~~Żółtorudy Ligustr napisał(a): „MAMY DOŚĆ!”
• dynamicznego rozwoju
• niskiego bezrobocia
• transferów socjalnych
• obniżonego wieku emerytalnego
• obecności wojsk amerykańskich w Polsce
• inwestycji kolejowych i drogowych, CPK i przekopu
• dywersyfikacji energetycznej - tylko Gazprom, Nord-Stream i lotnisko w Berlinie :D
ROMAN GIERTYCH napisał list skierowany do działaczy Prawa i Sprawiedliwości. Adwokat napisał, że ich czas się już kończy.
Pięć lat tzw. dobrej zmiany zrujnowało nasz kraj do tego stopnia, że niedługo wasz Wódz odda władzę demokratycznie lub ludzie mu ją w demonstracjach odbiorą. Takie życie. Przez pięć lat pięknie żyliście sobie na nasz koszt, ale nadchodzi koniec karnawału. Wielokrotnie przekonaliście się o tym, że mimo tego, że zwalczałem Was z całych mych sił, to jednak zwykle dobrze wam radziłem (nie zawsze chcieliście mnie słuchać i wówczas źle na tym wychodziliście). Czasami te rady miały charakter szyderczy lub ironiczny. Dzisiaj jednak chciałbym Wam dać radę śmiertelnie poważną
Sami dobrze wiecie co się teraz dzieje i jaka fala złodziejstwa, marnotrawstwa, korupcji i nepotyzmu ogarnia wszystko co jest związane z własnością państwową. Tak więc teraz jest czas, abyście zbierali dowody przestępstw. Fotografujcie dokumenty, nagrywajcie rozmowy, zapisujcie daty i wydarzenia, róbcie zrzuty SMS-ów i e-maili, zbierajcie dokumentację. Wszystkie dowody dobrze przechowujcie w bezpiecznym miejscu
Tak więc złagodzenie dla Was kary może mieć sens zarówno polityczny, jak i gospodarczy, o ile zbierzecie mocne dowody na poważne przestępstwa. Powodzenia i do roboty! Pamiętajcie, że w tych sprawach kto pierwszy ten lepszy i kto wie, czy już inni nie zbierają dowodów na Was?
PS. Tym listem wypełniam lukę, która powstała w pomocy prawnej, którą obiecywał dla wszystkich Andrzej Duda. To jest taka moja dla Was Dudapomoc