Horus napisał(a): nie czytasz uważnie tego co piszę albo mylisz Wujca z Rozpłochowskim...
''.wolę wspomnienia człowieka ''nieumoczonego'' w jakiś układ okrągłostołowy''
wolisz mecz od napisania co myślisz o wypowiedziach Lisa?
jak skomentujesz słowa Rulewskiego jak widzi obecną ''s'' i to co powiedział o dudzie?
co myślisz o dzisiejszej postawie ''malowanego związkowca'' dudy?
wklejasz filmiki z manifestacji i milicyjnych akcji ale nigdy nie wkleiłeś filmików kiedy to ludzie zrzucają flago ''s'' z murów budynków zakładowych ...
nigdy nie wkleiłeś ludzi na torach krzyczących ''zdrajcy'' czy ''sprzedawczyki''
dlaczego dawni opozycjoniści dzisiaj mówią o ''s'' jako przylepą partyjną ?
czym stała się ''s'' skoro ani duda ,ani śniadek ani ''maryjan'' nie odważył się wystąpić w programie?
osobiście byłem pod bramą stoczni , widziałem te tablice ,widziałem pomnik...
byłem w ECS-ie...
zrobiłem tam masę zdjęć i osobiście wolę by te symboliczne tablice tam pozostały...
są własnością ''S'' a nie pisdzielców i ''poczwary'' glińskiego którą utworzył dla partyjnych i politycznych interesów...
więcej nie chce mi się pisać ...
bo po co? ;)
Cały czas a zaczęło się to u Przemka dopytywałeś mnie o Wujca ) ,- wróć do wcześniejszego wpisu spytałeś czemu TU nikt nie pisze o pogrzebie Wujca .
Napisałeś :
''dlaczego pogrzeb Wujca przeszedł TU bez echa?''
TU...
mnożą się tematy o '' wyższości barszczu białego nad czerwonym '' a o pogrzebie prawdziwego opozycjonisty NIKT nie założył tematu...
Janusz Rozpłochowski żyje i ma się dobrze w dalszym ciągu jest w Solidarności , był jednym z delegatów na zjeździe Solidarności w dniu 03-09 z okazji 40 rocznicy podpisania porozumień Jastrzębskich .
Taką ilość pytań zadajesz na raz że trudno za Tobą nadążyć , mogliśmy więcej porozmawiać u Przemka , zbyt mocno wcinał się do naszej rozmowy Twój kolega Adam o ile dobrze zrozumiałem jak się przedstawił .
Piszę tu tylko w wolnych chwilach , ty też tak mówiłeś , jako kibic nie mogłem opuścić transmisji .
Spróbuj prowadzić dyskusję tak że po zamknięciu jednego tematu zaczniesz drugi .
Oto co napisałeś o Rozpłochowskim :
i najciekawsze ...czym się różną współcześni nam ludzie od ludzi z tamtych lat...
aby pewne zawiłości zrozumieć -lub chociaż próbować - warto poczytać wspomnienia Rozpłochowskiego...
Poleciłeś przeczytanie wspomnień , tyle i tylko tyle .
Dopisane 05.09.2020r. o godz. 09:35:
Co do filmików , to co wrzuciłem to archiwalne nagranie dziennikarzy TVP Wrocław z manifestacji 31-08-1982 r w której uczestniczyłem i w tym temacie ją opisałem .
Tobie tylko przypomnieć chciałem fakt jak komuniści traktowali własne społeczeństwo .
Napisałeś :
wklejasz filmiki z manifestacji i milicyjnych akcji ale nigdy nie wkleiłeś filmików kiedy to ludzie zrzucają flago ''s'' z murów budynków zakładowych ...
Janusz jak wkleisz taki filmik o zrzucaniu flag " S " , chętnie go obejrzę .
Czekam z niecierpliwością na potwierdzenie tego co napisałeś .
Dopisane 05.09.2020r. o godz. 09:44:
Piotrek wybacz że odpowiem Tobie po południu , pierwszeństwo odpowiedzi należało się Januszowi z racji tego że z nim pierwszym rozpocząłem dyskusję .
Tu tylko napiszę że przy Annie Walentynowicz - zwanej ANNĄ SOLIDARNOŚĆ Wałęsa to cienki Bolek .