Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
14240
M21W2
30 sierpnia 2020r. o 15:45
~~Niebieski Wawrzynek napisał(a): Ty krętaczu M21W2 . pRZECIEŻ SOLIDARNOŚĆ POPIERA TĄ KŁAMLIWĄ WŁADZE.

Jakbyś czytał dokładnie co piszę wiedziałbyś że pisałem kto z Solidarności popierał a nawet uczestniczył w przemianach ustrojowych nie musiałbyś pluć jadem .Miłej Niedzieli .

Dopisane 30.08.2020r. o godz. 15:45:

Jeszcze dla przypomnienia o co wałczyła młodzież z lat osiemdziesiątych :--

Lata 80 -te XX wieku to czas ostatniego pokolenia walki o wolną Polskę. Uczniowski Komitet Oporu Społecznego w Bolesławcu, organizacja utworzona na pocz. 1982 przez uczniów szkół średnich: Bogusława Frydrycha (ps. Bekler) z Zespołu Szkół Górniczych im. Ignacego Domeyki, Dariusza Góreckiego (ps. Różycki) i Arkadiusza Urbana (ps. Mirecki) z LO im. Władysława Broniewskiego.
Celem działania było prowadzenie oporu społecznego przeciw WRON i polityce władz, dążenie do wyprowadzenia z kraju wojsk Armii Radzieckiej i odzyskania niepodległości; kierowano się nauczaniem ks. Jerzego Popiełuszki. Działacze identyfikowali się z programem SW oraz PPN.
W celu pozyskania środków pieniężnych na własne akcje ulotkowe i plakatowe oraz na działalność Niezależnych Organizacji Uczniowskich i SW wytwarzano i kolportowano wśród uczniów w Bolesławcu, Zakładach Górniczych Konrad w Iwinach (uczniowie mieli tam praktyki), Wrocławiu i Opolu duże ilości kalendarzy, cegiełek i ulotek w formie fotografii o tematyce historycznej (projekt A. Urban ps. Wernyhora) sygnowane przez Uczniowską Fotograficzną Oficynę (UFO) i przez Niezależną Agencję Fotograficzną Unia (NAF UNIA) wytwarzane przez Mieczysława Cacuba w nakł. 500-3000 egz.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
30 sierpnia 2020r. o 15:51
M21W2 napisał(a):
~~Terakotowa Magnolia napisał(a):
M21W2 napisał(a):

Puste pułki ,

Jeżeli uważasz że porozumienie okrągłostołowe było dobrym rozwiązaniem to dlaczego nie krytykujesz postów Pana M czy Horusa którzy bardzo krytycznie odnoszą się do przemian ustrojowych po 1989 r. tylko zajmujesz się krytykanctwem , demagogią i populizmem .

mnie nawet ty kmiocie nie potrafisz skrytykować ... bo sam jesteś demagogiem ,populistą i propagandystą w jednym...
mnie skrytykowano za ''gomułkę''
kto teraz ciebie skrytykuje za ''pułki''?...hahaha

bo za własne brednie które tu powielasz skorn cię nie skrytykuje bo on w stanie wojennym biegał w krótkich majtach z ''gilem'' do pasa...;)
teraz swoją ''wiedzę '' opiera na takich pierdach jakie tu wygłaszasz i wrażeniach z kilku kronik filmowych ...;)

on ma teraz dodatkowy ''ból dupska'' bo jego ''bosaki'' marnie skończyli nawet nie ''liznowszy''władzy...hahaha

ta jego odpowiedź jest ''sensowna''?
gdzie?
w tym ''objawieniu'' że ktoś tam był u władzy 40 lat?
tyle to każdy dowie się z wiki ...hahaha

jak to ktoś ci powyżej napisał?
''rętaczu''?
bardzo trafne określenie do którego ja bym jeszcze dodał ''lawirancie'' :]

co byś tu nie napisał wspominający mnie nadal kmiocie ;) -''s'' to upadła ''legenda''
większą wartość ma ta o Robin Hoodzie czy Lancelocie...

Dopisane 30.08.2020r. o godz. 15:51:

~~Niebieski Wawrzynek napisał(a): Ty krętaczu M21W2 . pRZECIEŻ SOLIDARNOŚĆ POPIERA TĄ KŁAMLIWĄ WŁADZE.

Dlaczego rząd i sejm nie podnoszą do godnego poziomu kwoty wolnej ?
Dlaczego nie zlikwidują podatku od emerytury ?
Dlaczego nie znoszą podatku od wynagrodzeń dla pracowników budżetowych ?
Dlaczego nie zwolnią z podatku pomocy charytatywnej ?
Dlaczego nie zamyka tych których w kampanii nazywał złodziejami ?
Dlaczego nie zmniejsza ilości stanowisk w radach nadzorczych ?
Dlaczego nie blokuje możliwości nagradzania się w centrali i samorządach ?
Dlaczego nie zmniejsza wpływu państwa na działanie firm prywatnych ?
Dlaczego nie likwiduje zezwoleń na sprzedaż alkoholu będącego najbardziej opodatkowanym towarem?
Dlaczego nie opracowuje projektu zagospodarowania opakowaniami po produktach i napojach ?
Dlaczego nie wprowadza przyjaznej polityki dla inwestycji w źródła energii odnawialnej ?
Dlaczego nie likwiduje tzw podatków obligatoryjnych wyniszczających praktycznie lokalną małą przedsiębiorczość i możliwość zarabiania przez pracowników. ?
Dlaczego nie ujednolica i nie upraszcza systemu podatkowego ?

Kto odpowie ?
Może Ty Lucjanie ?

ty ''krętaczu'' idealnie tu pasuje ...
nie odpowiedział ale kolejne swoje ''fantazyje'' napisał ...hahaha

''opozycjonista'' ...hahaha
czego dokonał?
co przeszło do prawdziwej wartej uwagi historii?

:]
14240
M21W2
30 sierpnia 2020r. o 15:56
A tu o co nie walczyliśmy :-

22258
#Horus nieaktywny
30 sierpnia 2020r. o 15:59
M21W2 napisał(a): A tu o co nie walczyliśmy :-

Dlaczego rząd i sejm nie podnoszą do godnego poziomu kwoty wolnej ?
Dlaczego nie zlikwidują podatku od emerytury ?
Dlaczego nie znoszą podatku od wynagrodzeń dla pracowników budżetowych ?
Dlaczego nie zwolnią z podatku pomocy charytatywnej ?
Dlaczego nie zamyka tych których w kampanii nazywał złodziejami ?
Dlaczego nie zmniejsza ilości stanowisk w radach nadzorczych ?
Dlaczego nie blokuje możliwości nagradzania się w centrali i samorządach ?
Dlaczego nie zmniejsza wpływu państwa na działanie firm prywatnych ?
Dlaczego nie likwiduje zezwoleń na sprzedaż alkoholu będącego najbardziej opodatkowanym towarem?
Dlaczego nie opracowuje projektu zagospodarowania opakowaniami po produktach i napojach ?
Dlaczego nie wprowadza przyjaznej polityki dla inwestycji w źródła energii odnawialnej ?
Dlaczego nie likwiduje tzw podatków obligatoryjnych wyniszczających praktycznie lokalną małą przedsiębiorczość i możliwość zarabiania przez pracowników. ?
Dlaczego nie ujednolica i nie upraszcza systemu podatkowego ?

o to ''s'' nie walczyła ...hahaha

ale ''koryto'' jak najbardziej
14240
M21W2
30 sierpnia 2020r. o 16:02

Prawicowy Szczecin
2 godz. ·

Dopisane 30.08.2020r. o godz. 16:02:

M21W2 napisał(a):

Prawicowy Szczecin
2 godz. ·

Niestety C-E-N-Z-U-R- A - nie puszcza -
22258
#Horus nieaktywny
30 sierpnia 2020r. o 16:03
:]

ale się chłopina podjarał...:]
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
30 sierpnia 2020r. o 16:07
~~Terakotowa Magnolia napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Dzień dobry Droga Magnolio :) Mylisz się twierdząc , że dla nas czas się zatrzymał. Wręcz przeciwnie ... dalej egzystujemy :D Ja zaraz idę po piwo , ale nie wiem co tam Lucjan i Przemo porabiają. Żaden jeszcze nie dzwonił :)

Mają mnie za oszołoma od czasów , kiedy pisałem o chemitralach. Dzisiaj kiedy nawołuję do " Nowej Solidarności " Sokala , to też pewnie zostanę oszołomem ... kwestia przyzwyczajenia :D

Widzisz Magnolio , pan Stanisław Michalkiewicz uknuł taką teorię spiskową ... mniej więcej ... cytuję ze starczej , pijanej pamięci prosząc o wyrozumiałość ...

" Dziś już nie porwiecie za sobą robotników bo oni już raz zostali oszukani i bardzo ciężko będzie ich przekonać że tak zwani działacze związkowi będą działali w ich imieniu i kto tu powinien się douczyć - ja czy wy panowie. "
Panie Piotrze nie wiem kto to taki Michałkiewicz ten cytat to moja opinia i w nosie mam co myśli przywołany przez pana facet więc proszę o odniesienie się do mojego wpisu a nie dziwnych pana dywagacji.
Michalkiewicz -sory mój błąd.

Magnolio ... oczywiście to Twój cytat ... mój . Z Ciebie :) . Jeśli nie wiesz nic o Michalkiewiczu , to o czym mamy gadać ?
Ale nie Michalkiewicz jest tutaj postacią główną , chodzi mi o " Nową Solidarność " Sokala .

Prosiłem o Wasze opinie , gdzie Twoja Magnolio :) ?

ps . Czyżbyś Baba , co chce ze mną publicznie podyskutować ? :) Miło mi :) Jeśliś chłop również mi miło , ale pamiętaj , jestem hetero , nie Hetera z greckich opowiadań :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
22258
#Horus nieaktywny
30 sierpnia 2020r. o 16:08
cenzu.ra?
co ty pierdzielisz kmiocie?

przecież jak tu podkreślawsz wszędzie ''wywalczyłeś '' Polskę ''wolną i demokratyczną'' ...hahahaha

a teraz pierd...sz o cenzur.ze?
a więc jak widać na ''H'' była ta twoja ''walka'' :]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.