~~Białawoszary Gajowiec napisał(a): Horus napisał(a): Jacuś ''ciemny lud'' będzie szukał teraz ''rozgrzeszenia'' u Tadzika?
mnie bardzzo ciekawi przyczyna czy tez powód ;) udzielenia mu kościelnego unieważnienia małżeństwa inaczej to nazywając - ''rozwodu''
jedną z przyczyn mogło by być ''niedopasowaniu ''charakterów'' co jest bynajmniej po tylu latach dziwne..
drugi powód to ''nieskonsumowanie'' małżeństwa ...to też poniekąd dziwne skoro jest z tego związku trójka dzieci ...
no chyba że to ''niepokalane poczęcie'' ...;)
Może jest wiatropylna :-)
taka to jest prawdziwa ''twarz'' zarówno tego typu ''katolików''.... ale jeszcze ciekawsze jest to co tym samym pokazał swoim podejściem polski ''kościół''
''kasa misiu...kasa...'';)
Nie potrafię sobie wytłumaczyć dlaczego pierwszy post Falco znikł . Czyżby działalność pani Karoliny na moim ulubionym lokalnym portalu , jako Moderatorki ? :D Żartuję oczywiście , ale Kurski to dla mnie śmieć moralny . Tyle tylko Głupia Papugo , że tej postawy nie utożsamiał bym z całym " prawicowym " środowiskiem . Ja wiem , że masz skłonności do generalizowania . Dla Ciebie każdy ksiądz to pedofil , a lesba to równa babka , co to i posprząta i ugotuje , i nawet kobieco zajmie się przyrodzeniem ... :D
A już kompletnie nie wiem Janusz , co to ma wspólnego z katolikami w/g Twojego wyobrażenia . Czy każdy , kto w boga wierzy musi być wcielonym ZŁEM ?
Pomijając bogów , w jakich wierzymy , bo każdy ma własnego , to warto zadać pytanie , czy człowiek bez wiary może się rozwijać duchowo ? Czy dążenie do mentalnego celu ma sens , czy nie ?
Oczywiście od Ciebie Janusz odpowiedzi na te pytania nie oczekuję. Z głupią Panną takie tuzy inteligencji , jak Ty nie gadają.
Gdzież chamowi i prostakowi na pańskie stoły :)
Powtarzam pytanie do Szacownej Redakcji ... dlaczego skasowano Horusa ? Jeśli mamy , jako Społeczeństwo zachować choćby pozory obiektywizmu , to nie wolno kneblować .... pióra :)
A występek wobec PRZYSIĘGI piętnować należy , bo inaczej do dupy z moralnością i rozwojem duchowym. :)