~~Ciemnobłękitna Kostrzewa napisał(a): Zobaczcie po czyjej stronie siedzi Pani sołtys.
~~Szafirowy Krwawnik napisał(a):~~Ciemnobłękitna Kostrzewa napisał(a): Zobaczcie po czyjej stronie siedzi Pani sołtys.
Ale jesteś inteligentny ,przecież to logiczne ,że Sołtyska prowadziła to zebranie i siedziała tam gdzie powinna siedzieć matole .
~~Ciemnobłękitna Kostrzewa napisał(a):~~Szafirowy Krwawnik napisał(a):~~Ciemnobłękitna Kostrzewa napisał(a): Zobaczcie po czyjej stronie siedzi Pani sołtys.
Ale jesteś inteligentny ,przecież to logiczne ,że Sołtyska prowadziła to zebranie i siedziała tam gdzie powinna siedzieć matole .
Dawno mnie nikt tak "archaicznie" nie próbował obrazić. Chodzi mi o to TY prawdziwy inteligencie, że siedzi przy ludziach chcących aby ten zakład powstał, a pomiędzy nią a mieszkańcami są DWA wolne krzesła. To daje do myślenia. Nie jest tajemnicą, że w gminie Nowogrodziec kilku sołtysów popiera bezgranicznie poczynania UM.
Pozdrawiam
Matoł
~~Ciemnobłękitna Kostrzewa napisał(a):~~Szafirowy Krwawnik napisał(a):~~Ciemnobłękitna Kostrzewa napisał(a): Zobaczcie po czyjej stronie siedzi Pani sołtys.
Dawno mnie nikt tak "archaicznie" nie próbował obrazić. Chodzi mi o to TY prawdziwy inteligencie, że siedzi przy ludziach chcących aby ten zakład powstał, a pomiędzy nią a mieszkańcami są DWA wolne krzesła. To daje do myślenia. Nie jest tajemnicą, że w gminie Nowogrodziec kilku sołtysów popiera bezgranicznie poczynania UM.
Pozdrawiam
Matoł
~~Ciemnobłękitna Kostrzewa napisał(a): Można na ten temat polemizować, kto jest z Wykrot lub zna kogoś stamtąd może się dowiedzieć jak było na tym spotkaniu. A najważniejsze jest to, że burmistrz powiedział nieprawdę i to,że chcą tam wybudować zakład produkujący jakiś syf potencjalnie mogący skazić wodę dla kilku wsi (proces ten przy ewentualnej awarii i dostaniu się niebezpiecznych substancji do gleby może potrwać nawet 25lat) - więc trzeba myśleć o dzieciach i wnukach a nie jakichś mrzonkach o rozwoju gminy. W tym zakładzie znajdzie zatrudnienie ok. 100 osób - więc jaka jest korzyść dla okolicznych mieszkańców, ponadto ta konkretna miejscowość na terenie, której jest strefa ekonomiczna ma z tego tytułu praktycznie zerowe inwestycje (poza tymi, które i tak trzeba zrobić bo przepisy tak nakazują .