M21W2 napisał(a):
Piotrze odniosę się tylko do wypowiedzi Michalkiewicz -
" Dziś już nie porwiecie za sobą robotników bo oni już raz zostali oszukani i bardzo ciężko będzie ich przekonać że tak zwani działacze związkowi będą działali w ich imieniu i kto tu powinien się douczyć - ja czy wy panowie. "
W 1980 roku robotnicy nie oglądając się na nikogo wzięli sprawy w swoje ręce dlatego odnieśli sukces w negocjacjach z władzą PRL .
Ta władza podpisując porozumienie jak pokazuje historia nie miała zamiaru ich realizować .
Stan wojenny wymierzony w Solidarność jest tego dowodem Solidarność została rozbita , zostali w niej tylko Ci których Ty i inni nie szanujecie np . Kornela Morawieckiego i ludzie z Solidarności Walczącej którzy byli przeciwnikami negocjacji z komunistami , dążyli do przeprowadzenia demokratycznych wyborów , społeczeństwo w tym ja straszone rozlewem krwi zaakceptowało okrągły stół i jego ustalenia .
Okrągły stół okazał się wielkim oszustwem rządnej władzy inteligencji post-solidarnościowej .
Pannazdzieckiem napisał(a): Dzień dobry Droga Magnolio :) Mylisz się twierdząc , że dla nas czas się zatrzymał. Wręcz przeciwnie ... dalej egzystujemy :D Ja zaraz idę po piwo , ale nie wiem co tam Lucjan i Przemo porabiają. Żaden jeszcze nie dzwonił :)
Mają mnie za oszołoma od czasów , kiedy pisałem o chemitralach. Dzisiaj kiedy nawołuję do " Nowej Solidarności " Sokala , to też pewnie zostanę oszołomem ... kwestia przyzwyczajenia :D
Widzisz Magnolio , pan Stanisław Michalkiewicz uknuł taką teorię spiskową ... mniej więcej ... cytuję ze starczej , pijanej pamięci prosząc o wyrozumiałość ...
" Dziś już nie porwiecie za sobą robotników bo oni już raz zostali oszukani i bardzo ciężko będzie ich przekonać że tak zwani działacze związkowi będą działali w ich imieniu i kto tu powinien się douczyć - ja czy wy panowie. "
Dziś już nie ma proletariatu . Dlatego lewactwo wszelkiej maści skoncentrowało się na Kobietach i LGBT . Bo każdy robol robi żeby dostąpić do klasy burżujów , coś mieć . Kiedy robol coś ma , staje się burżujem i koniec proletariatu . Zależy mu wtedy na tym , aby zachować dorobek życia. Rozwój " klasy średniej " sprawił , że nie ma już dzisiaj siermiężnych roboli pokroju Gierka , ale została doktryna szoku. Kiedy lewactwo zorientowało się , że na kościele , robolach i matronach już dalej nie pojadą ... jak BOLO Wałęsa , to skoncentrowali się
na Kobietach i LGBT . Bo robolem można przestać być idąc w " klasę średnią " dorabiając się czegoś , zostając burżujem , ale Kobietą nie można przestać być :)
A jeśli chodzi o kochających inaczej , to już całkiem odjazd :D
... idę po piwo , może dadzą mi coś na zeszyt :D
Miłej niedzieli Wam życzę :)
Pannazdzieckiem napisał(a): Dzień dobry Droga Magnolio :) Mylisz się twierdząc , że dla nas czas się zatrzymał. Wręcz przeciwnie ... dalej egzystujemy :D Ja zaraz idę po piwo , ale nie wiem co tam Lucjan i Przemo porabiają. Żaden jeszcze nie dzwonił :)
Mają mnie za oszołoma od czasów , kiedy pisałem o chemitralach. Dzisiaj kiedy nawołuję do " Nowej Solidarności " Sokala , to też pewnie zostanę oszołomem ... kwestia przyzwyczajenia :D
Widzisz Magnolio , pan Stanisław Michalkiewicz uknuł taką teorię spiskową ... mniej więcej ... cytuję ze starczej , pijanej pamięci prosząc o wyrozumiałość ...
Panie Piotrze nie wiem kto to taki Michałkiewicz ten cytat to moja opinia i w nosie mam co myśli przywołany przez pana facet więc proszę o odniesienie się do mojego wpisu a nie dziwnych pana dywagacji.
Panie Piotrze nie wiem kto to taki Michałkiewicz ten cytat to moja opinia i w nosie mam co myśli przywołany przez pana facet więc proszę o odniesienie się do mojego wpisu a nie dziwnych pana dywagacji.
Michalkiewicz -sory mój błąd.
PanM napisał(a): Do wszystkich wspierających rządy PiS.
Dlaczego rząd i sejm nie podnoszą do godnego poziomu kwoty wolnej ?
Dlaczego nie zlikwidują podatku od emerytury ?
Dlaczego nie znoszą podatku od wynagrodzeń dla pracowników budżetowych ?
Dlaczego nie zwolnią z podatku pomocy charytatywnej ?
Dlaczego nie zamyka tych których w kampanii nazywał złodziejami ?
Dlaczego nie zmniejsza ilości stanowisk w radach nadzorczych ?
Dlaczego nie blokuje możliwości nagradzania się w centrali i samorządach ?
Dlaczego nie zmniejsza wpływu państwa na działanie firm prywatnych ?
Dlaczego nie likwiduje zezwoleń na sprzedaż alkoholu będącego najbardziej opodatkowanym towarem?
Dlaczego nie opracowuje projektu zagospodarowania opakowaniami po produktach i napojach ?
Dlaczego nie wprowadza przyjaznej polityki dla inwestycji w źródła energii odnawialnej ?
Dlaczego nie likwiduje tzw podatków obligatoryjnych wyniszczających praktycznie lokalną małą przedsiębiorczość i możliwość zarabiania przez pracowników. ?
Dlaczego nie ujednolica i nie upraszcza systemu podatkowego ?
~~Terakotowa Magnolia napisał(a):M21W2 napisał(a):Gdyby wtedy rządził niejaki Gwiazda na pewno skończyło by się jak na Węgrzech rozlewem bratniej krwi i nie były to czcze pogróżki.A cóż takiego osiągnął pan Kornel Morawiecki - spłodził największego kłamcę i hipokrytę demokratycznego kraju faceta bez jaj i kręgosłupa moralnego .Proszę wskazać co dla szarego robotnika zrobiły i robią współczesne związki zawodowe?Tak jak mówiłem dzisiejsze związki to zeszmacona organizacja-przystań dla różnego rodzaju oszołomów którzy dbają tylko o swoje stołki i robią w balona szarego robotnika a ci jak frajerzy im przyklaskują.
Piotrze odniosę się tylko do wypowiedzi Michalkiewicz -
W 1980 roku robotnicy nie oglądając się na nikogo wzięli sprawy w swoje ręce dlatego odnieśli sukces w negocjacjach z władzą PRL .
Ta władza podpisując porozumienie jak pokazuje historia nie miała zamiaru ich realizować .
Stan wojenny wymierzony w Solidarność jest tego dowodem Solidarność została rozbita , zostali w niej tylko Ci których Ty i inni nie szanujecie np . Kornela Morawieckiego i ludzie z Solidarności Walczącej którzy byli przeciwnikami negocjacji z komunistami , dążyli do przeprowadzenia demokratycznych wyborów , społeczeństwo w tym ja straszone rozlewem krwi zaakceptowało okrągły stół i jego ustalenia .
Okrągły stół okazał się wielkim oszustwem rządnej władzy inteligencji post-solidarnościowej .