skun871 napisał(a): Mam duże zastrzeżenia jeżeli chodzi o gramatykę, składnię, ortografię zamieszczanych artykułów. Przy takiej ilości błędów śmiem twierdzić, że nikt nie sprawdza tekstów przed publikacją lub robi to bardzo nieumiejętnie.
Zastrzeżenia można również mieć co do samej pracy dziennikarskiej. Publikowane są tylko tematy wyłożone na przysłowiowej tacy. Brak ze strony redakcji i dziennikarzy zaangażowania, wnikliwości oraz samodzielnego ustalenia pewnych faktów, nie wspominając już o jakimkolwiek śledztwie dziennikarskim.
Kilka razy podsuwałem bardzo ciekawe tematy dotyczące pewnych nieprawidłowości w powiecie, niektóre tematy pachniały prawdziwym skandalem, ale niestety nic nie zostało w żadnej sprawie ustalone.
Jeżeli chodzi o obiektywizm to również mam mieszane uczucia. Czytając teksty Pana Kazimierza od razu czuć niechęć wobec pewnych osób (m.in. Burmistrza Nowogrodźca), ale tu akurat jako mieszkaniec tej gminy, podzielam te uczucia.. Mimo wszystko dziennikarz powinien dostrzec zarówno pozytywy jak i negatywy.
Zastosowana autokorekta