~~Zielonkawobłękitna Dąbrówka napisał(a): Szok! Tekst z wikipedii, ale wiadomo dlaczego w kontekście poglądów Bolca. Komisarz w wieżowcu... A kuźwa, cały hotel "Piast" pełen ROMO, ZOMO i ORMO to nic? A prowadzone non stop na ulicach miasta przez kilkunastoosobowe patrole wojskowo-milicyjne kontrole dokumentów to nic nie znaczący szczegół? A śmierć milicjanta na Parkowej? Pobicia przez milicję przy ówczesnej SP 2, przy "Piaście" i koło sądu to już nie historia? Rewizji w mieszkaniach działaczy "Solidarności" też nie było? Strajki w wielu zakładach pracy, a potem zatrzymania a i aresztowania wielu Bolesławian to też tylko epizody? Godzina milicyjna, zakaz sprzedaży używek typu alkohol to też nic nie znaczące szczegóły? Pisząc o stanie wojennym należy informować rzetelnie, a nie ogólnikowo, wchodząc w buty komuny. Fakt, że u nas było spokojniej niż w innych miastach, ale setki np. górników z Bolesławca brały udział w strajkach na "Konradzie", "Rudnej", "Lubinie", i "Polkowicach". Protestowali we Wrocławiu, Lubinie i Legnicy. O nich i ich prześladowaniu napiszcie, a nie wklejacie tekst z mało wiarygodnego źródła.
Pannazdzieckiem napisał(a): Benek o co Ciebie chodzi z tym Piotrowiczem , bo jakoś nie kojarzę sensu . Odnośnik do drogi krzyżowej jest klarowny , nie to żebym był przesadnie religijny , ale qurwa po co to wkleiłeś ?
Roku pamiętnego w zasadzie gówniarzem byłem ... do dzisiaj mam poważne trudności ze zrozumieniem chciwości , ale jedno co już wiem , to KOMUNA ma się dobrze ... czy postać Altiero Spinelli mówi Ci coś Benek ? :)
Zastosowana autokorekta
~~Płowobrunatny Omieg napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a): Benek o co Ciebie chodzi z tym Piotrowiczem , bo jakoś nie kojarzę sensu . Odnośnik do drogi krzyżowej jest klarowny , nie to żebym był przesadnie religijny , ale qurwa po co to wkleiłeś ?
Roku pamiętnego w zasadzie gówniarzem byłem ... do dzisiaj mam poważne trudności ze zrozumieniem chciwości , ale jedno co już wiem , to KOMUNA ma się dobrze ... czy postać Altiero Spinelli mówi Ci coś Benek ? :)
Komuna ma się nawet całkiem dobrze. Coraz większa lewicowamoderacja pod hasłami niby jakiejś "mowy nienawiści". plan Spinellego cały czas konsekwentnie wdrażany, wdrażane też komunistyczne pomysły przebudowy (czytaj zniszczenia) społeczeństwa przez realizację pomysłów pedofili (np. były chyba już europoseł Cohn-Bendit) z roku 1968.
No i kompletne już odloty, ale zupełnie będące pod kontrolą niejakiej Środy, Spurek czy Jachiry czy Hartmana. ,Niektórzy się śmiejąz tego, ale to nie jest przypadek - to harcownicy przecierający szlak i niedługo pomysły, które dzisiaj się wydają żartem będą obowiązywały wszystkich. A jak się komuś nie będzie podobało to się go pozbawi dostępu do pracy, dóbr, możliwości kształcenia dzieci, itd. (patrz chiński model punktowania obywateli).
Benek i emem najwyraźniej nie kumają,.co to komuna. Dlatego nie rozumieją, że eurokołchoz to komunistyczny plan. Oni dalej myślą kategoriami XIX wieku - komuna dzisiaj ma oblicze XXI wieku - Śród, Zandbergów, Spurek czy Biedroni/Śmiszków. No i ministrów finansów III RP, którzy niezależnie od rządzącej opcji chcą ludzi pozbawić gotówki i wprowadzają coraz bardziej totalną inwigilację. Oczywiście w imię naszego dobra - lewicowcy zawsze wiedzą lepiej, co mi do szczęścia jest potrzebne. A jak nie chcę tego zrozumieć, to wytłumaczą. Siłą państwa policyjnego i represjami.
A co do obecnego rządu to warto zwrócić uwagę przy okazji 13 grudnia, że dzisiaj jasno widać co najmniej jedno -śp. Kornel Morawiecki nie walczył z komuną. On walczył o inną komunę. Było to widać w jego wypowiedziach publicznych w ostatnich latach bardzo wyraźnie. I jego syn ma chyba takie same poglądy.
~Kasztanowoczerwony Chaber napisał(a): Jakim mniejszym złem? Nie przyjmujcie retoryki Czarzastego wg którego Armia Czerwona nas wyzwalła!Masz rację wyzwolili nas "wyklęci " i Anders na białym koniu
~~Zielonkawobłękitna Dąbrówka napisał(a):
Szok! T, zakaz sprzedaży używek typu alkohol to też nic nie znaczące szczegóły? Pisząc o stanie wojennym należy informować rzetelnie,