~Czerwonozłota Robinia niezalogowany 1 listopada 2019r. o 18:13
Ostatnio wymieniałem kopciucha na ogrzewanie gazowe. I powiem tyle z dofinansowaniem dałem sobie spokój na wstępie po zaznajomieniu się z procedurami i zrobiłem całość na własny koszt. Ale nie wiem czy następnym razem zdecydował bym się patrząc na formalnosci jakie musiałem załatwić np w urzędach -zajęło to mi w sumie około pół roku.
~~Niebieskawa Tibuchina niezalogowany 1 listopada 2019r. o 18:14
Niestety smród spalin i smog był i jest w całym mieście , i to nie od dziś. Wystarczy popatrzeć z wyżej położonych części miasta na Bolesławiec, widać jedno wielkie zadymienie. Niestety tym musimy oddychać.
~Beżowobrązowa Golteria niezalogowany 1 listopada 2019r. o 20:46
Śmierdzi. Cała kościelna zadymiona aż dusi, wieczorem nie idzie pospacerować, wszędzie smród. Dlaczego kościelna nie jest podłączona do miejskiego ogrzewania. Powinni zacząć od parafii po sam dół obowiązkowo.
~~Zielononiebieska Margerytka niezalogowany 1 listopada 2019r. o 21:43
W tym roku w Polsce zniknie z mapy nastepne 40 tysieczne miasto. No, pan Duda oficjalnie powiedzial, ze wegla mamy jeszcze na 200 lat. Super! Kto nastepny do dolka dzieki sasiadom?
~~Karmazynowa Kolczurka niezalogowany 1 listopada 2019r. o 22:37
W październiku 2017 cena węgla (orzech II) w Bolesławcu: 1000 zł/tonę
W październiku 2019 cena węgla (orzech II) w Bolesławcu: 1000 zł/tonę
Od września 2019 cena ciepła miejskiego w Bolesławcu: 15 - 25 % w górę.
Nie mam danych o ile podrożało ciepło miejskie w 2018 r., ale pewnie co najmniej 10%.
Trudno się dziwić, że tylko ok. 10 % wspólnot zdecydowało się na przyłączenie do sieci miejskiej.
A kominy dymią i w centrum śmierdzi :(
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.