Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Kobieta burmistrzem Nowogrodźca?
~~Karmazynowa Piwonia niezalogowany
22 sierpnia 2018r. o 14:26
~~Brunatnopopielaty Głóg napisał(a):
~Posiwiała Jeżówka napisał(a): Ja proponuję nie robić imprez, nie robić inwestycji, nie robić nic w całej Gminie wtedy pieniądze podatników zostaną w budżecie i wszystko będzie ok. Gmina nie będzie miała długów, mieszkańcy nie będą mieli nic a i tak będą narzekać, bo taka ich już natura.

Faktycznie ciężko polemizować z kimś takim jak ty.

Potrzebne są imprezy, potrzebne są inwestycje, ale racjonalne, a parę ci wyliczę:
- zamiast oddawać Szkołę za niemal darmo wraz z parkiem można buło tam usytuować to tak zwane "hospicium" a nie w betonowym "schronie przy torach i to za ogromne pieniądze,
- Dzbanek w Rynku: brzydki, ni jak się ma do tego miejsca ani kolorystycznie, ani gabarytowo, ani kolorystycznie, wygląda jak grubas w stringach Teraz akurat współgra z rozkopanym rynkiem.
- nasze tworzone miejsca parkingowe, głupie zatoczki, wysokie krawężniki, ograniczanie miejsc do parkowania, do manewrowania a tym samym wysokie koszty,
- doprowadza się do upadku klubu piłkarskiego w Parzycach a buduje się boisko w Milikowie gdzie nie ma klubu piłkarskiego a boisko będzie tylko kosztowało. Chyba ,że powstało z innego powodu.
- inwestycje rozpoczęte a nie do kończone: gdzie zakończono wodociągi? gdzie dokończono kanalizację? gdzie dokończono budowę dróg ????
- Rynek w Nowogrodźcu, Czerwony Kościół ,
- jak wybiera się wykonawców ? Kamienica na Bolesławieckiej - niemal po oddaniu do użytku zaczęła się sypać, to samo z "Hospicjum" czy Rynkiem i Czerwonym Kościołem.

Nikt nie ma prawa tego oceniać ? to nie jest marnowanie pieniędzy ? Tak jak z salą konferencyjną w urzędzie - 600 000 zł. dach spaskudzony i nic ?
Na pewno spora część ludzi nie wie o tych problemach i marnotrawstwie, ale część wie i tylko to przeszkadza.
Jest tego więcej...

Dlaczego żaden "dowcipniś" nie odpowiada rzeczowo na te uwagi, tylko " pajacuje" durnymi komentarzami sprowadzającymi rzeczy do absurdu, albo obrażając innych ?
"Kali" donosić na lewo i prawo na mieszkańców gminy to dobrze, "Kalemu" wskazywać błędy to źle ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Koralowy Len niezalogowany
22 sierpnia 2018r. o 14:41
~~Ziemistoszary Łubinnik napisał(a): JednejPani to pieniądze udeżyły do głowy i chęć błyszczenia. Takie udawane życie i chowanie się za fałszywą maską dobroci już na nikim nie robi wrażenia.Pewność siebie odbiera rozum.A tak całkiem niedawno sprzedawało się złoto i pożyczało się pieniądze.

Jakie życie potrafi być przewrotne pamiętam czasy jak mąż tej pani wyliczał jej pieniądze do sklepu na zakupy ,nic nie trwa wiecznie i jak mówią jaskółki zaczyna się kryzys .
~~Koralowy Len niezalogowany
22 sierpnia 2018r. o 14:49
~Ciemnopopielata Begonia napisał(a): Panią Sołtys stać na to, żeby samej przekształcić sobie działki. Nie potrzebuje do tego gminy i każdy o tym wie.
Za takie pomówienia można spotkać się w odpowiedniej instytucji.
Wasze wpisy są żałosne.
Co do kosztowności boiska aczy ktoś się zainteresował ile dofinansowania było z Unii?
Nie bo po co.
Lepiej szukać sensacji i przy tym sprawiać nie smak uczciwym ludziom.

Czekam na Wasz plan wyborczy w tym plan na różne imprezy gminne i inwestycje.
Jestem ciekawy skąd będziecie pobierać na to fundusze.

Znałem takich nowobogackich co chcieli kupić pół gminy ,obecnie szukają kupców na jajka z wolnego wybiegu bo mają 8 kur a z czegoś muszą żyć.
~~Zielonobiały Kasztanowiec niezalogowany
22 sierpnia 2018r. o 15:41
~~Karmazynowa Piwonia napisał(a):
~Posiwiała Jeżówka napisał(a): Ja proponuję nie robić imprez, nie robić inwestycji, nie robić nic w całej Gminie wtedy pieniądze podatników zostaną w budżecie i wszystko będzie ok. Gmina nie będzie miała długów, mieszkańcy nie będą mieli nic a i tak będą narzekać, bo taka ich już natura.

Faktycznie ciężko polemizować z kimś takim jak ty.

