fobiak napisał(a): M21W2 napisał(a): Fobiak , - odpowiem na wszystkie pytania jakie do mnie skierowałeś za kilka godzin - mam pilny wyjazd , nie wiem skąd masz wiedzę że jestem za granicą ?.Dopisane 03.09.2018r. o godz. 17:14:Fobiak , za granicą byłem w 1990 r. w RFN przepracowałem w warsztacie samochodowym trzy miesiące aby zarobić na samochód potrzebny w związku z działalnością gospodarczą w Polsce . Juncie Wojskowej pod dowództwem Jaruzelskiego po wprowadzeniu Stanu Wojennego udało się przy udziale Wojska , Milicji , ZOMO , ORMO i pozostałych Służb Bezpieczeństwa rozbić Solidarność , a w 1982 Sejm PRL-u zdelegalizował Solidarność . O opozycji antykomunistycznej przeczytasz tu -- http://teatrnn.pl/leksykon/artykuly/czerwiec-1989-opozycja-polityczna-w-latach-19851988/
ale ja nie chce opracowan ogolnych, interesuje mnie tylko boleslawiec i kozlow
ty sie najlepiej orientujesz to opisz jak to bylo z ta solidarnoscia u nas. gdynsk i warszawke zostaw tym co chca poznac prawde
Nie jestem pewien czy byłoby wielu zainteresowanych moimi informacjami na tej stronie gdzie jest dyskusja o wyborach Prezydenta Bolesławca o tym jak powstała Solidarność w Bolesławcu oraz ludziach działających w opozycji po wprowadzeniu stanu wojennego , natomiast o Kozłowie nie posiadam żadnej wiedzy . Jest dla mnie bardzo ciekawy temat zainicjowany przez Pana Kazimierza Marczewskiego - Rozmawiali jak Polak z Polakiem - ale nie budzi większego zainteresowania a szkoda , jeżeli tam wejdziesz i zadasz pytanie , otrzymasz odpowiedź .
Dopisane 05.09.2018r. o godz. 13:18:
P.S. Przypomnę że zapytałeś pytanie co się stało z 9,5 mln . Solidarnością , moja odpowiedź nie mogła więc dotyczyć jedynie Bolesławca .