falco napisał(a): zapewne pamiętasz gdzie poprzez ojca moje korzenie...;)
fobiak ty wiesz jak tam było przed laty i jak zaczyna się tam dziać obecnie...
ja rozmawiałem z ludzmi którzy niejedno przeżyli i wiem bo widziałem jak wiele emocji było w nich kiedy mi opowiadali o tamtych czasach ...
krew się burzy kiedy ja dzisiaj widzę do czego to wszystko zmierza jeśli stawia się pomniki Banderze ...
to samo odnośnie ''przeklętych'' ...;)
ps. ten post też zniknie niepostrzeżenie? ;)
twoj post zniknal przed poludniem, myslalem o powodzie ale nic nie wymyslilem bo w twoim poscie nic takiego nie bylo. post po twoim byl troche cieplejszy i na wyzszym poziomie bo zawieral okreslenie cham, to moze dlatego polecialy razem lub przy okazji obydwa.
o przeworsku z przed laty wiem tyle, ze oplacalo sie kupic w przeworsku borowki/jagody zawiezc do przemysla i sprzedac na rynku. a jeszcze wczesniej, ze bawili sie na tamtym terenie grot, wolyniak, mewa, jurand nie ze spychowa, radwan i niejaki zelizniak, ktorego wielbiciele umiescili potajemnie tablice na budynku dworca kolejowego ale nie jestem tego pewny.
powiat przeworski i tak byl w lepszym polozeniu bo stosukowo malo mieszkalo tam banderowcow ale robote nadganiali za dwoch nasi bohaterscy wykleci.