emem napisał(a): Pannazdzieckiem, ja przywoluje konkretne fakty, liczby, ktorych podwazyc nie jestes w stanie.
...
.
Owszem . Nawet nie zamierzam zastanawiać się nad tym , co poeta Pallus miał na myśli. Skąd wziął się ten bilans . Z MF , agencji reintingowych , czy danych eurokołchozu. Myślę , że to jest taka mieszanka dla gawiedzi ... jaka ta Unia śliczna. Ile kasy rozdaje ... za darmo , bezinteresownie. To jest mniej więcej tak Marcin ... idziesz po kredyt mieszkaniowy do dowolnego ze stu pięćdziesięciu banków w Polsce , a tam ślicznie ubrana Pani , pani dlatego żeś facet ( gdybyś był kobietą , to rozmawiać z Tobą będzie pociągający młodzian :D ) mówi Ci tak ...
... proszę pana , tutaj ma pan trzysta tysięcy na chatę , zwrócisz pan ... jak się będzie panu chciało , a jak nie , to my mamy łubespieczenie :D
Prawda , że idylla ? :)
Rzeczywistość jednak jest inna . Nie ma altruistów w bankach i w Funduszach Europejskich . Gdyby mi się chciało , a nie chce mi się , to mógłbym znaleźć kilka przykładów w necie na to , że te całe fundusze , to nie jest błogosławieństwo , tylko długofalowa inwestycja obliczona na zrobienie niewolników z Ludzi.
Na pocieszenie powiem , że nie chodzi tylko o Polskę i Polaków.
Te ...Mlecznobiały Kocanki ... pisałem na tym portalu o pieniądzu fiducjarnym jakieś dziesięć lat temu , ponieważ uważam zjawisko za największy przekręt w dziejach Ludzkości.
Zechcesz mi wytłumaczyć , co to takiego jest ?
Czy dalej zza węgła udowadniać będziesz swą wyszszszość :D
Jak myślisz Marcin , jakim pieniądzem posługują się filantropi z eurokołchozu ?
Z Ramajem , to mi się też już nie chce dyskutować , choć pamiętam schyłek socrealizmu. I rację ma Fobiczny , komuny nie było :) Był bolszewizm.