Pannazdzieckiem napisał(a):
Lucjanie wracamy do dyskusji ? Bo chciałem Cię spytać , czy posłuchałeś Sokala ? A Ty Ksawery ? :)
Już wyraziłem zdanie, ale chyba przegapiłeś [sobota 12:18].
To Jeszce raz:
Pannazdzieckiem napisał(a):
Proszę Was o komentarze odnośnie stanowiska Sokala . Być może faktycznie stworzymy " Nową SOLIDARNOŚĆ " . Kto wie ... :)
Cieszy, że są jeszcze tak mądrzy ludzie jak Sokal. Facet ma dużą wiedzę, ale przede wszystkim świadomość jak NAPRAWDĘ wygląda Polska i świat.
Martwi to, że takich osób jest niewiele.
Czy mamy szansę w końcu na prawdziwą wolną Polskę? Szczerze, to niestety wątpię.
Indoktrynacja Polaków zaszła za daleko.
Jedyną szansą byłoby wyłączenie propagandy telewizyjnej (i nie chodzi mi wyłącznie o TVPIS, ale też TVN, Polsat itp).
A w to miejsce należałoby codziennie nadawać takie programy jak choćby ten Sokala.
Po kilku tygodniach, może miesiącach, spora cześć ludzi zaczęłaby w końcu samodzielnie myśleć.
Bo w chwili obecnej nie ma raczej szans na żaden znaczący oddolny ruch społeczny.
Ludzie mają 500-plusy, swoje seriale, durną rozrywkę i nic im więcej nie potrzeba.
Co więcej, zaczęliby protestować, gdyby im próbować zabrać te "dobra" ;)
Jedyne, co w tej chwili mogłoby skłonić młodych do wyjścia na ulicę, to ograniczenie internetu.
Bez swoich facebooków, instagramów, czy innych tik-toków oni nie sa w stanie żyć!!
Realne życie dla młodych przeniosło się do sieci i aż strach pomyśleć, jak będzie wyglądał świat, gdy oni zaczną zakładać rodziny i rodzić dzieci.
Dopisane 31.08.2020r. o godz. 19:44:
Horus napisał(a):
M21W2 napisał(a): Łamigłówka -
Byłem w Warszawie na marszu z narodowcami , widziałem ich próby zakłócania i robienia burd ulicznych .
- Maszerowałem w marszu Niepodległości z Narodowcami , bojówkarze z KOD-u próbowali zakłócić spokojny przemarsz , chcieli wywołać ....
teraz widzisz w tych wpisach różnicę? :]
Manipulujesz!! Wyrwałeś PASUJĄCE CI zdanie z kontekstu!!
Całość brzmiała tak:
M21W2 napisał(a):
Bojówkarze to niespełnieni KODziarze robiący zadymy na ulicach wielu miast.
Byłem w Warszawie na marszu z narodowcami , widziałem ich próby zakłócania i robienia burd ulicznych .