~~Limonkowa Frezja napisał(a): Dostałem propozycję objęcia stanowiska wiceprezydenta :)))))))
Od kogo?
Kiedy?
Ja dostałem propozycję objęcia fotela premiera RP
Złozył mi ją mój kumpel podczas grilla na działce, nie pamietam dobrze szczegółów i nie jestem pewny czy jest w stanie spełnić to co obiecał ale mogę sie tym chwalic na lewo i prawo. No i oczywiście odmawiam - bedę walczył o fotel prezydenta Polski :))))
Oczywiście, że takie sprawy załatwia się po cichu i pewnie p. Małkowski nie będzie miał na to dowodów (a może ma - nie wiem). Ale znając postępowanie obecnego prezydenta (jego oportunizm*) jest to całkiem możliwa propozycja i pokazuje też jak bardzo jednak jest realne jest zwycięstwo Małkowskiego - jak się go boją.
* obecny prezydent:
a) wygrywa wybory na prezydenta z PiS -> teraz jest "Bezpartyjny"
b) nie chce rozmawiać z pewnym nieistotnym bolesławieckim portalem -> teraz trzymają się razem,
c) Mówi jakie to są złe rządy w powiecie i nie można nic zrobić -> teraz jest w koalicji z tymi samymi ludźmi "bezpartyjnymi" , ale dalej nic nie można zrobić.
..... itd.
Wiec również nie zdziwił by mnie punkt:
d) Małkowski jest zły, ale ma szanse ze mną wygrać -> może go kupię za wiceprezydenturę.