~~Srebrnobiała Lawenda niezalogowany 3 września 2018r. o 19:53
Mam wyżyć ? Czy po prostu godnie żyć? Nie chodzi mi o lexus tylko, zwykłe standardowe życie. Tak aby wypłata starczyła do końca miesiąca bez brania debetu.
Za 2000zł się nie da, w tej firmie jest podobnie, więc słabo.
~~Srebrnobiała Lawenda niezalogowany 4 września 2018r. o 8:48
Nowe firmy które powstają w okolicy aby pozyskać pracowników muszą wykazać się dużym sprytem.
Nowych, wolnych pracowników po szkołach jest niewielu.
A żeby zachęcić człowieka żeby się zwolnił od aktualnego pracodawcy i poszedł do nowego musi mieć dobre argumenty. Czasami to jest złość, wypalenie na danym stanowisku, zła atmosfera w pracy, ale co najważniejsze zarobki. Nowy zakład właśnie powinien pójść w tą stronę. Jeżeli teraz mam 2900zł na rękę (jest inaczej) to żeby podjąć decyzję o rezygnacji potrzebuję dostać dużo ponad 3000zł Mam doświadczenie, mam ustabilizowaną sytuację rodzinną. A co może zaoferować nowy młody pracownik po szkole?, a jeszcze obcokrajowiec z którym ciągle musi być tłumacz? Rekruterzy więc do akcji, dzwońcie i mówcie że dajecie 500 zł więcej niż macie teraz, zyskujecie dobrych fachowców którzy będą solidnie i dobrze pracować
~~Ognistorudy Pomidor niezalogowany 5 września 2018r. o 16:30
~~Ciemnobrązowa Facelia napisał(a): 2000 zł na rękę - rata kredytu na mieszkanie, opłaty, pewnie jakieś leki no i jedzenie , zostaje Ci może z 500zł na życie - to się nazywa godność
zaraz wybory...wybierzcie sobie nowe wartosciowe wladze, ktore zlikwiduja wszechobecna zmowe pracodawcow, wszelakie uklady i ukladziki....to i moze zarobki rusza z miejsca...
~~Ultramarynowa Irga niezalogowany 7 września 2018r. o 17:17
Nie ma żadnej zmowy. Są uwarunkowania rynkowe. Inaczej się płaci w Bolesławcu, inaczej w Warszawie, a jeszcze inaczej we Wrocławiu. Ruszy Amazon w Łaziskach to wydrenuje rynek pracy. Wtedy inni będą musieli podnieść stawkę godzinową, tak jak jest na Bielanach Wro.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.