~~Piernikowy Styrakowiec napisał(a): PIS-PO-PRL napisał(a): Nie ubliżam ludziom. Ludzie byli dla mnie pozytywnym akcentem tej uroczystości.
Hipokrytami nazwałem polityków, którzy przed wyborami samorządowymi mówili jedno, a dzisiaj robią drugie. Jutro zrobią trzecie. Dla mnie to hipokryzja. Ty możesz nazywać to jak chcesz ;)
Masz rację, ale właśnie w tym felietonie jest napisane aby ludzi bazujących na kłamstwie odsunąć od władzy. Oczywiście w demokratyczny sposób.
Naiwny człowiecze, cała polityka to jedno wielkie łgarstwo. Gdyby politycy powiedzieli ludziom prawdę to ci roznieśliby ich w puch. Ale ludzie lubią jak ich okłamywać. Teraz jedna banda będzie kreowała drugą bandę na posługującą się mową nienawiści. Kwestia określenia co jest taka mową jest rzeczą nawet nie drugo, ale i trzeciorzędną. Liczy się jedynie to by zaorać przeciwnika. Na zachodzie mową nienawiści jest powiedzenie że rodzina to podstawowa komórka społeczna, że aborcja to morderstwo. A dla większości z nas to rzeczy oczywiste. No ale jakie poglądy może mieć banda nazistów i faszystów, która defiluje na oczach całej Europy?
To zadam pytanie. Czy nie jest mową nienawiści nazywanie Polaków faszystami, narodu, który od faszyzmu wycierpiał najwięcej, który dobrze wie czym jest faszyzm, który jako jedyny nie współpracował z okupantem niemieckim?
Czy nie jest mową nienawiści nazywać Polaków antysemitami, podczas gdy jako jedyni ryzykując życiem swoim i całych swoich rodzin, ratowali Żydów w czasie wojny? Odwiedźcie którekolwiek z muzeów holokaustu to się zdziwicie jakie jakiej mowy nienawiści można się tam nasłuchać pod adresem narodu polskiego.