Starałem się zapoznać z jak największą ilością faktów związanych z tym bądź co bądź biednym chłopakiem oraz jego sytuacją. Życia łatwego nie miał w 100% ale nie można popadać w skrajności i teraz wybielać tego co zrobił tym że było jak było. Miał 100 innych wyjść a wybrał moim zdaniem najgorsze. Zamordował człowieka i jeżeli to prawda o tym że piszą że facet miał tyle raz to zamordował z okrucieństwem.
Rozumiem że są okoliczności łagodzące ale facet po prostu zabił innego człowieka i nic nie jest w stanie tego wybielić i musi ponieść za to karę. Nie można wybielać zabójstwa innego człowieka powołując się na to jak było w domu i jakie piekło tam miał. Wiem że został zniszczony psychicznie ale to nie usprawiedliwia zabicia konkubenta i próba zabójstwa matki. Jeżeli będziemy iść tą drogą jaką chcą obrać obrońcy tego chłopaka to za chwilę takich morderstw będziemy mieć więcej i z czasem z coraz bąrdziej błachych powodów.
Dominikowi życzę żeby kiedyś po odbyciu zasłużonej kary potrafił wrócić do społeczeństwa i normalnie żyć. A obrońców proszę o opamiętanie...........
no cóż ...
pomyślałem to samo co ktoś piszący przed chwilą bo ...
''14 ran kłutych w brzuch, klatkę piersiową i łopatki. Do tego zabity miał kilka ran kłutych kończyn górnych. Zapewne się bronił.
39-letnia matka Dominika miała dwie bardzo głębokie rany kłute brzucha,...''
jedno ,dwa pchnięcia to można potraktować jako ''afekt '' ale czternaście?
no i niestety -druga osoba ...
jakby nie patrzeć na całą sprawę kiepsko to widzę ...
może ''nadzwyczajne złagodzenie kary''?
istnieje coś takiego ale czy chłopaczyna się ''załapie'' ?
trudno oceniać ale ja bym się przychylił ...
I dodam jeszcze że filmik dołączony do tematu jest dobrany idealnie.
Kara ma nie tyle być dla tego biednego chłopaka( największą karą będzie jego sumienie) ale ma to być przestroga dla innych że zamordowanie człowieka to nie jest dobre wyjście nawet z bardzo ciężkiej sytuacji ( no chyba że własne jest zagrożone).
''dobijające '' chłopaka może być to że rany są zarówno na ''klatce piersiowej '' ale i ...niestety ''na łopatkach ...
a więc?...ciężko będzie o ''afekt''
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.