Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

PIS zwyciężył.

211
skorn
21 grudnia 2018r. o 18:34
Jakie rozkazy? Jakby kazali, to strzelałby do Polaków? Przysięga wyłącza myślenie? Co to za przysięga, w której zapisany jest sojusz z obcym wojskiem okupującym kraj?

Chwalisz oficerów, którzy odeszli z wojska, bo im sie Macierewicz nie podobał. Czemu twój ojciec nie odszedł z wojska? Może mu się jednak autorytaryzm jaruzela podobał, co?

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
21 grudnia 2018r. o 18:53
ponownie wchodzisz na ''pole minowe''
nic nie wiesz o wojsku ,o regułach jakim są podporządkowani nie tylko oficerowie ale i szeregowcy ...
napisz wprost ...wszyscy służący w tamtych casach to ''zdrajcy''
wystarczy ci odwagi?
skornie-obserwuję to co wypisujesz i jestem przekonany że ty byś strzelał ...
skoro nie przeszkadzają ci obce ,śmierdzące skrajnym nacjonalizmem flagi obok flag w barwach narodowych z pełnym przekonaniem piszę to co piszę ...
nie przeszkadzało ci w niczym pisanie bzdur o ''falandze'' (wspomniałeś nawet ''jaszczurowców) pisałeś ( chyba ty ) o 'Szczerbcu'' ale nie wspominałes juz o ''gettach ławkowych ''
kiedy ja pisałem o ''hajlujacych '' ty milczałeś
kiedy ja pisałem o niejakim Bellamy'm ty milczałeś

więc co ty mi tu pierdzielisz o ''przysięgach''
czytałeś coś nie coś o wrześniu 39' ?
gdzie rządzący mieli tą ''przysięgę ''?
w dup.ie :]
dzisiaj rządzący przysięgają na ''boga i konstytucję ''
i co?
też tą ''przysięgę mają w du.pie ...

pisz co widzisz a nie to co chcesz ''udowodnić '' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~Burgundowy Brokuł niezalogowany
21 grudnia 2018r. o 21:44
falco daj sobie spokój ze skornem bo to facet nie Twojego poziomu ,po prostu IGNORUJ

on i panna to jeden .........
2900
#falco nieaktywny
21 grudnia 2018r. o 22:06
masz dużo racji w tym co piszesz ...
:)
ale czy będę na tyle silny by go ignorować ?
on jest taki zagubiony i samotny...
szkoda mi go :]
ja ciągle ufam że zejdzie z tej drogi jaką obrał a promyk nadziei przekazał mi w temacie o ''szatanie'' :)

~Ognistoczerwona Brzoza niezalogowany
21 grudnia 2018r. o 22:10
https://www.tvn24.pl/rzeplinski-w-faktach-po-faktach-o-cofnieciu-zmian-w-sadownictwie,894430,s.html

sprzątanie po pislamistach zajmnie Polsce lata świetlne
~~Burgundowy Brokuł niezalogowany
21 grudnia 2018r. o 22:13
wiesz co? wyznaję zasadę ,jak nie mogę czegoś zmienić ,to się do tego przystosowuję ,nie zmieniając swoich poglądów . na siłę nikt nikogo nie nawrócił ,to nie czasy konkwistadorów i nie tylko.
2900
#falco nieaktywny
21 grudnia 2018r. o 22:19
to prawda...
ja tylko nie bardzo rozumiem ostatnie słowa tego ponoć naszego prezydenta...

nazywanie teraz sędziów-po przegranym sporze - ''anarchistami'' może oznaczać że nawet teraz Dudzie ciężko jest przełknąć gorycz porażki lub całkowicie zatracił instynkt samozachowawczy ...
ten gość powinien sam ''podać się do dymisji''

211
skorn
21 grudnia 2018r. o 22:29
falco napisał(a): napisz wprost ...wszyscy służący w tamtych casach to ''zdrajcy''

Wszyscy, którzy poszli tam lub zostali dla kariery. W tamtych czasach kiedy wojsko było zbrojnym ramieniem partii i niczym więcej.

Tzw. ludowe wojsko polskie było jedyną siłą, która mogła się przeciwstawić zamordyzmowi w ówczesnej Polsce. Nawet hitlerowskie Niemcy miały swojego Stauffenberga. A tu wszyscy w strachu przed wielkim bratem zza Buga. Wielcy patrioci, pierwsi do nazywania innych zdrajcami.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.