~~Liliowoniebieska Krokosmia napisał(a):~~Ciemnoróżowy Styrakowiec napisał(a): Śmiech mnie ogarnia, jak czytam wpisy Trójkowiczów (domyślam się, że prawdziwych Trójkowiczów). Snują wizję jakby końca świata, który znamy. Pamiętam jak 25030 lat temu padały zakłady, zamykano przedsiębiorstwa. W Trójce leciała egzaltowana muzyka i wesołe trele gwiazdorzących redaktorów. Pamiętam perliste śmiechy Moniki Olejnik, Kuby Strzyczkowskiego i Michała Olszańskiego. Pamiętam dowcipy Wojciecha Manna, z których śmiał sie głównie on sam. Teraz mi ich nie szkoda. Niech sobie toną jak Titanic. Sit nostri terra levis (Niech wam ziemia lekką będzie). Amen.
Musze po wielu latach uświadomić ci pewną rzecz. Wielu rozumiało dowcipy Manna. Jak rozumiem, ty do nich nie należałeś. Inteligentny humor versus "jedna baba drugiej babie wsadziła do d...grabie".
~Kasztanowy Rokitnik napisał(a): Tak, ale w tamtych czasach ten gust muzyczny wyrabiałeś z jakiego powodu? Czy przypadkiem nie z tego że państwo było jakie było i dostęp do płyt i komercyjnych stacji państwo tak regulowało że ich nie było?
troszkę tak ...w tamtych latach słuchałem z upodobaniem Breakout i SBB bo to były moi zdaniem jedyne grupy warte uwagi ...
pamiętam księgarnię przy Asnyka i chwile kiedy pojawiły sie tam płyty Locomoivu GT General a później Illesh ...to były ''hiciory'' :]
ileż to zachodu kosztowało mnie wtedy kupienie ''blaszanki'' Omegi...hahaha
taaaaa...państwo trzymało własny ''rynek'' Krawczyk czy Gąsowski ...;)
ale prawdziwą radością były zakupy płyt ''zeppów'' czu ''purpli''
i wtedy nie w głowie mi było zastanawiać się czy płyty które przedstawia na antenie Kaczkowski są z ''klucza'' czy nie ...
dzisiaj powinno być podobnie ...muzyka nawet krytykująca jakieś władze , niosąca nawet polityczne przesłanie nie powinna być poddawana cen.zu.rze...
czy gdyby stosować właśnie ten ''klucz'' jak to nazwałeś słuchałbyś The Wall ?...słuchałbyś ''Game Frontiers ''czy słynnego ''Bico'' Petera Gabriela? .... nigdy byśmy tego nie słyszeli ...
radio to potęga przekazu ...nawet jeśli służy propagandzie...;)
~~Konopna Kolendra napisał(a): Szanowni Bolesławianie,
Czy są wśród Was namiętni Trójkowicze?
Czy tak jak ja macie DOŚĆ tego co Władza robi z tą oazą dla inteligencji polskiej?
Jeżeli tak, przyłączcie się do protestu, niech nas zobaczą i usłyszą!!!!!!
Tak się nie robi, najpierw Pani Gacek, następnie Pan Mann, teraz Pan Niedźwiecki i Inni...
Rozmontowali nam radio, które kształtuje gusta nie tylko muzyczne, ale także prawdziwe wartości.
Kto zgłasza swój protest??
Pokażmy ilu nas jest!!!!!!
~~Modry Koleus napisał(a): ! Cieszą mnie Wasze płacze i Wasz smutek, byli Trójkowicze. Teraz widać, ile to wszystko było warte i ile kosztowało podatników to cudactwo z Myśliwieckiej.
~~Modry Koleus napisał(a): Trójka to było towarzystwo wzajemnej adoracji. Był długie lata lans na Trójkę. Trójkowe rozmowy, Trójkowy humor, Trójkową muzykę. Na szczęście, to już przeszłość. Słuchacze Trójki uważali się za lepszych.... A teraz Trójkowego mamidła już nie ma. Już nie jest to ani świta, ani elita. Rozpędzono stajnię Augiasza. W diabły poszły mikrofonowe diwy oraz kreatorzy wątpliwych gustów muzycznych.... I zaczął się skowyt. Zaczął lament. Lemingom zabrano lusterko, które mówiło kto jest najlepszy, kto najmądrzejszy, a kto ma najlepszy gust. I bardzo dobrze!!! Cieszą mnie Wasze płacze i Wasz smutek, byli Trójkowicze. Teraz widać, ile to wszystko było warte i ile kosztowało podatników to cudactwo z Myśliwieckiej.