Potrzebne są imprezy, potrzebne są inwestycje, ale racjonalne, a parę ci wyliczę:
- zamiast oddawać Szkołę za niemal darmo wraz z parkiem można buło tam usytuować to tak zwane "hospicium" a nie w betonowym "schronie przy torach i to za ogromne pieniądze,
- Dzbanek w Rynku: brzydki, ni jak się ma do tego miejsca ani kolorystycznie, ani gabarytowo, ani kolorystycznie, wygląda jak grubas w stringach Teraz akurat współgra z rozkopanym rynkiem.
- nasze tworzone miejsca parkingowe, głupie zatoczki, wysokie krawężniki, ograniczanie miejsc do parkowania, do manewrowania a tym samym wysokie koszty,
- doprowadza się do upadku klubu piłkarskiego w Parzycach a buduje się boisko w Milikowie gdzie nie ma klubu piłkarskiego a boisko będzie tylko kosztowało. Chyba ,że powstało z innego powodu.
- inwestycje rozpoczęte a nie do kończone: gdzie zakończono wodociągi? gdzie dokończono kanalizację? gdzie dokończono budowę dróg ????
- Rynek w Nowogrodźcu, Czerwony Kościół ,
- jak wybiera się wykonawców ? Kamienica na Bolesławieckiej - niemal po oddaniu do użytku zaczęła się sypać, to samo z "Hospicjum" czy Rynkiem i Czerwonym Kościołem.

Nikt nie ma prawa tego oceniać ? to nie jest marnowanie pieniędzy ? Tak jak z salą konferencyjną w urzędzie - 600 000 zł. dach spaskudzony i nic ?
Na pewno spora część ludzi nie wie o tych problemach i marnotrawstwie, ale część wie i tylko to przeszkadza.
Jest tego więcej...

Dlaczego żaden "dowcipniś" nie odpowiada rzeczowo na te uwagi, tylko " pajacuje" durnymi komentarzami sprowadzającymi rzeczy do absurdu, albo obrażając innych ?
"Kali" donosić na lewo i prawo na mieszkańców gminy to dobrze, "Kalemu" wskazywać błędy to źle ?

Miał pierwszeństwo wyjeżdżając z podporządkowanej i co mu zrobicie?
Sprawa przedawniona ,chłopina czysty.
~~Brunatnopopielaty Głóg niezalogowany
22 sierpnia 2018r. o 16:11
~Ciemnopopielata Begonia napisał(a): Panią Sołtys stać na to, żeby samej przekształcić sobie działki. Nie potrzebuje do tego gminy i każdy o tym wie.
Wasze wpisy są żałosne.
Co do kosztowności boiska aczy ktoś się zainteresował ile dofinansowania było z Unii?
Nie bo po co.

Ja czytam i nie wieżę cytuję " Co do kosztowności boiska aczy ktoś się zainteresował ile dofinansowania było z Unii ?"
Czyje te pieniądze z Unii ? to nadal są nasze pieniądze . Wszystkie dofinansowania, dotacje czy subwencje to pieniądze publiczne - czyli nas wszystkich.
Mam rozumieć, że jak z Unii to można rozpieprzyć na byle fanaberie aby ktoś z polityków lokalnych "spełnił swoje marzenie". Co teraz z tym boiskiem ? Trawa położona na takiej podbudowie w takim miejscu się nie utrzyma co hydrant ? a kto za to zapłaci ? tak samo będzie z "Czerwonym Kościołem" dwa koncerty rocznie a utrzymanie cały rok. A gdzie drogi ? chodniki ? Pomyślcie trochę o ludziach a nie o swoich "pomnikach". Jeszcze powystawiajcie sobie kolumny takie jak ma ten podpalacz Zygmunt w Warszawie.
~~Kalinowykardynalska Sanwitalia niezalogowany
22 sierpnia 2018r. o 16:28
Wasze wpisy są żałosne.
Nie bo po co.

Ja czytam i nie wieżę cytuję " Co do kosztowności boiska aczy ktoś się zainteresował ile dofinansowania było z Unii ?"
Czyje te pieniądze z Unii ? to nadal są nasze pieniądze . Wszystkie dofinansowania, dotacje czy subwencje to pieniądze publiczne - czyli nas wszystkich.
Mam rozumieć, że jak z Unii to można rozpieprzyć na byle fanaberie aby ktoś z polityków lokalnych "spełnił swoje marzenie". Co teraz z tym boiskiem ? Trawa położona na takiej podbudowie w takim miejscu się nie utrzyma co hydrant ? a kto za to zapłaci ? tak samo będzie z "Czerwonym Kościołem" dwa koncerty rocznie a utrzymanie cały rok. A gdzie drogi ? chodniki ? Pomyślcie trochę o ludziach a nie o swoich "pomnikach". Jeszcze powystawiajcie sobie kolumny takie jak ma ten podpalacz Zygmunt w Warszawie.

Brawo burmistrz, zabawa była przednia, dziękujemy za boisko z prawdziwego zdarzenia. Dobra robota
~~Zielonobiały Kasztanowiec niezalogowany
22 sierpnia 2018r. o 16:34
Głogu ,rzucasz perły przed wieprze .
To nie ten język.
~~Zzieleniały Narcyz niezalogowany
22 sierpnia 2018r. o 16:42
~~Kalinowykardynalska Sanwitalia napisał(a):
Wasze wpisy są żałosne.
Nie bo po co.

Brawo burmistrz, zabawa była przednia, dziękujemy za boisko z prawdziwego zdarzenia. Dobra robota

Robert że z twego komputera pisze kto chce ,to już wiemy . I co teraz z tym boiskiem,będziecie podlewać ?czym ,jak ? A co potem ? Oczywiście masz na to pieniądze ,tak jak na pomoc społeczną,prawda ?
Ale teraz piszesz sam do siebie ,to jest normalne w N-dzcu ?
U was wszyscy tak czy tylko ratuszowi ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy