Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
~~Ciemnobłękitny Groszek niezalogowany
19 listopada 2024r. o 16:55
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ciemnobłękitny Groszek napisał(a): Lucek, czy nie popierałeś w tamtych czasach Bolęsę? :) Powiedz mi dlaczego solidaruchy walczyli by w Polsce nie wydawali książki Petera Sweizera "Victory czyli zwycięstwo" ? bo opisał dokładnie solidaruchów ile kasy dostali od USA której do dziś nie rozliczyli :) był w niej wątek gdy Aleksander Haig chciał od Mossadu swojego agenta, bo za ich agentami chodzili cały czas SBecy, i? Bolęsa szedł ulicą, "przypadkiem" wszedł do kościoła i? ten ksiadz był jego kapelanem gdy został Prezydentem :) Mossad miał "gumowe ucho" przy Bolęsie > :)

Jak byś był tak jak teraz człowiekiem a nie łajzą piszącą o mojej rodzinie moglibyśmy dyskutować , tak popierałem w tamtym czasie Wałęsę , przestałem kiedy poznałem prawdę o nim , twój kolega z ławki szkolnej wylewał na mnie pomyje . ty jemu wtórowałeś . Jak zrozumiesz że Solidarność to ok .10 mln członków w tym twoja siostra zrozumiesz czym
był ten Związek a zarazem ruch społeczny , W każdym środowisku są " czarne owce " i o nich pisz tak jak to zrobiłeś
powyżej .
[/c
Widzisz obszczymurku? łajzy w rodzinie se poszukaj OK?, chcesz o czarnych owcach z Bolca poczytać? Danka od wczesnego Gierka do samego końca była w PZPR :) a została po 89 roku szefową Solidarności w Sławie (chociaż wszyscy wiedzieli o tym) jedynie po to by pod sąd wysłać jej poprzedniczkę ktąra zrobiliście Prezesem Sławy, i co? yayco droga wycieczki, ludzi pozwalniała, maszyny posprzedawała by zarząd miał kasiorkę, ile razy u Zbyszka była i co? za mocne plecy miała, odpuściła kopanie się z koniem i odeszła na wcześniejsza emeryturę. Pisałeś mi kiedyś że, co miesiąc spotykacie się ze Zbyszkiem R i Jasiem F, i co? wspominacie jak ludzi w uja w Bolcu zrobiliście? :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Morska Skalnica niezalogowany
19 listopada 2024r. o 17:01
~~Ciemnobłękitny Groszek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Jaskrawoniebieska Pysznogłówka napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ciemnobłękitny Groszek napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Garius napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ciemnobłękitny Groszek napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Jasio napisał(a): No ja też nie wiedziałem że listownie powiadomiono cię o kolejnym rodzeństwie z drugiego tatusia. Pierwiosnku. ;]]

To nie Lucek, tylko jego brajdak co z miotłą po placu lata :)

„Brajdak” , skąd to znamy , pewnie jakiś schowany do wora .. zważaj z nawijką bo po rajtach pojedziemy i na dzbanie będziesz szamać…ha ha ha ,
Gdzie „Garowałeś” , Sztum , Wronki ..a może gumowe dzwonki … nawijaj ile razy klapę wybijałeś , ratunku u klawiszy szukałeś …??

Widzisz obszczymurku, tej nawijki "tata" Wacek Cię nauczył ? to musiałeś źle dosłyszeć bo nie garius tylko garus się nawija :) napewno byłeś grypser jojo w schowku co? :)

„Garus”to ty na dzbanie …
A w dzbanie podawano ci szamanie

Na bardaszce to Ty szamałeś :) jako grypser jojo :)

Juras git nawijasz ,gdzieś Garował ?
~~Bolecnauta niezalogowany
19 listopada 2024r. o 17:14
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ciemnobłękitny Groszek napisał(a)

Jak byś był tak jak teraz człowiekiem a nie łajzą piszącą o mojej rodzinie moglibyśmy dyskutować ,
W każdym środowisku są " czarne owce " i o nich pisz tak jak to zrobiłeś
powyżej .

Zastanówmy się kto jest większą łajzą. Ten który o niej czyli swojej rodzinie tutaj pisał dosyć szczegółowo czy ten który tylko to przypomina.
Kto jest większą łajzą? Ten który na dzieciaki członków rodziny publicznie wylewa swoje frustracje czy ten który przypominając to chce pokazać jakim gów/n/em jest ten który opisuje dzieciaka.
Pisząc o innych że są czarnymi owcami chyba jaką sam jest.
~~Jasio niezalogowany
19 listopada 2024r. o 17:17
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ciemnobłękitny Groszek napisał(a)W każdym środowisku są " czarne owce " i o nich pisz tak jak to zrobiłeś
powyżej .

Cześć Jerzy. ;]]
~~Ametystowy Motylek niezalogowany
19 listopada 2024r. o 17:30
~~Bolecnauta napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ciemnobłękitny Groszek napisał(a)

Jak byś był tak jak teraz człowiekiem a nie łajzą piszącą o mojej rodzinie moglibyśmy dyskutować ,
W każdym środowisku są " czarne owce " i o nich pisz tak jak to zrobiłeś
powyżej .

Zastanówmy się kto jest większą łajzą. Ten który o niej czyli swojej rodzinie tutaj pisał dosyć szczegółowo czy ten który tylko to przypomina.
Kto jest większą łajzą? Ten który na dzieciaki członków rodziny publicznie wylewa swoje frustracje czy ten który przypominając to chce pokazać jakim gów/n/em jest ten który opisuje dzieciaka.

100/100
popieram więc chyba skończę u prokuratora...;D
14240
M21W2
19 listopada 2024r. o 17:52
~~Bolecnauta napisał(a): Zastanówmy się kto jest większą łajzą. Ten który o niej czyli swojej rodzinie tutaj pisał dosyć szczegółowo czy ten który tylko to przypomina.

O tobie mogę napisać jedno , KANALIO nie zajmuj się plotami i oszczekiwaniem .
Zbieraj więcej plotek , w tym jesteś mistrzem DEBILU .

Dopisane 19.11.2024r. o godz. 17:48:

Przystanek Historia CD .

Solidarność, czyli „kontrrewolucja”

Bunt społeczny za wschodnią granicą szybko został zaszufladkowany w Berlinie jako „akcja sił kontrrewolucyjnych”. Wprawdzie jeszcze 12 sierpnia 1980 r. Mielke informował kierowników podległych jednostek zaledwie o „przerwach w pracy”, do których miało dochodzić w PRL5. Sześć dni później wschodnioniemiecki wywiad wojskowy pisał już jednak „o rosnącym antysocjalistycznym, wrogim wobec państwa charakterze” strajków w Polsce. Oceniano, że „chodzi o dobrze przygotowaną i zorganizowaną, zaplanowaną długoterminową akcję sił kontrrewolucyjnych, które pochodzą także z kręgów Kościoła”.
„Jednoznacznie skierowanych na zlikwidowanie porządku socjalistycznego w Polsce”.

Twierdzono, że „organizatorem i przywódcą strajków” jest Komitet Samoobrony Społecznej „KOR”, przedstawiany kilka dni później jako „organizacja nielegalna, wroga wobec państwa”. Dowodzono, że właściwe cele „przywódców kontrrewolucyjnych” to likwidacja PZPR jako „siły przewodniej”, reforma idąca w kierunku gospodarki rynkowej i zgoda na działalność opozycji demokratycznej
.

Dopisane 19.11.2024r. o godz. 17:52:

Ambasada NRD w Warszawie błyskawicznie dostrzegła przełomowy charakter porozumień sierpniowych zawartych przez władze PRL z protestującymi robotnikami. Kierujący wówczas placówką Günter Sieber wieszczył już 31 sierpnia, w dniu popisania porozumienia w Gdańsku: „Należy liczyć się z największym zdeformowaniem socjalizmu w dotychczasowym rozwoju PRL”.
Wkrótce w ekipie Honeckera pojawiły się opinie, że to, co dzieje się w Polsce, jest groźniejsze dla systemu komunistycznego niż dwanaście lat wcześniej Praska Wiosna.

Władze NRD od początku unikały kontaktów z „Solidarnością” i odmawiały jej prawa do istnienia. Jeden z tajnych współpracowników Służby Bezpieczeństwa PRL mówił o „niemal namacalnej nienawiści do Solidarności” wśród wschodnioniemieckich dyplomatów – tłumaczył. Jego zdaniem enerdowcy byli zainteresowani

„tylko tym, aby w Polsce zapanował spokój, niezależnie od środków, jakie dla tego celu zostaną użyte”.
„Istnieje obawa, że niezadowolenie społeczne w aktywnej formie może przerzucić się z terenu Polski do NRD”
~~Bolecnauta niezalogowany
19 listopada 2024r. o 17:53
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Bolecnauta napisał(a): Zastanówmy się kto jest większą łajzą. Ten który o niej czyli swojej rodzinie tutaj pisał dosyć szczegółowo czy ten który tylko to przypomina.

O tobie mogę napisać jedno , KANALIO nie zajmuj się plotami i oszczekiwaniem .
Zbieraj więcej plotek , w tym jesteś mistrzem DEBILU .

.

Jesteś frajer panie Lucek. Sam jesteś źródłem plot i sam je rozsiewasz. Nic nie muszę zbierać bo wystarczy czytać co wypiiujesz . Kwadratowy frajer z ciebie basta.
~~Ametystowy Motylek niezalogowany
19 listopada 2024r. o 17:54
ohoho...Lucuś się zagotował ...wrócił chamski język ...;D
że też go tak prawda boli...hahahahahaha
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy