Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Wybory prezydenckie 2020

~~Brzoskwiniowy Uczep niezalogowany
9 czerwca 2020r. o 19:40
Głosowałem z 500 razy na Bosaka, a ciągle przybywa Dudzie. Bosakowi tylko stoi.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
9 czerwca 2020r. o 20:05
9 czerwca 2020r. o 20:26
Zauważyłem, że w Bolesławcu w szpitalu jest dużo lekarzy pochodzenia ukraińskiego.
To nie jest tak, że jestem przeciwny zatrudnianiu Ukraińców, wiem, że u nas jest duża mniejszość ukraińska. U nas jest Wójt z mniejszości i sam się do tego przyznaje, nie przeszkadza mi to. Nie glosuję na niego, bo ludzie z mniejszości nie głosują na Polaków.
To zupełnie inny temat, wracam do lekarzy.
Wiem, bo mam znajomych na Ukrainie i sam tam wielokrotnie byłem, i wiem, że można tam kupić dyplom, Prawo Jazdy a nawet tytuł naukowy, bez większego problemu.
Dlatego proszę sprawdzajcie ich kwalifikacje.
Znam takich ludzi i u nas, którzy nie mają matury, ale mają doktorat.

:-)
22258
#Horus nieaktywny
9 czerwca 2020r. o 20:37
~~Brzoskwiniowy Uczep napisał(a): Głosowałem z 500 razy na Bosaka, a ciągle przybywa Dudzie. Bosakowi tylko stoi.

jest młody więc czemu się dziwisz?

niech mu ''stoi'' jak najdłużej...;)
9 czerwca 2020r. o 20:49
~Brunatnoczarna Golteria napisał(a): Zrób sobie DNA bo twój stary to nie jest ten co cię spłodził. Wszyscy znajomi tak twierdzą.

DNA, ciekawe ? Słowianin jak jesteś ciekawy, dokładnie Polak z południa.

Historia to mój "konik"

9 czerwca 2020r. o 22:18
~Brunatnoczarna Golteria napisał(a): Zrób sobie DNA bo twój stary to nie jest ten co cię spłodził. Wszyscy znajomi tak twierdzą.
To chyba było do Horusa.

;-)
~~Limonkowy Perukowiec niezalogowany
9 czerwca 2020r. o 22:56
~~Limonkowy Perukowiec napisał(a): OBIETNICE WYBORCZE ANDRZEJA DUDY z... 2015 r.
• Obniżenie wieku emerytalnego do 60 lat dla kobiet i 65 dla mężczyzn - Przygotowaną przez prezydenta ustawę Sejm przyjął 16 listopada 2016 roku.
• 500 zł miesięcznie na każde dziecko, poczynając od drugiego – Program wprowadzony od 1 kwietnia 2016, a w trakcie jego kadencji rozszerzony na każde dziecko do 18. roku życia bez względu na dochód rodziców.
• Zniesienie obowiązku szkolnego dla sześciolatków - Prezydent podpisał ustawę w styczniu 2016, a weszła ona w życie pierwszego dnia roku szkolnego 2016/2017.
• Likwidacja gimnazjów - Prezydent podpisał ustawę 9 stycznia 2017 roku.
• Bezpłatne przedszkola – nie w pełni zrealizowane - całkowicie bezpłatne dla 6-latków, a dla młodszych dzieci darmowe pierwsze pięć godzin
• Podniesienie kwoty wolnej od podatku – projekt ustawy złożony przez Prezydenta w listopadzie 2015 r „utknął” w Sejmie. W 2018 r. kwota wolna została podniesiona do 8 tys. zł, ale tylko dla najniżej zarabiających
• Likwidacja tzw. śmieciówek – niezrealizowana
• Pomoc frankowiczom – tylko częściowo zrealizowana
• Opodatkowanie banków i supermarketów - ustawy wprowadzające dwa wymienione podatki zostały podpisane przez prezydenta w ciągu pierwszego roku jego prezydentury. Podatek dla supermarketów zastał zablokowany przez Komisję Europejską
• Likwidacja NFZ – niezrealizowana
• Zrównanie dopłat dla rolników – możliwe dopiero w nowej unijnej perspektywie finansowej, czyli latach 2021-2027, walka trwa
• likwidacja VAT na ubranka; projekt obywatelski; zakaz prywatyzacji Lasów Państwowych w Konstytucji i kilka innych – część przyblokowała Unia, inne zaniechane lub czekają na realizację

https://konkret24.tvn24.pl/polityka,112/co-mialo-byc-a-co-jest-obietnice-wyborcze-po-pieciu-latach-prezydentury-andrzeja-dudy,1014925.html

• likwidacja VAT na ubranka - zablokowana przez Komisję Europejską ;)
~~Biskupia Jeżyna niezalogowany
9 czerwca 2020r. o 22:59
Kurka ,nie ma na kogo głosowac ,bo z jednej strony Duda ,czyli rozdawnictwo nie swoich pieniędzy zabieranych przez Morawieckiego , z drugiej strony Trzaskowski -czyli ochroniarz elit i majster od LBGT ...
Z dwojga złego wole Dudusia ,bo Czasko wszystko wstrzyma ,co nie znaczy,ze ludziom będzie lepiej , skoro jest za lbgt i wywodzacy sie z PO - czyli proeropejski , szkodliwy w kwestii imigranckiej - to nie chce.
Czyli wybieeram kaczyńskiego jako mniejsze zło.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA Nowe domy!