~~Rezedowa Kalmia napisał(a): ~~Ołowianoszara Języczka napisał(a): brawo dla Nauczycieli ?? a przepraszam bardzo dlaczego jest to zrobione kosztem rodzicow ?? oni malo zarabiaja 2400 zl na reke za 18 h tygodniowo czyli 72 h miesiecznie to malo ?? kto odda rodzicom za te dni kase z pensji bo nauczyciele strajkuja ? gdzie strajk ktory mowil by nie tylko o ich podwyzkach ae tez o systemi nauczania ?? wiekszosc normalnych kowalskich nawet nie sni o podwyzce o 1000 zl dla takich normalnych ludzi pojdzie podwyzka o 100 zl i maja sie cieszyc !!!
Nie martw się - kurs pedagogiczny kosztuje około 1500 - 2200 zł - bez możliwość zwrotu. Właśnie zwalniają się miejsca w szkole :-) Dasz rad!!!
Program:
PODSTAWY EDUKACJI (150 godz.)
1. Społeczny sens edukacji
2. Socjologiczne mechanizmy życia w szkole
3. Planowanie i wykonywanie zadań dydaktycznych i wychowawczych
II. METODYKA NAUCZANIA (120 godz.)
1. Cele nauczania przedmiotu
2. Charakterystyka przedmiotu nauczania
3. Planowanie pracy dydaktycznej
4. Czynniki realizacji planu
Czas trwania: 270g.
Ilość osób w grupie: 15 – 30 osób
Zajęcia odbywają się w co drugi weekend, w soboty i niedziele w godzinach 8:00 do 16:00
Cena: wpisowe 200 zł czesne 1500 zł
Ja się nie muszę przekwalifikowywać :-) A Ty? Kiedy nie pracowałam w zawodzie, to w PUP nie mieli dla mnie nic, by podnieść kwalifikacje, gdyż miałam za wysokie ;-) Droga wolna ;-)
No i potem mamy takich pseudonauczycieli po 270 godzinach kursu pedagogicznego i 0 godzin praktyki z dziećmi, którym się wydaje, że mają nie wiadomo jakie kwalifikacje, a nie potrafią nawet zapanować nad klasą i skarżą się na niegrzeczne "bachory". takim należy się 0 podwyżki.