~~kolega były z ZB napisał(a): Gdyby ludzi głosowali na Ziemię to Jancelewicz (poprzedni kandydat z ZB) dostałby wynik podobny do Małkowskiego czyli ok. 4 tys głosów. Jancelewicz natomiast dostał ich 10 razy mniej coś pod 400.
Też kiedyś byłem w ZB ale zbyt mocno optowali za Romanem, to dałem sobie spokój. Małkowski wie co robi, a jeśli chcemy rozbić układ to w zasadzie on ma największe szanse. Daltego ma mój głos.
~~GP napisał(a): Realisto! Wyborcy w takim Bolesławcu nie głosują ani na partie ani na Stowarzyszenia ame na ludzi! Tu każdy każdego zna, i wyborcy głosowali na Małkowskiego personalnie a nie na Ziemię. Gdyby oddał mandat radnego zawiodły wyborców. Tak mysleczyli może wystartować np z partii lubiących gumijagody i tez byś na niego zagłosował? Pomyśl o czym piszesz gdyby nie stowarzyszenie lub partia nigdy nie dostał by się do rady.Wydaje mi się ze nikogo by nie zawiódł tylko zyskał bo dal by dowód ze nie zależy mu na stanowisku tylko na mieszkańcach.
~~realista napisał(a):~~GP napisał(a): Realisto! Wyborcy w takim Bolesławcu nie głosują ani na partie ani na Stowarzyszenia ame na ludzi! Tu każdy każdego zna, i wyborcy głosowali na Małkowskiego personalnie a nie na Ziemię. Gdyby oddał mandat radnego zawiodły wyborców. Tak mysleczyli może wystartować np z partii lubiących gumijagody i tez byś na niego zagłosował? Pomyśl o czym piszesz gdyby nie stowarzyszenie lub partia nigdy nie dostał by się do rady.Wydaje mi się ze nikogo by nie zawiódł tylko zyskał bo dal by dowód ze nie zależy mu na stanowisku tylko na mieszkańcach.
~~fxjxfhjmxfh napisał(a): Polacy od 27 lat wierzą że następny będzie lepszy i widać ,że wiara w narodzie nie umarła :D
Aby zmienić władzę jest bardzo łatwy sposób bez szopek - pozbierać podpisy i zrobić referendum o odwołanie władz miasta.
No tylko że trzeba znaleźć ludzi na ulicy co to podpiszą. No i mamy stary sposób na przejęcie władzy - reklama dźwignią handlu w mediach, odwołania do wiary w lepsze jutro no i jak się uda to kredyty na działalność i cięcia aby spłacić kredyty, wszystko finansuje wierzący ciemny lud polski.
Ciemny lud miałby lepiej w Bolesławcu gdyby nie wziął sobie Ukraińców do niemieckich fabryk które nie płaca podatków, ale że nie potrafi liczyć ani czytać to wierzy w Romana lub Małkowskiego że im nieba uchyli :)
~~były ZB napisał(a):Jak piszesz temu człowiekowi z zasadami nie przeszkadzało mimo cichego wsparcia prezydenta i układu przez ZB bycie wiceprezydentem i branie kasy o jakich zasadach ty piszesz?~~realista napisał(a):~~GP napisał(a): Realisto! Wyborcy w takim Bolesławcu nie głosują ani na partie ani na Stowarzyszenia ame na ludzi! Tu każdy każdego zna, i wyborcy głosowali na Małkowskiego personalnie a nie na Ziemię. Gdyby oddał mandat radnego zawiodły wyborców. Tak mysleczyli może wystartować np z partii lubiących gumijagody i tez byś na niego zagłosował? Pomyśl o czym piszesz gdyby nie stowarzyszenie lub partia nigdy nie dostał by się do rady.Wydaje mi się ze nikogo by nie zawiódł tylko zyskał bo dal by dowód ze nie zależy mu na stanowisku tylko na mieszkańcach.
No właśnie dlatego, że mu zależy opuścił politycznie ZB, ktora w sumie zawsze gdzieś tam po cichu wspierała i wspiera obecnego prezydenta i ten układ. Najlepszy dowód, że tak jest to ostatnie wybory... Gdyby ZB a szczególnie szef bardziej się zaangażował w kampanię to miałaby prezydenta. Nawet nie wiesz jak sie modlili żeby nie było II tury. To jak z kimś takim razem i wspólnie walczyć? Zobaczysz kogo ZB poprze za rok... Zdziwisz się, ale ja nie.
Wg mnie to bardzo dobra decyzja MM i za tę niezależność i jasny cel cenię Macieja. To człowiek z zasadami, zapewniam.