kc napisał(a): To ciekawe, że akurat ty zadajesz to pytanie qwax_. Z tego co zauważyłam jesteś za prywatyzowaniem państwowych szpitali, szkół,itd. Każdy prywaciarz jak w coś inwestuje , to chce na tym zarobić. To logiczne.
qwax_ napisał(a):kc napisał(a): To ciekawe, że akurat ty zadajesz to pytanie qwax_. Z tego co zauważyłam jesteś za prywatyzowaniem państwowych szpitali, szkół,itd. Każdy prywaciarz jak w coś inwestuje , to chce na tym zarobić. To logiczne.
Czyli uważasz, że sprywatyzowanie "państwowych" szpitali powoduje taki zrost zabiegów medycznych?? I kogo będzie na to stać?
Poza tym mi chodzi wyłącznie o niezrozumiale wysoką kwotę - 9 milionów złotych!!
Czy ci "prywatni" lekarze zarabiają po kilkaset tysięcy złotych na godzinę??
Czy może to "lekarstwo" jest kilkaset razy droższe od złota??
kc napisał(a):qwax_ napisał(a):kc napisał(a): To ciekawe, że akurat ty zadajesz to pytanie qwax_. Z tego co zauważyłam jesteś za prywatyzowaniem państwowych szpitali, szkół,itd. Każdy prywaciarz jak w coś inwestuje , to chce na tym zarobić. To logiczne.
Czyli uważasz, że sprywatyzowanie "państwowych" szpitali powoduje taki zrost zabiegów medycznych?? I kogo będzie na to stać?
Poza tym mi chodzi wyłącznie o niezrozumiale wysoką kwotę - 9 milionów złotych!!
Czy ci "prywatni" lekarze zarabiają po kilkaset tysięcy złotych na godzinę??
Czy może to "lekarstwo" jest kilkaset razy droższe od złota??
A co taki zdziwiony jesteś ? Myślisz, że prywaciarz będzie służył ci pomocą za jakieś grosze ? Każdy po drodze zarabia a że ludzie są w stanie zapłacić każdą sumę za ratowanie życia to dlaczego mają brać mniej ?
qwax_ napisał(a): Bo to nie prywaciarz ustalił taką cenę. Pytanie tylko kto zarabia aż taką kasę na ludzkim nieszczęściu??
PS.
Dlaczego np. chleb nie kosztuje tysiąc złotych za bochenek? Przecież piekarze to też prywaciarze?? Oni nie chcą zarobić? ;)
kc napisał(a):qwax_ napisał(a): Bo to nie prywaciarz ustalił taką cenę. Pytanie tylko kto zarabia aż taką kasę na ludzkim nieszczęściu??
PS.
Dlaczego np. chleb nie kosztuje tysiąc złotych za bochenek? Przecież piekarze to też prywaciarze?? Oni nie chcą zarobić? ;)
A ile kosztu jeden dzień pobytu w Polskim szpitalu ? Wiesz ?
PS Bo chleb przy odrobinie chęci możesz sobie upiec sam. Kupujesz , bo tak ci wygodnie.