kc napisał(a): Podaj adres i numer telefonu.
Zastosowana autokorekta
kc napisał(a): Nie ma ani jednej. Ostatnio ktoś o tym pisał, że potrącił samochód psa i nie miał go kto ratować. To powinno ci dać do myślenia o tezach Korwina i jego prostych pomysłach na "ulepszanie świata".
qwax_ napisał(a):kc napisał(a): Nie ma ani jednej. Ostatnio ktoś o tym pisał, że potrącił samochód psa i nie miał go kto ratować. To powinno ci dać do myślenia o tezach Korwina i jego prostych pomysłach na "ulepszanie świata".
Ktoś ocenzurował mój link, więc podaję dokładnie:
Gabinet Weterynaryjny Zbigniew Kot
ul. Kolejowa 25, 59-730 Nowogrodziec
tel. 75 731 63 34 (dyżur całodobowy)
godziny otwarcia: poniedziałek-piątek 7:30-15:00
sobota 7:30-12:00
Popyt napędza podaż...
I w jeśli to będzie opłacalne (a zawsze będzie!!), to będzie dostępne całodobowo...
Szkoda, że nie przeszkadza Ci, że praktycznie każdy z nas leczy się już prywatnie, bo terminy "państwowe" są za kilka lat... I jakoś niewielu się oburza, że płaci składki, a jak coś to muszą iść prywatnie...
I ogromna ilość osób wykupuje pakiety do leczenia prywatnego, więc ta prywatyzacja już się dzieje samoistnie...
kc napisał(a):
Nowogrodziec nie jest dzielnicą Bolesławca, chyba że ja o czymś nie wiem. Jak jest potrzeba , to można nawet do Wrocławia jechać, czasem liczą się minuty. To jest opłacalne czy nie skoro nie ma w Bolesławcu ?
Ja słyszę ciągle głosy oburzenia.
Są ludzie naprawdę biedni, których nie stać na taki pakiet i oni zostaną bez opieki. Czego zresztą Korwin nie ukrywa.
qwax_ napisał(a): A dlaczego weterynarz całodobowy ma być akurat w Bolesławcu? I dlaczego w przypadku zwierząt maja się liczyć minuty? Bo życie ludzi równe jest życiu zwierzęcia?? To jest ostatnio niestety moda, by zrównywać prawa ludzi i zwierząt... Następuje swoista dehumanizacja ludzi i humanizacja zwierząt, włącznie z postulatami o nadawanie zwierzętom obywatelstwa...
Owszem, jest cała masa ludzi bardzo biednych (i ta ilość będzie niestety rosła), ale to z faktu okradania/opodatkowania ludzi przez wszystkie rządy...
A dyskusja dotyczy dofinansowania leczenia chorego chłopca, a skoro nie ma "głupiej i niesprawiedliwej" prywatnej korwinowskiej służby zdrowia, to dlaczego jest ta zbiórka?? Niech Państwo działa, a nie zabiera podatki, a w trudnych przypadkach zostawiało człowieka z "ręką w nocniku"...