzenia w faktach, o czym wielokrotnie informowało kierownictwo MON" - czytamy.
Wiele osób komentujących sprawę zastanawia się, dlaczego Antoni Macierewicz nie pozwał Piątka przed sądem cywilnym. - Gdyby tak zrobił, sprawa byłaby natychmiast rozpatrywana i jego rosyjskie powiązania zostałyby prześwietlone. Wszyscy, także ci, którzy nie czytali mojej książki, mieliby potwierdzenie: tak, Antoni Macierewicz ma liczne rosyjskie powiązania. Ale nie chodzi o ich wyjaśnienie, tylko o zastraszenie mnie - twierdzi pisarz.''
czy może się powtórzyć historia z ''samobójstwem '' Leppera?
moim zdaniem tak
dlaczego nie ma pozwu cywilnego ?
co ma do ukrycia antonio?
książka to opisuje i tego się boi dlatego właśnie zastrasza wiedząc że będzie miał oparcie w podobnym sobie -Zbyniu ''0''
Dopisane 12.08.2017r. o godz. 19:15:
(...)''Około 3,5 miliona członków partii i żołnierzy w stanie spoczynku zgłosiło gotowość do wstąpienia w szeregi armii...(...)''
nie ,nie antek
nie podniecaj się ...
to nie do twojej armii :) :) :)
"bierz życie z każdym oddechem..."