Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
22258
#Horus nieaktywny
4 września 2020r. o 21:20
nie czytasz uważnie tego co piszę albo mylisz Wujca z Rozpłochowskim...

''.wolę wspomnienia człowieka ''nieumoczonego'' w jakiś układ okrągłostołowy''

wolisz mecz od napisania co myślisz o wypowiedziach Lisa?
jak skomentujesz słowa Rulewskiego jak widzi obecną ''s'' i to co powiedział o dudzie?
co myślisz o dzisiejszej postawie ''malowanego związkowca'' dudy?
wklejasz filmiki z manifestacji i milicyjnych akcji ale nigdy nie wkleiłeś filmików kiedy to ludzie zrzucają flago ''s'' z murów budynków zakładowych ...
nigdy nie wkleiłeś ludzi na torach krzyczących ''zdrajcy'' czy ''sprzedawczyki''

dlaczego dawni opozycjoniści dzisiaj mówią o ''s'' jako przylepą partyjną ?

czym stała się ''s'' skoro ani duda ,ani śniadek ani ''maryjan'' nie odważył się wystąpić w programie?

osobiście byłem pod bramą stoczni , widziałem te tablice ,widziałem pomnik...
byłem w ECS-ie...
zrobiłem tam masę zdjęć i osobiście wolę by te symboliczne tablice tam pozostały...

są własnością ''S'' a nie pisdzielców i ''poczwary'' glińskiego którą utworzył dla partyjnych i politycznych interesów...

więcej nie chce mi się pisać ...
bo po co? ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
4 września 2020r. o 21:29
Lucjanie , ja już się po prostu gubię , to kto w końcu z dawnej Solidarności zasługuje na szacunek , bo jeśli sobie z trudem przypominam Kornela Morawieckiego i świetnie Jacka Kuronia , a jeszcze lepiej Bronisława Geremka ... a syn Morawieckiego , żydobankster założył nam maski na twarz posługując się " wolontariuszem " Systemu .... szumowidło ( niech ci ziemia lekką będzie szumowidło ) , to powiedz mi Lucjanie , o co tu chodzi ?

Nie pytam o etos , bo Janusz miewa czasem rację ... karierowicze , pytam o Twe doświadczenie życiowe , wszak starszy jesteś ... " bierz do starca , co dumy pieje " ... moje credo tej dysputy :)

Gdybyś Lucjanie miał stworzyć ranking najlepszych działaczy ... proszę , nie śpiesz się :)

Kogo umieścisz w pierwszej trójce ( Trójcy świętej ... że pozwolę sobie na mały żarcik :) )

Przyznałeś mi 65% racji , a ja się Ciebie pytam o Twoją wiedzę i doświadczenie :) Ja gówniarz wciąż się uczę .

Bo jeśli o mnie chodzi , wiedza jaką dysponuję na dzień dzisiejszy , pierwsze miejsce na mojej liście ma Pani Anna Walentynowicz , ale mam jeszcze dwa wakaty w trójcy i liczę na Twoje sugestie Lucjanie :)

Dobranoc Lucjanie :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
22258
#Horus nieaktywny
4 września 2020r. o 22:30
~~Malinowy Krwawnik napisał(a):
M21W2 napisał(a):
Horus napisał(a): nie piszę tu o ''kościołach''

piszę ...

''dlaczego pogrzeb Wujca przeszedł TU bez echa?''

TU...

W przyszłości też nie będę pisał TU o zmarłych opozycjonistach .

...........................jak strajkowali Nauczyciele .

pisałeś o zmarłych opozycjonistach wcześniej ...jeden zginął w wypadku potrącony przez tramwaj ...;)
sprawdzałem wszystkich...;)[img=1599248731_7wy3b7b.jpg]

Dopisane 04.09.2020r. o godz. 22:13:

obejrzałem sobie jeszcze raz ''czarno na biały'' i wypatrywałem tam gęby obecnego ''naczjalinka'' mckwacza...
nigdzie go nie dostrzegłem...;) dlaczego?
ale ponownie mnie zastanowiło mnie jak to jest z tymi ''legendami '' dawnej ''s''

czytaliście kiedykolwiek o Bujaku?
bo jego życiorys jakby omijał pewne fakty...
Bujak był jednym z założycieli AGORY ale tak jak z Frasyniukiem

POMIJA SIĘ FAKT SKĄD ON TO NAGLE WSZEDŁ W POSIADANIE KASIORY NA ZAŁOŻENIE TEJ SPÓŁKI

czy dlatego że przywłaszczył sobie dolarki z nagrody która pośmiertnie została przyznana Popiełuszce?
no ile ich było?
a może esbecja mu w tym pomogła?...przecież nie u jakiegoś kolegi opozycjonisty przetrwał falę aresztowań tylko u samego Mietka Rakowskiego...

czy ten fakt opisany jest w ''encyklopediach solidarności''?

a może ja kłamię?...:]

