PanM napisał(a): ~~Stalowy Niecierpek napisał(a): PanM napisał(a): ~~Brązowy Dyptam napisał(a): Tak tak Panie m .... jak zwykle ekspert we wszystkim, nawet szkoda tłumaczyć .... Tylko pomyśl czemu "ekologiczne" kraje dalej budują nowe elektrownie na węgiel, atomówki, jak "mamy " zieloną energię? Np ostanio Niemcy oddały potężną węglówkę, pomyślałeś po co ? https://fakty.interia.pl/swiat/news-niemcy-protesty-po-otwarciu-nowej-elektrowni-weglowej,nId,4526436
Nie ma sensu polemika z anonimowym niedorozwojem.
Niemcy w 100% zabezpieczyli potrzeby energetyczne energią odnawialną.Dzięki temu nie muszą płacić kar za emisję CO2 a wręcz mogą jeszcze sprzedawać nadwyżki pakietu ekologicznego.
Więc mając zasoby węgla brunatnego przerabiają go na prąd który łatwo sprzedać .
Tam państwo myśli w interesie obywateli.
Tu okradało i okrada wszystkich ile może. Tworzy pozory dobroczynności ale w ostatecznym rozrachunku więcej zabiera niż daje. Całkowicie rozwaliło poszanowanie do pracy na własny rachunek i motywacji do pracy jako takiej. W cenie jest lizusostwo i polityczne cwaniactwo.
Przeczytaj człowieku co napisałeś i nie wyzywaj innych od niedorozwojów jak sam jesteś ograniczony.
Węgiel brunatny energią odnawialną.:)
Nie dołożyli ci do solarów to psy wieszasz na wszystkich.
A niby dlaczego ja mam dokładać do twojego interesu?
Postaw sobie baterię akumulatorów , odetnij kable od energetyki i ciesz się swoją energią.Masz 100% zysku z produkcji energii.
Następny inteligentny komuszek
Poczytaj gdzie napisałem że węgiel jest energią odnawialną .
Nie mam solarów tylko fotowoltaikę .
Skoro panstwo się chwali że rozdaje po 5 tys niech ludzie znają prawdę. Mi nikt nic nie dołożył bo samego watu zapłaciłem prawie tyle co oni chcą niby dać.
Energetyka dostaje ode mnie 20% czystej energii .
Dzięki takim jak ja ty i twoje państwo płaci mniej kar za emisję CO2
Na koniec pochwal się jak i ile dokładasz do mojego interesu.
Przeważnie komuniści wyzywają innych od komuchów.
Możesz mieć i fotoamperikę czy też fotowatikę - solar służy do pobierania energii ze słońca i nie ważne na co ją przetworzy.
Skoro widzisz, że Niemcy otwierają kolejną elektrownię węglową to dlaczego twierdzisz, że u nich jest 100% z odnawialnej? To po co ta elektrownia?
Koszt jednego panela 100W u chińczyka to ok 50 zł a jelenie płacą za instalację 40 tys która im się nigdy nie zwraca.