Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

świat wolnych ludzi

~~jr niezalogowany
14 września 2017r. o 8:08
Wizja przyszlosci?
Czy istnieje cos poza obecną chwilą? Wizja, scenariusz, to tylko wyobrazenia, jesli sie im poddasz, to bezwiednie bedziesz im sluzyc - to element programowania umyslu. Radze zaprogramowac samodzielnie swoj umysl wlasną wizją, a nie cudzą toksyczną.
Islam...nie zostane jego wyznawca, ani zadnej innej religii, bo religie sa wlasnie dla slabych umyslow, patrzacych z trwogą w przyszłość. Nie jestem tez nic winien tym islamskim prymitywom i nigdy nic ode mnie nie dostaną. Chciałoby sie rzec żywcem mnie nie wezmą, ale to byłby fragment wlasnie toksycznej wizji, a ja mam odmienna, w ktorej biali, ktorzy wciąż w europie sa wiekszoscia, przeciwstawia sie w koncu lewackim rzadom i zrobia porzadek z najezdzcami.
Chrzescijanstwo...tak praslowianskie, zanim watykan je pochlonal, takie chrzescijanstwo bylo wartosciowe
Dzisiaj widocznie watykan widzi w tym swoj interes, zeby najechany kochal swego ciemiezyciela.
Niemniej jednak wolnosc polega wlasnie na tym by miec wybor. Wybor swoj wlasny, a nie wybor z narzuconych dostepnych jedynie slusznych opcji.
Dlatego nie przekonuje mnie wizja islamizacji europy, bardziej prawdopodobna wydaje sie opcja wielonarodowego konfliktu zbrojnego, do ktorego przygotowania trwaja od dawna, a islamisci maja być jedynie jednym z jego frontow.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Co Ty gościu bierzesz ? niezalogowany
14 września 2017r. o 8:33
~~Do niby myślącego napisał(a): No z myśleniem to masz raczej ty poważny problem. Taki cytat (może zrozumiesz) - "Szczere spojrzenie w przyszłość bywa przykre dla ludzi o słabym umyśle".
Dlatego tak wieli boi się zrozumieć, jakie skutki mają poglądy które głoszą.
A tak przy okazji "myślący" - masz jakieś uwagi co do właśnie spełniającej się, opisanej przeze mnie wizji przyszłości?

Przejrzałem na oczy zaraz po urodzeniu.
Jakie to szczęście być wolnym od zabobonów. Jakie to szczęście być pewnym że nie spotka się żadnego diabła i nie grozi nam niebo. W tym wyimaginowanym raju same ...y , koszmarna perspektywa.
Ty oczywiście nie składasz się jak wszystko i wszyscy z atomów pierwiastków .Składasz się z niezniszczalnych wiecznych bożych cząstek. Dla Ciebie spojrzenie w przyszłość było jest i zawsze będzie smutne i bolesne.Nie chcesz przyjąć do wiadomości faktu przemijania bo zżera Cię strach i brak wiedzy.
Podaj jeden przykład zmartwychwstania w historii świata.
Skoro jest życie wieczne to po co się modlicie o zdrowie i długie życie doczesne ?

Zastosowana autokorekta

~~ niezalogowany
14 września 2017r. o 13:35
Mity powiadasz. I zabobony. A inny jeszcze coś pisze o słowiańskim chrześcijaństwie sprzed "chrztu" Polski...

Głupotę należy piętnować.
Czy najwyższym osiągnięciem ludzkiej myśli jest to, że życie na Ziemi pochodzi od prapramatki, która była martwą skałą? I na którą padał deszcz i z tej zupy powstało życie? I wy jesteście potomkami martwej skały? I piszecie o tym, że Biblia - Słowo samego Najwyższego Boga to mity?! Błagam was potomkowie skały o chwilę zastanowienia.

Przed oddaniem Polski w lenno papieskie w roku 966 na terenach naszego kraju dominowały religie pogańskie. Są słabo opisane, ale jednak były to religie czczące zjawiska przyrody, ciała niebieskie i kryjące się za nimi (według naszych przodków) bóstwa.

Polska była za daleko od Jerozolimy, a więc kolebki chrześcijaństwa, a co się z tym wiąże apostołowie do Polski z ewangelią dotrzeć nie zdołali. Kilka wieków później do Polski dotarli przedstawiciele największej sekty, a więc Watykanu i przejęli w lenno Polskę. A żeby ludzie się nie rzucali nazwano to "chrztem".

Polska rozkwitała w chwilach, gdy nasi królowie trzymali kler w swoich rękach (jak np. Kazimierz Wielki) i upadała, gdy papieże wspierali nasi rozbiorców i zaborców.

Znam poglądy Dawkinsa i wielu innych ateistów i wiem w których momentach ich teorie biorą w łeb. Wy nazywacie Biblię mitami nie przeczytawszy jej i dyskutujecie na temat życia w świecie bez podstawowej wiedzy o tym zawartej w Biblii? Czy to jest takie uczone i mądre? Wierzycie, że na początku nic wybuchnęło i stworzyło wszystko, a życie i wy sami pochodzicie od martwej skały i nazywacie to nauką, a Biblię zabobonem?

Sami wystawiacie sobie cenzurkę ludzi nauki XXI wieku.