Dopisane 04.09.2020r. o godz. 22:30:

idę spać a wam ''na dobranoc''...:][img=1599251450_xdwz190.png]
~~Ceglany Zimowit niezalogowany
5 września 2020r. o 1:06
Jeśli „wypominki” to nie można pominąć Jana Olszewskiego: członka Szarych Szeregów, uczestnika Powstania Warszawskiego, obrońcy opozycjonistów w czasach PRL-u, premiera pierwszego demokratycznie utworzonego rządu po 1989 r. Rządu, który sprzeciwił się, zapowiedzianemu przez Wałęsę, utworzeniu stałych eksterytorialnych rezydentur w byłych bazach sowieckich (22 maja 1992 r.).
Rządu obalonego 4 czerwca 1992 r. w wyniku spisku zawiązanego przez Wałęsę w obronie własnej i całej posowieckiej agentury. Przypomnę, że głosy „spiskowców” liczył nie kto inny jak Donald Tusk.
Słowa Jana Olszewskiego: - „Uważam, że dawni współpracownicy komunistycznej policji politycznej mogą być zagrożeniem dla bezpieczeństwa wolnej Polski”
- są aktualne do dziś.
~~Ceglany Zimowit niezalogowany
5 września 2020r. o 1:34
...doradcy Komisji Krajowej i Regionu Mazowsze "S", współautora statutu Solidarności, prowadzącego rejestrację Solidarności przed sądem ...
~Ciemnopopielaty Sadziec niezalogowany
5 września 2020r. o 7:01
azithromycin online cheap
14240
M21W2
5 września 2020r. o 9:44
Horus napisał(a): nie czytasz uważnie tego co piszę albo mylisz Wujca z Rozpłochowskim...

''.wolę wspomnienia człowieka ''nieumoczonego'' w jakiś układ okrągłostołowy''

wolisz mecz od napisania co myślisz o wypowiedziach Lisa?
jak skomentujesz słowa Rulewskiego jak widzi obecną ''s'' i to co powiedział o dudzie?
co myślisz o dzisiejszej postawie ''malowanego związkowca'' dudy?
wklejasz filmiki z manifestacji i milicyjnych akcji ale nigdy nie wkleiłeś filmików kiedy to ludzie zrzucają flago ''s'' z murów budynków zakładowych ...
nigdy nie wkleiłeś ludzi na torach krzyczących ''zdrajcy'' czy ''sprzedawczyki''

dlaczego dawni opozycjoniści dzisiaj mówią o ''s'' jako przylepą partyjną ?

czym stała się ''s'' skoro ani duda ,ani śniadek ani ''maryjan'' nie odważył się wystąpić w programie?

osobiście byłem pod bramą stoczni , widziałem te tablice ,widziałem pomnik...
byłem w ECS-ie...
zrobiłem tam masę zdjęć i osobiście wolę by te symboliczne tablice tam pozostały...

są własnością ''S'' a nie pisdzielców i ''poczwary'' glińskiego którą utworzył dla partyjnych i politycznych interesów...

więcej nie chce mi się pisać ...
bo po co? ;)

Cały czas a zaczęło się to u Przemka dopytywałeś mnie o Wujca ) ,- wróć do wcześniejszego wpisu spytałeś czemu TU nikt nie pisze o pogrzebie Wujca .
Napisałeś :

''dlaczego pogrzeb Wujca przeszedł TU bez echa?''

TU...

mnożą się tematy o '' wyższości barszczu białego nad czerwonym '' a o pogrzebie prawdziwego opozycjonisty NIKT nie założył tematu...

Janusz Rozpłochowski żyje i ma się dobrze w dalszym ciągu jest w Solidarności , był jednym z delegatów na zjeździe Solidarności w dniu 03-09 z okazji 40 rocznicy podpisania porozumień Jastrzębskich .

Taką ilość pytań zadajesz na raz że trudno za Tobą nadążyć , mogliśmy więcej porozmawiać u Przemka , zbyt mocno wcinał się do naszej rozmowy Twój kolega Adam o ile dobrze zrozumiałem jak się przedstawił .

Piszę tu tylko w wolnych chwilach , ty też tak mówiłeś , jako kibic nie mogłem opuścić transmisji .

Spróbuj prowadzić dyskusję tak że po zamknięciu jednego tematu zaczniesz drugi .

Oto co napisałeś o Rozpłochowskim :

i najciekawsze ...czym się różną współcześni nam ludzie od ludzi z tamtych lat...
aby pewne zawiłości zrozumieć -lub chociaż próbować - warto poczytać wspomnienia Rozpłochowskiego...

Poleciłeś przeczytanie wspomnień , tyle i tylko tyle .

Dopisane 05.09.2020r. o godz. 09:35:

Co do filmików , to co wrzuciłem to archiwalne nagranie dziennikarzy TVP Wrocław z manifestacji 31-08-1982 r w której uczestniczyłem i w tym temacie ją opisałem .
Tobie tylko przypomnieć chciałem fakt jak komuniści traktowali własne społeczeństwo .
Napisałeś :

Janusz jak wkleisz taki filmik o zrzucaniu flag " S " , chętnie go obejrzę .

Czekam z niecierpliwością na potwierdzenie tego co napisałeś .

Dopisane 05.09.2020r. o godz. 09:44:

Piotrek wybacz że odpowiem Tobie po południu , pierwszeństwo odpowiedzi należało się Januszowi z racji tego że z nim pierwszym rozpocząłem dyskusję .
Tu tylko napiszę że przy Annie Walentynowicz - zwanej ANNĄ SOLIDARNOŚĆ Wałęsa to cienki Bolek .
~Kakaowa Runianka niezalogowany
5 września 2020r. o 10:38
Jan Olszewski wspierany przez braci Kaczyńskich to ten rząd zrobił wielką rzecz dla Polski. Ci ludzie zawsze wspierali i należycie doceniali ludzi solidarności takich jak np.Anna Walentynowicz.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza