M21W2 napisał(a): fobiak napisał(a): ~~Szmaragdowy Przypołudnik napisał(a): Badziewne ciemniaki dojnej zmiany nie mają nic do zaoferowania dla przyszłości to rozszarpują zaropiałe blizny przeszŁości.
Czczą bezkrytycznie to co czci kler , Pomylili wiarę w Boga z nienawistnym szaleństwem.
kler robi to nie bez powodow. rola kleru byla znaczaca w mordowaniu polakow, mileli nawet wlasne oddzialy. kler nie mial innego wyjscia, jak sie klerowi w latach 90-tych wydawalo w celu zatuszowania, jak popieranie powojennego bandyctwa i to byl blad, kler mogl milczec.
Skąd masz takie informacje , żyłeś w tamtych czasach , byłeś świadkiem tych wydarzeń , podaj źródło tych " rewelacji ".
oj tam skad, jakies 12 lat temu, mielismy tu ostre dyskusje o wykletych, gowno wtedy wiedzialem a sie madrzylem. ale sie zainteresowalem, zaczalem czytac ksiazki, na necie i zyciorysy, jezdzilem na tereny band i sie pytalem ludzi, bylem kilka razy w ipn bralem udzial na portalach historycznych, z jednego wylecialem z hukiem ups. banem ale juz mi zniesli. zaczalem od tego, ze wypowiadalem sie o nich, ze sa to bandyci i takimi pozostali, nabyta wiedza nie odmienila mojej opinii o nich..
a na bolcu bylem jee bany wiecej od ciebie, skron byl takim fanatykiem wykletych jak i 90% bolecnautow, dzisiaj stanowia mniejszosc. malkowski przerypal wybory na prezydenta przez propagowanie bandytow, u nas sie nikt na to nie nabierze.
kosciol mial duzy udzial w mordowaniu polakow po wojnie, ksieza, aktywnie brali udzial, kosciol ukrywal bron, zajmowal sie przerzutami itp. wolalbym tego nie pisac bo mam szacunek do naszego kosciola za cala historie polski.