Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
~~Terakotowa Magnolia niezalogowany
29 sierpnia 2020r. o 22:35
M21W2 napisał(a):
~~Terakotowa Magnolia napisał(a): Proszę pokazać mi co pozostało ze spontaniczności tego jakże potrzebnego związku zawodowego . Dziś to tylko przybudówka PIS-u i przechowalnia dla nic nie znaczących działaczy . Robotnicy są tylko przeszkodą dla wierchuszki dzisiejszej Solidarności - dawna organizacja się zeszmaciła i uwikłała w rozgrywki personalne. Chyba dobrze by było zwinąć sztandary i wstydu sobie oszczędzić.

Pokolenie ludzi PRL wiedziało że tylko silni i zjednoczeni jesteśmy zdolni walczyć o prawa pracownicze , obecne zmanipulowane oszukiwane czeka aż ktoś za nich coś załatwi .
W Polsce we wszystkich związkach jest ok .8% zatrudnionych , my musieliśmy walczyć o niezależne od władzy związki , obecne pokolenie ma to podane na tacy , niestety nie potrafi z tego korzystać , sprawdź o ile więcej w krajach gdzie wiedzą o potrzebie istnienia silnej reprezentacji pracowników .
Przepraszam ale nic głupszego nie mogłeś napisać jak to że robotnicy są przeszkodą dla dzisiejszej wierchuszki działaczy Solidarności , im więcej robotników byłoby tym związek byłby silniejszy .
Silne organizacje związkowe są przeszkodą dla pracodawców a najbardziej tych zagranicznych , są przeszkodą dla rządzących po 1989 r .
Jedź dalej z propagandą anty- związkową , biadol i czekaj aż ktoś coś dla Ciebie załatwi godziwe płace .
Twój wpis usprawiedliwia całkowity brak wiedzy o związkach , i potwierdza sukces anty związkowej propagandy .
Zastanawia mnie ten brak refleksji ze strony pana Piotra i pana Lucjana dla was czas się zatrzymał w 1989 roku nie ma już tej solidarności do władzy dorwali się ludzie nie wiadomo skąd którzy próbują uzurpować sobie prawo do bez refleksyjnej wiedzy sądzicie,że wiecie najlepiej a tak nie jest.Już na pierwszym zjeździe był człowiek który was ostrzegał ale co zrobiono-zniesiono go z mównicy- zakłamywanie rzeczywistości nie zmieni faktu,że nie ma już solidarności z tamtych lat nie wolno odbierać zasług ludziom,którzy w tamtych czasach nadstawiali karku i ryzykowali życiem-kto nic nie robi nie popełnia błędów.Dziś już nie porwiecie za sobą robotników bo oni już raz zostali oszukani i bardzo ciężko będzie ich przekonać że tak zwani działacze związkowi będą działali w ich imieniu i kto tu powinien się douczyć - ja czy wy panowie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 sierpnia 2020r. o 22:53
~~Ciemnokasztanowa Słonecznica napisał(a): Ten Przemysław Pan M ? Przecież to miejscowy Urban, jaki cel spotkania się z typem i uwiarygadniania go?

Ja cel widzę , martwi mnie , że Słonecznica celu nie widzi :)

Ja , Piotr Różański , Przemysław Moszczyński i Lucjan ... diabeł wcielony :D ... chyba jednak wypijemy jakie piwko w patio u Przema cuzamen :D

Dobranoc :)

Dopisane 29.08.2020r. o godz. 22:53:

~~Terakotowa Magnolia napisał(a):
M21W2 napisał(a):
~~Terakotowa Magnolia napisał(a): Proszę pokazać mi co pozostało ze spontaniczności tego jakże potrzebnego związku zawodowego . Dziś to tylko przybudówka PIS-u i przechowalnia dla nic nie znaczących działaczy . Robotnicy są tylko przeszkodą dla wierchuszki dzisiejszej Solidarności - dawna organizacja się zeszmaciła i uwikłała w rozgrywki personalne. Chyba dobrze by było zwinąć sztandary i wstydu sobie oszczędzić.

Pokolenie ludzi PRL wiedziało że tylko silni i zjednoczeni jesteśmy zdolni walczyć o prawa pracownicze , obecne zmanipulowane oszukiwane czeka aż ktoś za nich coś załatwi .
W Polsce we wszystkich związkach jest ok .8% zatrudnionych , my musieliśmy walczyć o niezależne od władzy związki , obecne pokolenie ma to podane na tacy , niestety nie potrafi z tego korzystać , sprawdź o ile więcej w krajach gdzie wiedzą o potrzebie istnienia silnej reprezentacji pracowników .
Przepraszam ale nic głupszego nie mogłeś napisać jak to że robotnicy są przeszkodą dla dzisiejszej wierchuszki działaczy Solidarności , im więcej robotników byłoby tym związek byłby silniejszy .
Silne organizacje związkowe są przeszkodą dla pracodawców a najbardziej tych zagranicznych , są przeszkodą dla rządzących po 1989 r .
Jedź dalej z propagandą anty- związkową , biadol i czekaj aż ktoś coś dla Ciebie załatwi godziwe płace .
Twój wpis usprawiedliwia całkowity brak wiedzy o związkach , i potwierdza sukces anty związkowej propagandy .
Zastanawia mnie ten brak refleksji ze strony pana Piotra i pana Lucjana dla was czas się zatrzymał w 1989 roku nie ma już tej solidarności do władzy dorwali się ludzie nie wiadomo skąd którzy próbują uzurpować sobie prawo do bez refleksyjnej wiedzy sądzicie,że wiecie najlepiej a tak nie jest.Już na pierwszym zjeździe był człowiek który was ostrzegał ale co zrobiono-zniesiono go z mównicy- zakłamywanie rzeczywistości nie zmieni faktu,że nie ma już solidarności z tamtych lat nie wolno odbierać zasług ludziom,którzy w tamtych czasach nadstawiali karku i ryzykowali życiem-kto nic nie robi nie popełnia błędów.Dziś już nie porwiecie za sobą robotników bo oni już raz zostali oszukani i bardzo ciężko będzie ich przekonać że tak zwani działacze związkowi będą działali w ich imieniu i kto tu powinien się douczyć - ja czy wy panowie.

Jutro odpowiem , Tu i teraz narąbany jestem i idę spać . Nie pamiętam kiedy miałem ostatnią wolną sobotę , jak dzisiaj ... jeśli już o postulatach SOLIDARNOŚCI gadamy ...

Cham , prtostak , kmiot i alkoholik , i ostatnia łajza mówi Wam Dobrej nocy Drodzy Bolecnauci i Bolecnautki :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Brązowawa Jeżyna niezalogowany
29 sierpnia 2020r. o 22:55

Природа кубани
14240
M21W2
30 sierpnia 2020r. o 9:32
PanM napisał(a): Skoro jest tak dobrze , skoro nie ma o co walczyć to komu potrzebne są NSZZ ?
Stawiam monety przeciw łupinom orzechów że ten pomnik oraz cała imprez zostały sfinansowane z pieniędzy samorządowych lub skarbu państwa.
W całej Polsce były tysiące takich imprez a te kilka procent członków NSZZ nie było w stanie tego sfinansować.
Wszem wiadomo że kilkanaście lat poświęcam tematyce zwykłych ludzi.
" stosunek samorządu i państwa do pojedynczego człowieka "
Najpierw PZPR , AWS , POTEM LSD ,PO a aktualnie z PiS Tworzą mit państwa obywatelskiego.W praktyce wszystkie zabiegają o trwanie swoje i swoich towarzyszy.
Co z takiej wolności szaremu obywatelowi zatrudnionemu na prowincji na minimalnej stawce skoro na mieszkanie musi składać 30-40 lat.?

p.s -- co do spotkania , nie mam nic przeciw. U mnie tak jak U Ciebie Lucjan też się nie chleje.Ale moja żona nie stawia mi warunków kogo mam lub nie zapraszać.Jest zakaz palenia. Kto nie daje rady wytrzymać to sorry.
Dopisane 29.08.2020r. o godz. 20:39:No i zero polityki -- spotkanie to spotkanie.

NSZZ to obecnie ok . 1,7 mln członków to znaczy że tylu Uważa Związki za potrzebne w tym Solidarność ok 900 tyś .
Kto sfinansował pomnik już pisałem , nie chcesz wierzyć Twoja sprawa , imprezę jak to określasz poniżając rangę uroczystości związanej z nadaniem odznaczeń PAŃSTWOWYCH sfinansował urząd wojewódzki a odznaczenia w imieniu Prezydenta RP. wręczał Wojewoda , tak było jest i będzie Ameryki nie odkryłeś .
Odznaczenia nadawane w pałacu Prezydenta i koszty z tym związane też są z pieniędzy podatników , Ciebie strasznie boli że coś takiego miało miejsce w Bolesławcu .
Przyznam że dużo i nawet mądrze piszesz o sprawach robotniczych , polityce i gospodarce po 1989 , przykro mi ale muszę to napisać kompletnie nie rozumiesz co się wydarzyło w 1980 i całej dekadzie lat osiemdziesiątych .
Przemku ja jako działacz z tamtych lat zawsze będę bronił tych co nie ugięli karku przed komunistycznym batem jednocześnie nie raz i nie dwa skrytykowałem okrągły stół i jego efekty .
Zawsze napiszę że przez sprzedawczyków idea Solidarności po 1989 roku legła
w gruzach , zdziesiątkowany Związek na skutek stanu wojennego i ciągnącej się latami kampani antyzwiązkowej w której Ty dzisiaj bierzesz udział mamy najmniejszą liczbę członków w Europie .
Jakbyś działał na rzecz ludzi pracy to byś optował za tym aby wstępowali do Związków nie koniecznie Solidarności a tym samym byli silnym partnerem w negocjacjach z Rządem i pracodawcami .
Jakbyś się interesował działalnością związków to byś wiedział że ekipa pod kierownictwem Tuska całkowicie zignorowała Związkowców a dwa mln. podpisów zebranych przez Solidarność przeciwko podnoszeniu wieku emerytalnego zostały przemielone .
Jeżeli robotnicy nie zrozumieją jak w 1980 roku że w jedności siła będą zawsze na bocznym torze .

P.S -- moja żona też nie stawia mi warunków , znając ją dobrze sam od siebie z szacunku do Niej napisałem coś co można uznać za nieeleganckie . Przepraszam .
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
30 sierpnia 2020r. o 9:33
Dzień dobry Droga Magnolio :) Mylisz się twierdząc , że dla nas czas się zatrzymał. Wręcz przeciwnie ... dalej egzystujemy :D Ja zaraz idę po piwo , ale nie wiem co tam Lucjan i Przemo porabiają. Żaden jeszcze nie dzwonił :)

Mają mnie za oszołoma od czasów , kiedy pisałem o chemitralach. Dzisiaj kiedy nawołuję do " Nowej Solidarności " Sokala , to też pewnie zostanę oszołomem ... kwestia przyzwyczajenia :D

Widzisz Magnolio , pan Stanisław Michalkiewicz uknuł taką teorię spiskową ... mniej więcej ... cytuję ze starczej , pijanej pamięci prosząc o wyrozumiałość ...

" Dziś już nie porwiecie za sobą robotników bo oni już raz zostali oszukani i bardzo ciężko będzie ich przekonać że tak zwani działacze związkowi będą działali w ich imieniu i kto tu powinien się douczyć - ja czy wy panowie. "

Dziś już nie ma proletariatu . Dlatego lewactwo wszelkiej maści skoncentrowało się na Kobietach i LGBT . Bo każdy robol robi żeby dostąpić do klasy burżujów , coś mieć . Kiedy robol coś ma , staje się burżujem i koniec proletariatu . Zależy mu wtedy na tym , aby zachować dorobek życia. Rozwój " klasy średniej " sprawił , że nie ma już dzisiaj siermiężnych roboli pokroju Gierka , ale została doktryna szoku. Kiedy lewactwo zorientowało się , że na kościele , robolach i matronach już dalej nie pojadą ... jak BOLO Wałęsa , to skoncentrowali się
na Kobietach i LGBT . Bo robolem można przestać być idąc w " klasę średnią " dorabiając się czegoś , zostając burżujem , ale Kobietą nie można przestać być :)

A jeśli chodzi o kochających inaczej , to już całkiem odjazd :D

... idę po piwo , może dadzą mi coś na zeszyt :D

Miłej niedzieli Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
22258
#Horus nieaktywny
30 sierpnia 2020r. o 10:09
bardzo konkretne pytanie Przemka...
po co dzisiaj komu te ''związki'' koro ''władza '' tak kocha robotników ?...przed kim mają więc ich ''chronić''?

no i kto mi odpowie ile to obecnie tych darmozjadów siedzi po tych ''związkowych '' centralach?

kto mi z tych ''solidaruchowych oszołomów'' dzisiaj odpowie ile''związków'' istnieje w JSW lub PKP od Cargo poczynając na przewozach lokalnych kończąc...
no kto?

co dzisiaj porabia ten ''związkowiec'' zwany ''pięknym Maryjanem''? :]

co miał ''ugrać ''dla siebie już ugrał a was ''solidaruchy '' olał i dzisiaj drze z was ''łacha''...
:]

jak ja...
14240
M21W2
30 sierpnia 2020r. o 10:14

Piotrze odniosę się tylko do wypowiedzi Michalkiewicz -

" Dziś już nie porwiecie za sobą robotników bo oni już raz zostali oszukani i bardzo ciężko będzie ich przekonać że tak zwani działacze związkowi będą działali w ich imieniu i kto tu powinien się douczyć - ja czy wy panowie. "

W 1980 roku robotnicy nie oglądając się na nikogo wzięli sprawy w swoje ręce dlatego odnieśli sukces w negocjacjach z władzą PRL .
Ta władza podpisując porozumienie jak pokazuje historia nie miała zamiaru ich realizować .
Stan wojenny wymierzony w Solidarność jest tego dowodem Solidarność została rozbita , zostali w niej tylko Ci których Ty i inni nie szanujecie np . Kornela Morawieckiego i ludzie z Solidarności Walczącej którzy byli przeciwnikami negocjacji z komunistami , dążyli do przeprowadzenia demokratycznych wyborów , społeczeństwo w tym ja straszone rozlewem krwi zaakceptowało okrągły stół i jego ustalenia .
Okrągły stół okazał się wielkim oszustwem rządnej władzy inteligencji post-solidarnościowej .
~~Terakotowa Magnolia niezalogowany
30 sierpnia 2020r. o 10:34
M21W2 napisał(a):
Piotrze odniosę się tylko do wypowiedzi Michalkiewicz -

W 1980 roku robotnicy nie oglądając się na nikogo wzięli sprawy w swoje ręce dlatego odnieśli sukces w negocjacjach z władzą PRL .
Ta władza podpisując porozumienie jak pokazuje historia nie miała zamiaru ich realizować .
Stan wojenny wymierzony w Solidarność jest tego dowodem Solidarność została rozbita , zostali w niej tylko Ci których Ty i inni nie szanujecie np . Kornela Morawieckiego i ludzie z Solidarności Walczącej którzy byli przeciwnikami negocjacji z komunistami , dążyli do przeprowadzenia demokratycznych wyborów , społeczeństwo w tym ja straszone rozlewem krwi zaakceptowało okrągły stół i jego ustalenia .
Okrągły stół okazał się wielkim oszustwem rządnej władzy inteligencji post-solidarnościowej .
Gdyby wtedy rządził niejaki Gwiazda na pewno skończyło by się jak na Węgrzech rozlewem bratniej krwi i nie były to czcze pogróżki.A cóż takiego osiągnął pan Kornel Morawiecki - spłodził największego kłamcę i hipokrytę demokratycznego kraju faceta bez jaj i kręgosłupa moralnego .Proszę wskazać co dla szarego robotnika zrobiły i robią współczesne związki zawodowe?Tak jak mówiłem dzisiejsze związki to zeszmacona organizacja-przystań dla różnego rodzaju oszołomów którzy dbają tylko o swoje stołki i robią w balona szarego robotnika a ci jak frajerzy im przyklaskują.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo