M21W2 napisał(a): ~Bladolawendowa Firletka napisał(a): Proponuję popytać ludzi którzy mieli styczność z Panem ogrodnikiem w czasie gdy nie ma żadnych wyborów i dowiecie się wtedy jak buty i zrozumiały to człowiek. Zapatrzony w siebie i odnoszący się z wielką pogardą do zwykłych ludzi. A na czas wyborów ubiera maseczkę miłego starszego Pana
Myślę że mieszczę się w Twoim pojęciu - zwykły - , znam osobiście Wiesława Ogrodnika , poznaliśmy się w 1988 r. wznawiając jawną działalność Solidarności , w okresie kiedy robotnicy i inteligencja razem walczyli z władzą totalitarną . W Bolesławcu w 1989r; inteligencji skupionej wokół Państwa Maślickich i Jana Kisilijczyka zwykli ludzie potrzebni byli tak jak w całej Polsce aby ułatwić im start w karierach politycznych . Po wygranych wyborach przez Jana Kisilijczyka zapomnieli o robotnikach którzy brali udział w ich kampanii wyborczej , przestali poznawać na ulicy pomimo że wcześniej byliśmy na per Ty . Wiesiek pozostał z nami , jak gdziekolwiek się spotkamy pierwszy podchodzi i z uśmiechem podaje rękę na powitanie , żeby była jasność , nie utrzymujemy bliskich kontaktów . Lucjan Złotkowski . - Podpisałem bo krytycznie odniosłem się do postawy Jana Kisilijczyka i jego otoczenia , anonimowo , można , choć moim zdaniem to zwykłe prostactwo .
Dzięki Lucjan za recenzję ... w sumie pozytywną recenzję kandydata , jako żywo nie miałem styczności z Menago , że pozwolę sobie pożartować :) Jam gówniarz wobec Was , ale dręczy mnie myśl następująca , kiedy z góry , czyli wierchuszki Pisu , już z nowym Preziem Panem Ogrodnikiem w Bolesławcu do Ratusza przyjdzie prikaz , żeby przyjmować " imigrantów " z Wietnamu , Kazachstanu , Pakistanu , Indii i Afryki Północnej , jak to się marzy żydobanksterowi Morawieckiemu na usługach KORPO , dawać mieszkania komunalne i parę groszy na start , aby KORPO zapewnić jeszcze tańszą siłę roboczą niż Bolecnauci i Bolecnautki ... pod płaszczykiem międzynarodowej unifikacji , oraz filozofii MULTI_KULTI , to co wtedy ?
A są takie plany miłościwie nam panujących Pislanderów.
Corpus delicti tutaj :
https://wolnemedia.net/rzad-chce-nadawac-obywatelstwo-imigrantom/
oraz tutaj :
https://wolnemedia.net/rzad-chce-przyjac-imigrantow-z-afryki-i-walczyc-z-ksenofobia/
Ścierwomedia o tym nic nie mówią , no to niechby aktyw Pislanderów się publicznie wypowiedział . Są za , czy przeciw najazdowi " lekarzy , inżynierów , matek i dzieci " .
Chętnie przeczytam opinię w tej kwestii Panów Ogrodnika , Russa , Pogody , Mroza i Ślusarza . Panią Poseł zostawiam wśród baranów na Wiejskiej. Takie sobie miejsce wybrała i " społecznie " udziela się w terenie :D
Ja lubię to Miasto i nie życzę sobie , ani Innym powtórki z Centralnego Sterowania ... czymkolwiek , szczególnie , kiedy chodzi o spokojne miejsce do życia. Jest takie stare chińskie przysłowie " zostaw muchy na żarciu , ... nie przewietrzaj , czego pragnie Pani Poseł Szymańska , ... bo przylecą następne i będzie ich więcej " . Dlatego stawiam na Prezia Dwuimiennego , mniejsze , znajome zło ... :D
Pytanie proszę Panowie potraktować poważnie , co zrobicie ze Społecznością Lokalną jeśli przyjdzie prikaz z góry , bo Dwuimienny powiedział kiedyś , że takiego wała :D
Miłej niedzieli :)