Cywilizacja białego człowieka zbudowana jest nie na traktatach i dogmatach z Watykanu, ale na dekalogu z Biblii. Zbudowana jest na pismach ludzi natchnionych Duchem Świętym, które to pisma zawarte są w Biblii. Wy teraz chcecie odrzucić to w imię "róbta co chceta" i na co liczycie? Dostaniecie to, co ludzie zawsze dostawali, gdy odwracali się od Boga - a gdybyście przeczytali Biblię to byście tych głupot nie pisali.
~~falco niezalogowany
14 września 2017r. o 13:50
falco jest zlym ubekiem PO ojcu ! satan z niego nie chudy !
~~& niezalogowany
14 września 2017r. o 15:21
~~ napisał(a): Mity powiadasz. I zabobony. A inny jeszcze coś pisze o słowiańskim chrześcijaństwie sprzed "chrztu" Polski...

Głupotę należy piętnować.
Czy najwyższym osiągnięciem ludzkiej myśli jest to, że życie na Ziemi pochodzi od prapramatki, która była martwą skałą? I na którą padał deszcz i z tej zupy powstało życie? I wy jesteście potomkami martwej skały? I piszecie o tym, że Biblia - Słowo samego Najwyższego Boga to mity?! Błagam was potomkowie skały o chwilę zastanowienia.

Przed oddaniem Polski w lenno papieskie w roku 966 na terenach naszego kraju dominowały religie pogańskie. Są słabo opisane, ale jednak były to religie czczące zjawiska przyrody, ciała niebieskie i kryjące się za nimi (według naszych przodków) bóstwa.

A jak się nazywa twój kościół prawdziwie chrześcijański? Skoro powiadasz ze Kościół RK to tylko sekta..

Polska była za daleko od Jerozolimy, a więc kolebki chrześcijaństwa, a co się z tym wiąże apostołowie do Polski z ewangelią dotrzeć nie zdołali. Kilka wieków później do Polski dotarli przedstawiciele największej sekty, a więc Watykanu i przejęli w lenno Polskę. A żeby ludzie się nie rzucali nazwano to "chrztem".

Polska rozkwitała w chwilach, gdy nasi królowie trzymali kler w swoich rękach (jak np. Kazimierz Wielki) i upadała, gdy papieże wspierali nasi rozbiorców i zaborców.

Znam poglądy Dawkinsa i wielu innych ateistów i wiem w których momentach ich teorie biorą w łeb. Wy nazywacie Biblię mitami nie przeczytawszy jej i dyskutujecie na temat życia w świecie bez podstawowej wiedzy o tym zawartej w Biblii? Czy to jest takie uczone i mądre? Wierzycie, że na początku nic wybuchnęło i stworzyło wszystko, a życie i wy sami pochodzicie od martwej skały i nazywacie to nauką, a Biblię zabobonem?

Sami wystawiacie sobie cenzurkę ludzi nauki XXI wieku.

Cywilizacja białego człowieka zbudowana jest nie na traktatach i dogmatach z Watykanu, ale na dekalogu z Biblii. Zbudowana jest na pismach ludzi natchnionych Duchem Świętym, które to pisma zawarte są w Biblii. Wy teraz chcecie odrzucić to w imię "róbta co chceta" i na co liczycie? Dostaniecie to, co ludzie zawsze dostawali, gdy odwracali się od Boga - a gdybyście przeczytali Biblię to byście tych głupot nie pisali.
~~& niezalogowany
14 września 2017r. o 15:22
A jak się nazywa twój kościół prawdziwie chrześcijański? Skoro powiadasz ze Kościół RK to tylko sekta..
~~jr niezalogowany
14 września 2017r. o 17:48
Mity i zabobony sa tworzone najchetniej przez wyznacow sekty koscielnej. Pietnuja oni nie glupote, ale kazde odmienne zdanie, wykraczajace poza religijne doktryny.
Wierzenia staroslowianskie cie smiesza? Dowiedz sie z czego czerpalo twoje chrzescijanstwo, jakie sa prawdziwe zrodla świąt, czy przypadkiem nie wyplywaja z natury i zjawisk przyrody? A jedyna droga do narzucenia sekciarskich wladz, bylo zaadoptowanie tego, co tu zastali, inaczej nikt by sie nie zgodzil na nowa wiare?
Stawiasz rowniez falszywe tezy i wyciagasz bledne wnioski. Tak sie bowiem sklada, ze mialem okazje pzeczytac biblię i niestety nie olsnilo mnie nawiedzenie duchem świętym. Moze to wina zbyt wielkich deformacji w przekazie na przestrzeni wiekow?
Czy kazdy temat musicie zasmiecac swoimi wierzeniami?
Nie wiem jak powstal swiat i nie wiem jak powstalo zycie...ale nikt tego nie wie. Wielki wybuch jest rownie słabą teorią jak ta o bogu. A brak wiedzy nie jest powodem, by wierzyc w jakies mity i legendy watpliwego autorstwa.
Przedmiotem niniejszej dyskusji miala byc nielagalna wladza, wolnosc i prawa czlowieka, a nie niedefinowalna fantastyka.
Dlaczego ktokolwiek rosci sobie prawa do tego, zeby nakazywac innym jak maja zyc? Ten problem sprobujcie dyskutowac w niniejszym wątku.
~~ niezalogowany
14 września 2017r. o 18:24
Wolni ludzie zaciągali w latach 2005-2008 kredyty frankowe. Wolni i mądrzy ludzie dzisiaj zwracają się w stronę (o zgrozo!) państwa, by państwo udzieliło im pomocy. Jak powinienem ocenić tych wolnych ludzi? Nikt im przecież pistoletu do głowy nie przystawiał. Byli wolni i mieli wybór. Mogli pracować i kupić dom w chwili, gdy będzie ich na to stać - tak jak robią to wolni i mądrzy ludzie i jak robili to nasi ojcowie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza