Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
22258
#Horus nieaktywny
30 sierpnia 2020r. o 19:54
widzisz kmiocie jak łatwo cię ''zaorać''?....hahaha

mówi ci coś nazwisko Świątek?
nie znasz a przecież powinieneś ...;)

jak widzę tyle wiesz ile ci podeśle twoja centrala propagandowa...
inne źródła pominiesz bo albo ich nie znasz albo by nie pokazać że mają rację w tym co piszą i jak was widzą ...

dlatego bawisz mnie i nawet rozśmieszasz...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Terakotowa Magnolia niezalogowany
30 sierpnia 2020r. o 19:54
Jestem zniesmaczony waszą bezkrytyczną miłością do tego co przeminęło z wiatrem -rządzący zakłamują historię a wy nic tylko wspomnieniami żyjecie .Marginalizuje się kolebkę solidarności a wy co za szable nie chwytacie o prawdę nie walczycie.Niestety Polacy to marne gnidy,które za garść ryżu się sprzedają więc jak miałby powstać nowy ruch społeczny broniący robotników,no jak?
14240
M21W2
30 sierpnia 2020r. o 20:09
~~Terakotowa Magnolia napisał(a): Jestem zniesmaczony waszą bezkrytyczną miłością do tego co przeminęło z wiatrem -rządzący zakłamują historię a wy nic tylko wspomnieniami żyjecie .Marginalizuje się kolebkę solidarności a wy co za szable nie chwytacie o prawdę nie walczycie.Niestety Polacy to marne gnidy,które za garść ryżu się sprzedają więc jak miałby powstać nowy ruch społeczny broniący robotników,no jak?

Panie Niemiec też miałeś dziadka w wermachcie , jak nisko trzeba upaść aby pisać to co o Polakach mówili faszyści . Dla Tuska Polskość to nie normalność , dla Ciebie Polacy to gnidy , jesteś żałosny .
22258
#Horus nieaktywny
30 sierpnia 2020r. o 20:17
M21W2 napisał(a):
Horus napisał(a):

Prosiłem Piotrek nie polewaj tyle , do tego te piwa , ale nic to i tak obaj uwielbiamy Januszka , trzeźwi czy nawaleni .

masz dupku tego swojego przyjaciela to z nim sobie pisz do woli ...możecie razem chlać a nawet spać ze sobą ...wcale by mnie to nie zdziwiło ...hahaha

a kiedy ty kmiocie jesteś trzeźwy?
ty jesteś wiecznie ''pijany z nienawiści'' :]

podkreśla to fakt że kiedy brakuje ci odpowiedzi uciekasz do zwykłego swojego ''levelka'' opartego na niby to dowcipnych postach ...
twój prymitywizm bije tu po oczach ...
może więc wracaj do swojej wiejskiej remizy ?
a może zaciągnij wartę pod tą kupką sklejonych ze sobą cegiełek i pilnuj by okoliczne gołąbki na nią nie kupczyły ...

:]

Dopisane 30.08.2020r. o godz. 20:17:

M21W2 napisał(a):
~~Terakotowa Magnolia napisał(a): Jestem zniesmaczony waszą bezkrytyczną miłością do tego co przeminęło z wiatrem -rządzący zakłamują historię a wy nic tylko wspomnieniami żyjecie .Marginalizuje się kolebkę solidarności a wy co za szable nie chwytacie o prawdę nie walczycie.Niestety Polacy to marne gnidy,które za garść ryżu się sprzedają więc jak miałby powstać nowy ruch społeczny broniący robotników,no jak?

Panie Niemiec też miałeś dziadka w wermachcie , jak nisko trzeba upaść aby pisać to co o Polakach mówili faszyści . Dla Tuska Polskość to nie normalność , dla Ciebie Polacy to gnidy , jesteś żałosny .

oho ...chłopina ponownie podjarany bo ktoś odważnie i słusznie podjął się pewnej opinii...

a kto pisdzielski ''solidaruchu'' mówił o ''bydle''?
kto oszołomie wyzywał Polaków od ''hołoty''?

teraz ty ''narodowcu-katoliku'' wspominasz o ''dziadku w Wehrmachtu''?

a kto to pierwszy powiedział?

no?....hahaha
~~Hebanowy Jałowiec niezalogowany
30 sierpnia 2020r. o 20:18
M21W2 napisał(a):

Plantatorze przypomnij proszę który to z braci Kaczyńskich przewodził sierpniowym strajkom .Lewicowe media i portale nic o tym dzisiaj nie piszą .TVPIS nawet się nie zająknie .Ce-nzura jak na Bolcu
14240
M21W2
30 sierpnia 2020r. o 20:24
Januszu Horus ja jestem w stanie spotkać się z Tobą podać rękę lub łokieć , jak wolisz na dowód że obca jest mi nienawiść do Ciebie .
Wiem - nie stać Ciebie na to - walnij swój od lat powtarzany tekst , albo nie zrobię to za ciebie , mam nadzieję że nie oskarżysz mnie o kradzież Twojej wartości
" intelektualnej "

i właśnie to pokazuje kim jesteś ...przegranym bo nienawidzisz wszystkich którzy potrafią cię rzeczowo a nawet dobitnie skrytykować ...

co z tego że kiedyś powstała jakaś ''s''?
od początku nie potrafiliście normalnie rozmawiać od początku stawiając politykę ponad to co niby wami kierowało czyli interesem robotniczym ...co z tego że spisaliście te swoje ''postulaty''?
co z nich do dzisiaj przetrwało skoro nawet powstania ''s '' nie potraficie wspólnie świętować?
dlaczego macie dwie ,trzy ,pięć ''solidarności''?
mało jednej?

tacy jak ty doprowadzili do tego że nie tylko''s'' się podzieliła a podzieliliście dzzisiaj Polskę ...
takim jak ty i ci twoim ''związkowcom'' NIE MOŻNA już wierzyć ...sprzedaliście się kiedyś i zrobicie to po raz kolejny ...
tacy jak ty ''idee'' zawsze dopasują do tego co w danym czasie może przynieść określone profity...''kasa misiu ...kasa...''

dlatego nie ma już wspólnoty ,nie ma jedności i nie ma wspólnego świętowania

roztwoniliście to co dla wielu jawiło się wielką szansą na lepsze i godne życie...

robi tak tylko banda idio.tów...:} .
11445
PanM
30 sierpnia 2020r. o 20:25
M21W2 napisał(a): O co nie walczyliśmy :-- Dziś mija 40 rocznica Porozumień Sierpniowych - wielkie święto Solidarności .-- Nie walczyliśmy o Polskę w której Urban dożywa spokojnej starości w wielkiej willi w Konstancinie , dalej szydząc z Kościoła Katolickiego .-- Nie walczyliśmy o Polskę w której na 30-sto lecie wolności do europarlamentu dostają się ci, którzy komunistyczny ustrój tworzyli .--- Nie walczyliśmy o Polskę w której czerwona - gruba kreska dała bezkarność naszym katom , bezkarność i wielkie majątki tworzone z majątku narodowego . --- Nie walczyliśmy o Polskę w której osoby pokroju Janusza Lewandowskiego sprywatyzują za bezcen nasze zakłady pracy i nigdy nie odpowiedzą za to karnie .
.

Lucek , raz piszesz że walczyłeś o wolność i demokrację a zaraz potem że nie dla wszystkich.
Skoro chciałeś uśmiercić Urbana trzeba było to zrobić.
Skoro przeszkadza Ci że ludzie / w tym ja / szydzą z kościoła trzeba było ich popalić na stosach.
Skoro nie chcieliście grubej kreski wywołaliście na kilkadziesiąt lat rozłam społeczny i gospodarczą zapaść.
Skoro mieliście władzę trzeba było zadbać o interesy tych 10 milionów robotników mieli byści władzę i poparcie do dzisiaj .
Co do majątku narodowego prawda wygląda tak.
Wtedy solidarność / AWS/dała przyzwolenie DZIKIE PRYWATYZACJE .
Dzisiaj władze popierane przez solidarność umieszczają swoich w spółkach skarbu państwa i samorządowych. Nie ma tam ludzi z klucza kwalifikacji a są kumple , polityczni klakierzy i pociotki władzy.
Wniosek --- po obaleniu komuny należało stworzyć Polskę obywatelską i nie pozwolić na kontynuację Polski partyjnej .
To system władzy zapożyczony od Lenina.
A ci młodzi gniewni o których piszesz nawet nie nasikali wojsku do koksownika . Nadinterpretacja , chęć odwetu i zamsty zaślepia realia.
Przecież była weryfikacja w służbach mundurowych.Nieudacznicy , nienawistnicy zabrali się za budowę Polakom przyszłości. No i zbudowali.
Lucjan -- CO BY TU JESZCZE MOŻNA SPIEPRZYĆ.?
Polska składa się z Lucjanów i Urbanów , a katolików i lewaków , z LSD I LGTB , z kierowników i robotników , z plantatorów i kombinatorów.Z partyjniaków i ze zwykłych dziewczyn i chłopaków.Musimy nauczyć się tolerować wszystkich. Skoro dalej chcesz walczyć na pewno polegniesz bez chwały.

Na tej ściance pisze " ZŁO DOBREM ZWYCIĘŻAJ "
Dobro z nikim nie walczy . Ono albo jest albo nie.
Zapraszam Cię jak masz ochotę . Ja niestety do Ciebie nie przyjadę po Twoim wpisie. Twoja żona nie chce.Trochę to odczułem gdy przyjechaliśmy do Ciebie z Izabelą. Właściwie przyjechaliśmy na pole.Mój stosunek do Ciebie jako Lucjana emeryta i rolnika zostaje z szacunkiem. A o tej części związkowej lepiej nie wspominaj.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
22258
#Horus nieaktywny
30 sierpnia 2020r. o 20:42
''opozycjonista'' już rozważa wylogowanie lub już to zrobił ...

zaraz pojawi się wpis nowo objawionego ''kwiatuszka'' ...;)

to poPISowy jego numer....hahaha
kiedy robi się za gorąco i nic się nie ma do napisania podkula kitę...

Dopisane 30.08.2020r. o godz. 20:42:

Przemek...tak jak na poprzednie swoje pytania nie doczekałeś odpowiedzi tak nie doczekasz i teraz...

popatrz na to ...

''widzisz kmiocie jak łatwo cię ''zaorać''?....hahaha

mówi ci coś nazwisko Świątek?
nie znasz a przecież powinieneś ...;)''

wystarczyło tylko to że zmieniłem odrobinę kolejność słów Świątka ,Krzysztofa Świątka a tej głomb skomentował te słowa jakbym to ja był ich autorem ...

hahaha

kim jest ten Krzysztof Świątek zapytasz?
otóż był on redaktorem naczelnym ''Tygodnika Solidarnośc'' a słowa te zostały wypowiedziane kiedy szefował działowi publicystycznemu w Polskim Radiu 24

gość bardzo konkretnie podniósł kilka zarzutów jakie miał co do ''s''
on również podważył tą ''wielkość'' zmarłego niedawno Morawieckiego ale o tym przy okazji ...;)

czytaj ,czytaj i czytaj ...''opozycjonisto'' :]
albo jak odczuwasz ból podczas czytania to może lepiej będzie jak weźmiesz się powiedzmy za szydełkowanie...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.