Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

świat wolnych ludzi

~~ niezalogowany
12 września 2017r. o 10:20
~~jr napisał(a):

Dlaczego jestem wolnosciowcem antyrzadowym, bo nikt nie ma prawa rzadzic ludzmi bez ich swiadomego przyzwolenia. Zaden rzad nie dziala w interesie swojego narodu, ale wszystkie rzady wycieraja sobie tym haslem gebe wywolujac kolejne wojny na polecenie wladcow swiata, a ludzi traktuja wylacznie jak swoja wlasnosc i mieso armatnie. Scisle wspoldzialaja w tym zakresie z wspolzaleznymi od wladcow swiata sektami i ich kapłanami. A jedyna droga do zakonczenia tego staus quo prowadzi przez wypowiedzenie posluszenstwa wszelkiej wladzy - po prostu trzeba im odebrac narzedzia zniszczenia.

To już było. Było wypowiadanie posłuszeństwa rządzącym w imię sprawiedliwości społecznej i odbieranie im władzy. Było już odstawianie na boczny tor wszystkich religii w imię wolności. To już było. Nazywało się Rewolucja Bolszewicka - wypisz wymaluj to są te same hasła: ciemiężcy, wyzyskiwacze itd.

Już teraz rozumiem - jesteś zwykłym komunistą i marksistą. W miejsce obecnego "złego systemu" chcesz wprowadzić inny, lepszy, równy, idealny... Człowiek od zawsze organizuje się w klany, rody, społeczności, państwa - bo taka jego natura. I to nie kołchoz jest stanem idealnym, ale rządy mądrych i wrażliwych nad słabszymi - to jest system idealny. Bo Bóg nie rozdał po równo wbrew temu co tutaj zgodnie z myślą lewicową wypisujesz.

Jedynie Biblia zawiera opis idealnego państwa i idealnego prawa. Porządek chrześcijański burzą nie tylko islamiści, ale także tacy marksiści jak ty. Nie podoba wam się dekalog? Nie podoba wam się to, że jedni rodzą się mądrzy, a inni głupi i to mądrzy muszą być za wszystkich odpowiedzialni? Tak po prostu jest.

Oj, chyba za dobrze się macie w waszych strefach komfortu - macie czas na snucie bolszewickich wizji, pisanie wierszyków i słuchanie muzyczki. Zajmijcie sie czymś użytecznym.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
12 września 2017r. o 19:54
~~ napisał(a): To co napisales powoduje, ze dyskusja z Toba stala sie bezprzedmiotowa.

ciekawe dlaczego ?
hahaha
chyba wiem ...

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~jr niezalogowany
13 września 2017r. o 8:10
I znowu tylda wklada mi w usta slowa, ktorych nie powiedzialem i ubliza nazywając wyznawca roznych -izmow
Poczytaj fantasto moje wczesniejsze wypowiedzi, moze cos dotrze, o ile zrozumiesz, zamiast przekrecac i interpretowac wg swoich schematów.
Nie mam nic przeciwko wladzy, pod warunkiem, ze beda to jawnie wybrani przedstawiciele spoleczenstwa i beda o interesy tego spoleczenstwa dbali, nie mam nic przeciwko organizowaniu sie ludzi o ile przynaleznosc bedzie dobrowolna, a organizacje nie beda krzywdzic innych. Tylko tyle. Ale wiadomo tyldy wiedza lepiej czerpia wiedze z doktryn politycznych, z doktryn historycznych, z doktryn spolecznych i dlatego ich zindoktrynowane umysly wiedza lepiej, a doktryny wojenne nakazuja zniszczyc rozmowce przed poznaniem jego zdania. Bo po co poznawac czyjes zdanie, skoro oni wiedza lepiej.
~~jr niezalogowany
13 września 2017r. o 8:17
Dla twojej anonimie informacji male sprostowanie w sprawie komunizmu i rewolicji, bo masz zdaje sie zafalszowane wyobrazenie na ten temat-komunisci wlasnie rzadza twoja Unia, maja za motto manifest z ventotene a cala ich rewolucja pomuslana byla, zeby obalic wszelkie panstwa i stworzyc jeden globalny rzad, ale w szkolach ucza czego innego, ciekawe kto pisze podreczniki?
~~jr niezalogowany
13 września 2017r. o 8:20
A tak na marginesie jestem raczej antykomunista, bo dla mnie priorytetem jest wolnosc i wlasnosc, co w komunie wg twojego pojmowania jest niedopuszczalne
~~ niezalogowany
13 września 2017r. o 9:05
Wlasnosc wszystkiego dla wszystkich. Przeciez o tym piszesz.
~~do jak zwykle nawiedzonej tyldy niezalogowany
13 września 2017r. o 9:35
~~ napisał(a):
~~jr napisał(a):

Dlaczego jestem wolnosciowcem antyrzadowym, bo nikt nie ma prawa rzadzic ludzmi bez ich swiadomego przyzwolenia. Zaden rzad nie dziala w interesie swojego narodu, ale wszystkie rzady wycieraja sobie tym haslem gebe .

To już było. // Było już odstawianie na boczny tor wszystkich religii w imię wolności.

Już teraz rozumiem - jesteś zwykłym komunistą i marksistą. //. I to nie kołchoz jest stanem idealnym, ale rządy mądrych i wrażliwych nad słabszymi - to jest system idealny. Bo Bóg nie rozdał po równo wbrew temu co tutaj zgodnie z myślą lewicową wypisujesz.

Jedynie Biblia // Porządek chrześcijański burzą nie tylko islamiści, ale także tacy marksiści jak ty. Nie podoba wam się dekalog? Nie podoba wam się to, że jedni rodzą się mądrzy, a inni głupi i to mądrzy muszą być za wszystkich odpowiedzialni? Tak po prostu jest.

Oj, chyba za dobrze się macie w waszych strefach komfortu - macie czas na snucie bolszewickich wizji, pisanie wierszyków i słuchanie muzyczki. Zajmijcie sie czymś użytecznym.

Gościu , coś Ci się pomieszało w główce.
Gdyby rządzili mądrzy , kler nie miał by nic do gadania.Każdy wierzył by w to co chce i popierał kogo chce bez wstydu.
Ludzie w spokoju mogli by rozwijac swoja kreatywnosc i przyczyniac sie do rozwoju siebie i innych.
Tu rzadzi wiekszosc a nie madrosc. Prostacy dorywaja sie do koryt i nie maja ochoty dopuszczac tych ktorzy im koryta podsuneli.
Dopuszczaja tylko swoich po resztki.
Religia to tylko swiatopoglad wiec nie wystawiaj j jej jako azymut zycia innych.
~~ niezalogowany
13 września 2017r. o 11:14
To nie Bóg wymyślił demokrację, czyli tyranię większości. I dlatego nie rozumiesz tego, o czym piszę. Napisałem, że Biblia zawiera prawdę o najlepszym ustroju i najlepszym prawie, ale nie chodzi o demokrację.

Ponadto kościół z Watykanu ma tyle wspólnego z Biblią, co lis z pittbullem - niby psowaty, ale nie pies. I stąd twoje oburzenie.

Czytaj ze zrozumieniem. Najlepszym dowodem na to, że demokracja jest najgłupszym ustrojem jest to, że rządzących wybrała większość. Ja z sąsiadem przegłosowaliśmy doktora nauk politycznych, a dwóch pijaczków spod sklepu przegłosowało profesora. Gimby po ukończeniu 18. lat wiedzą o życiu tyle co nic, ale maja prawo głosu mimo tego, że nie zapłacili złotówki podatku.

Trudno rozmawiać z kimś kto nie wie, o czym mówi druga strona. Przeczytaj Biblię to pogadamy. Nie ma w niej socjalizmu, nie ma komunizmu. Mojżesza, albo króla Salomona nie wybrano w wyborach. I dlatego nie musieli zabiegać o głosy pół...i obiecując im gruszki na wierzbie. Prawa także nie musieli wymyślać, bo mieli nadane najlepsze prawo w historii - pochodzące od Boga. Cudzołóstwo, homoseksualizm, zoofilia itd. były karane i dlatego dożyliśmy do dzisiaj. A dzisiaj co? Upadek prawa boskiego to upadek moralności i upadek społeczeństwa. Tęczowe pochody także mają hasła "wolności dla wszystkich", "równości dla wszystkich".

Zabawne jest to co piszecie. Poziom waszych marzeń równy jest wyobrażeniom sześciolatka o życiu dorosłego. Poziom percepcji rzeczywistości jest na poziomie lizania lizaka przez szybę. Brakuje wiedzy na temat podstawowych pojęć, a jedyne co można wyczytać z waszych wpisów to to, że jesteście po prostu komunistami z marksistowskim zacięciem i do tego nie zdajecie sobie z tego sprawy. Do tego bije od was nienawiść do władzy, do kleru i do ludzi jak ja, którzy mówią wam po prostu jak jest.

To wasze piekiełko. I nie wyjdziecie z niego, bo nie chcecie znać prawdy.

Zastosowana autokorekta

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza