Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Dlaczego w Bolesławcu nie chcą puścić filmu Kler ??

~~Oliwkowy Rozchodnik niezalogowany
30 września 2018r. o 8:22
dlaczego w Bolesławcu nie chcą puścić filmu przed wyborami bo można go porównać do lokalnego układu , ludzie walczący z lokalnym system są niszczeni w ten sam sposób albo i gorzej przykład plac Łokietka - Zgorzelecka pomyślcie kto musi chronić obecną sitwę , gdzie i kto ucisza wszystkie organy państwa
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
2900
#falco nieaktywny
30 września 2018r. o 8:23
i to się nazywa trzezwe spojrzenie ...

można pisać komentarz jak człowiek ?
można :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Czerwonobrązowa Goryczka niezalogowany
30 września 2018r. o 8:28
Widziałem Kler! Tak wybitny reżyser i twórca arcydzieł Róża i Wołyń, zrobił bardzo tandetny film. Fatalny scenariusz, dialogi i motywy gazetowe, cytaty z abp. Michalika, brak dynamiki i napięcia, nuda a na końcu beznadzieja kapłana-samobójcy akurat dobrze zagranego przez Jakubika
~~Miętowy Szczodrzeniec niezalogowany
30 września 2018r. o 8:40
~Czerwonobrązowa Goryczka napisał(a): Widziałem Kler! Tak wybitny reżyser i twórca arcydzieł Róża i Wołyń, zrobił bardzo tandetny film. Fatalny scenariusz, dialogi i motywy gazetowe, cytaty z abp. Michalika, brak dynamiki i napięcia, nuda a na końcu beznadzieja kapłana-samobójcy akurat dobrze zagranego przez Jakubika

bua ha ha chyba sukienka cie nie uwiera. ha ha ha
~~Pawa Żurawina niezalogowany
30 września 2018r. o 8:43
~Czerwonobrązowa Goryczka napisał(a): Widziałem Kler! Tak wybitny reżyser i twórca arcydzieł Róża i Wołyń, zrobił bardzo tandetny film. Fatalny scenariusz, dialogi i motywy gazetowe, cytaty z abp. Michalika, brak dynamiki i napięcia, nuda a na końcu beznadzieja kapłana-samobójcy akurat dobrze zagranego przez Jakubika

No widzisz szmira ,dlatego w Bolesławcu będzie grany za 2 miesiące .
pewnie niewielu widzów go u nas obejrzy .
Ale zobacz Romek ,w innych miastach ludzie walą na film drzwiami i oknami .Nie znają się na kulturze tak jak ty .
2900
#falco nieaktywny
30 września 2018r. o 8:44
ja jeszcze filmu nie widziałem więc się nie wypowiem

ale nagonka na film , zakazy wyświetleń w poszczególnych miastach ,nawoływania środowisk katolickich do bojkotów , wiele mówi ...
KK dobrze wie że film pokazuje to co zżera tą instytucją od środka a jednocześnie wiedząc że zawsze mogą liczyć na ''obrońców '' typu cejrowski , jego pracownicy wypowiadają się bardzo umiarkowanie ...

czytaliście postulaty w sprawie polityki wyznaniowej państwa?
jest ich 23 ...warto

~Rdzawozłoty Fasolnik niezalogowany
30 września 2018r. o 9:07
Dziękuję Janusz. Pozdrawiam (WDR ;-) )
2900
#falco nieaktywny
30 września 2018r. o 9:15
:)
nie ma za co ...

prawdy nie trzeba bronić bo sama doskonale daje sobie radę ;)

REKLAMA Nowe domy!